JH

J27a81n 95H48r88u40š93k13a

25. 6. 2024 9:10

S tou Francií tak trochu kecáte žejo...:D Oni zkrušili korespondenční volbu a nahradili jí On-line, protože 21. století...

Co to zase zkusit v jiné straně?:D

Foto

U Tomia je fajn, není třeba přemýšlet, všechno zvládá vůdce. Kam by šel?

PB

P89e45t42r 14B23u12r73i59a55n

25. 6. 2024 15:37

Hromada pseudoargumentů typu "jak by to mohlo být, aby to bylo správně", které ve finále popírají i samy sebe. A k tomu notná dávka demagogie na hranici lží. Pojďme se na to podívat.

Zde programové prohlášení vlády z 27.6.2018, vnitřní správa: Zjednodušíme volební pravidla tak, aby se občanům usnadnil přístup k volbám (včetně zavedení korespondenční volby, zrušení místní příslušnosti pro vydávání voličských průkazů). Připomínám, že to byla vláda ANO, ČSSD, současná vláda, která toto podporuje také je ODS, KDU-ČSL, TOP09, Piráti, Starostové. Z toho plyne, že pro korespondenční volbu byly a jsou VŠECHNY významnější politické strany posledních 30-ti let, mimo SPD. To jen douška k vašemu podsouvání, že si to nahonem vymyslel jakýsi Fiala kvůli klesajícím preferencím.

To stejné platí i o vašem perlení, že Fiala tvrdí že patříme na západ. Můžete mi říct, která z vyjmenovaných stran by si dovolila tvrdit, že patříme na východ? Mimo KSČM a SPD, samozřejmě. Takže opět si to nevymyslel nějaký Fiala.

Správně přiznáváte, že volit v zahraničí Češi mohou, ale k tomu dodáváte "proč jim to ještě usnadňovat". To je cynická nehoráznost retro komunistické hlášky "vycestovat na západ může každý, ale my to většině z nich znemožníme".

Máme u nás statisíce lidí přestěhovaných, rozvedených, pracujících jinde než bydlí, které unavuje vyřizovat si pořád voličský průkaz, takže k volbám nechodí. Proč jim to usnadňovat, že? Například zavedením korespondenční nebo on-line volby i v ČR. A co takhle zřídit volební místnosti v ČR jen v Praze a Brně? A budou na tom stejně jako ti v zahraničí. Proč to lidem ulehčovat, že?

Hořekujete nad tím, že lidé venku nemají zájem žít v ČR a tedy nemají právo rozhodovat. Jenže trvale žije v zahraničí cca 200-250 000 lidí, kdežto přechodně, tedy pracovně a studijně až 300 000. To vám taky uniká, stejně jako to, že ovlivňovat nátlakem něčí volbu jde i s volebními místnostmi. A to nemluvím o těch sta tisících starých a nemohoucích, které vedou jejich ošetřovatelé.

VR

Jak lze ovlivňovat volbu rodinných příslušníků ve volební místnosti názorně předvedl sám Andrej Babiš!

Foto

Nebojte, pane Mičo. Až pan Tomio Okamura rozhodne, že korespondenční hlasy jsou fajn, napíšete oslavný článek, jak je to skvělý princip demokracie. A nikdo Vás nebude považovat za šaška.

OD

O15t36a 73D38v64o88r42a14k

25. 6. 2024 9:33

Je to zlo, zvlášť když nás přes korespondenční službu nikdo nevolí

Foto

Je moc fajn, že máte starost o občany ČR žijící v zahraničí. Já jen stále nechápu, proč by tito nemohli mít zájem o budoucnost své rodné domoviny. Třeba tady stále mají rodinné příslušníky a není jim jedno, co se u nás děje. Pokud jim chcete upřít právo, jako právoplatným občanům na si země, tak já chci, aby vám a vám podobným bylo zakázáno vycestovat do zahraničí třeba jen na dovolenou, abyste nám tam náhodou neudělali ostudu. Té už děláte dost tady.

MB

Korespondenční hlasování vzniklo, aby se volby mohly falšovat a aby nebylo možné dohledat podvody s jednotlivými hlasy. Spojené státy americké by mohly povídat.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/mica/korespondencni-volba-je-zlo.Bg24060684

Podobných nesmyslů je v tom Vašem blábolu povícero, nicméně výše uvedené se Vám obzvláště povedlo ...

Foto

J12a37n 71Š54i31k

25. 6. 2024 13:14

Vidíte, pane učiteli. Já si zase myslím, že počítání obálek je zlo a patří do minulého století. A jestli si myslíte, že korespondenční volby zfalšovat lze a normální nikoliv, tak potom si nemyslím, že jste učitel...

JP

Celé jádro pudla je v tom, že lidé v zahraničí mají rozhled a nebudou většinově volit demagogy a populisty typu Okamury či Babiše. Okecávat si to můžete jak chcete, korespondenční volba funguje ve většině zemí, aby usnadnila lidem právo volit.

DR

Tak tak. Ona je to vlastně taková elita národa, že jo.

PB

P86e61t46r 17B42u14r78i86a75n

25. 6. 2024 23:28

Pane Mičo, postavíte se k diskuzi jako chlap, anebo pro vás platí ono bolševické plivnout a zdrhnout?

Kde jste, já vás tu nevidím, a to i přesto, že jste publikoval blog plný velkohubých myšlenek.

Tak když jste to podnikl, tak asi za účelem sdělení něčeho někomu, ne?

Takže sdělujte, prostor tu máte.

Nechcete přeci, aby někdo tady použil slovo připočuránek, že ne?

JH

J13a54n 79H72r42u96š17k25a

26. 6. 2024 8:29

Prej jako chlap...vždyť je z SPD, kde Vás zabanují za koment...přímá demokracie:D

VS

"Korespondenční hlasování vzniklo, aby se volby mohly falšovat a aby nebylo možné dohledat podvody s jednotlivými hlasy."

Jak se ve světle vašeho výroku díváte na výsledky posledních parlamentních voleb na Slovensku, ve kterých zvítězil Robert Fico a jeho SMER?

  • Počet článků 66
  • Celková karma 23,99
  • Průměrná čtenost 578x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik