MK

Zase ty nesmysly o BRICS. To přece není žádné ekonomické uskupení. To je jen velmi různorodá skupina států, které mají pouze jednu společnou vlastnost a sice, že jsou velké a chtějí do všeho kecat. Tím veškerá podobnost končí.

Jinak netvoří žádnou společnou ekonomickou zónu, o absenci třeba cel si můžou nechat jenom zdát a volný obchod je pro ně div ne sprosté slovo. HDP na hlavu mají všechny žalostně nízký.

Čína sice budí určitý respekt, ale dosahuje toho pouze otrockou prací svých lidí. Šest pracovních dní v týdnu a minimálně 10 pracovních hodin (ale reálně spíše více) v pracovní dny jsou podmínky v Číně naprosto běžné. A přesto nejsou s to dohnat ekonomiku Američanů, kterých je pětkrát méně.

Rozhodně to není nic, z čeho bychom si měli brát příklad.

JP

Hlavně že Vám ta chcípající kobyla zajišťuje nebývalý blahobyt. Nezdržujte se pliváním na EU a USA a upalujte do Číny, Indie nebo některé země BRICS, ať se Vám žije lépe. Putinovo Rusko, za jehož zájmy tady kopete, asi z opatrnosti nezmiňujete.

PB

P47e24t59r 21B35u47r48i96a54n

27. 5. 2024 17:15

Další snaživý pokřik o tom, že USA a západní svět už konečně krachují. Těmi nás častovaly soužky čitelky před desítkami let takřka denně. A kde dneska jsou, že.

Je hezké jak plivete na USA a EU a servilně podkuřejete BRICS ve stylu "až budete, děti, velké, bude už komunismus zavedený úplně všude".

Mimochodem vaše účelové zmínění Polska a Maďarska a jejich přelomových úspěchů v DPH přesto že nemají euro trochu vázne na tom, že DPH stoupá i státům, které euro mají a navíc ti vámi jmenovaní jsou čistými příjemci obrovských dotací z EU.

A jen tak pro opáčko, to EU, která je našim spojencem, o což jsme úpěnlivě prosili a podali si k tomu i žádost.

Fakt nechápu katakomby myšlení takových podobných, kteří naše spojence neomaleně označují za nepřítele proti kterému je třeba všemi silami bojovat a ty, kteří nám vyhrožují válkou, uvádějí jako vzor.

Kolaborantství a pozérská licoměrnost z toho stříká na hony daleko.

Zvlášť pitoreskní a krumpáčsky farizejské je to od těch, kteří boj s EU mají jako hlavní tahák do eurovoleb, kde by v teple EU rádi zadarmo vysávali miliony z EU.

Heslo "hájit v EU naše zájmy" zní pak jako dekl na neupřímnost zvlášť, když je mířeno na vaše potenciální voliče, kteří naprosto netuší jak rozhodovací proces v EU funguje.

LP

A kde autor blogu označuje naše Spojence za Nepřítele ?

Kde autor uvádí za vzor ty, kteří nám vyhrožují válkou ?

Kde v blogu vidíte nějaké kolaborantsví ?

No a perlička nakonec o to, že dezolát ničemu nerozumí, to už je taková klasika, která má společnost spojovat.

LP

Zasloužená karma, pane autore.

Ale možná se tady na vás sesypou obránci hodnot, kteří odmítají vidět, že EU kráčí tam, kam kráčí.

RK

Když se dívám na vývoj ekonomik v EU, tak to krájení je lepší, než u vás v Rusácku, Luborku.

Foto

R60o82m47a94n 66K13o47z28e56l

27. 5. 2024 18:07

Tak píšete totéž, co říkal dříve současný premiér Fiala "Evropa neustále ztrácí své postavení, protože kolem se mnohem rychleji pohybují světové velmoci" a dodal, že je skeptický k vývoji, kterým se EU ubírá.

„Je pěkné si říkat, že nás Japonci, Číňani, Indové nikdy nepředeženou, protože nejsou kreativní. Jenže oni věří ve vzdělání, v práci a v inovace více než my. A jsou připraveni pro to něco obětovat, každý den nám svou usilovností ukazují, jak kreativní jsou"

Foto

Asi si pletete kreativitu s pajcováním. Zkuste někdy porovnat originální výrobek s čínským klonem.

IS

Že Evropskou unií prorůstá byrokracie a (nejen) dotační socialismus je naprosto zřejmé. Stačí porovnat smělou ekonomickou vizi Agenda 2000 se současnou realitou. Ovšem s neudržitelným konceptem "sociálního státu blahobytu" se spousta lidí bude loučit velice těžko. Na druhou stranu, pořád je to životaschopnější seskupení než stát řízený komunisty. Ano, kapitalismus je velice životaschopný systém a po uvolnění marxistických pravidel kvete i v komunistické zemi. Ovšem bez svobody má své limity. Naší starostí je, aby v EU svobody přibývalo, ne naopak. Což se momentálně neděje. Přibývá dotací a dluhů.

Foto

Kopejte, kopejte, ale pozor na ukopnutý palec.

Foto

Inu je vidět, že ekonomiku máte jen jako zálibu.

  • Počet článků 65
  • Celková karma 19,76
  • Průměrná čtenost 569x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik