MR

Je vhodné to pochopit a vnímat i v jiné rovině, čímž si vytvoříme určitý cit, a pochopení, a získáme schopnost to dát do určitého reálného rámce a s tím se naučit pracovat, pokud to jde a určitým vhodným přístupem.

Celé je to vlastně o chemicko - vzruchové modulaci, jež vytváří naši realitu, pocity, atmosféru, psychiku, existenci, a to vlastně pocitovou a přidává vlastně člověku další dimenzi vnímání, která ale může, a je někdy něčím i vykoupená. To si uvědomíme v tom to příkladu, lidská realita, či spíše realita levé hemisféry, kde vnímáme a chápeme své okolí, a tím pádem formujeme realitu, řád, tu mají aktivnější muži, a zde je cit pro realitu, řád, autoritu, čas, hierarchii, je jako sledovat němý černobílý film. Pravá hemisféra, kde je cit pro vnímání ve větší dálce, tak aby nás něco při lovu nesežralo, tak přidává další rovinu, a to barvu a zvuk. Tak že máme barevný zvukový film. Naše informační a globální doba, pak formuje mozek, přidávat další rovinu a dynamiku, kde je tzv. dějová hudba, jež vše podkresluje a dává hloubku. Třeba hudba od E. Morricone ... . Mnohdy už stačí jen tato hudba a vše přijde samo ... To je vlastně psychika a její modulace existence.

Zde se pak naše existence formuje v několika rovinách, které se navíc musí navíc protnout v jednom bodě. Pokud jedna rovina má "problém", zde třeba základní existenční, tedy levá hemisféra, kde modulace může být mírně mimo svůj střed, tak je to jako u rádia, kde vnímáme jen svojí vysílací stanici, tak zde můžeme vnímat i další stanice, což pak v našem projevu může být klasifikováno jako třeba schizofrenie. Další rovina, a to existenční kde jsem tzv. ve svém středu, pocitová psychika, tak přidává rovinu, kde vnímáme pocity a stavy, od radosti k excitaci na jedné straně a na druhé straně, úzkosti, strach, a vlastně potlačování naší existence.

MR

Zde se "dociluje" pro příklad, obraz na monitoru, barva, počet vykreslených řádků, jejich linearita, počet snímků za sekundu a tím pádem pohyb děje atd. To se formuje na velmi jemné rovině, chemicko - vzruchové, kde dochází k vyplavování a zpětným vychytávání neurotransmiterů, tak aby se formoval určitý stav a děj, pocit, existence, psychika.

To je ještě složitější modulace, výše uvedeného našeho existenčního středu, kde se formuje vlastně souhra celého orchestru, jednotlivých skupin nástrojů, tak aby zazněla jedna skladba, třeba Má vlast, Vltava. Jak by asi zněla ve formě zahrané jen na varhanách ... . Zde se v části moduluje rozsah od excitace k hluboké temnotě, pocitový střed, existence. Ta zřejmě souvisí s pravou hemisférou, tu mají aktivnější ženy, kde je citová inteligence, tvořivost, láska, emoce, rodina, celek ... . Navíc je i náchylná v době reorganizace mozku, jež má tendenci formovat se do větší roviny vnímání, než je jeho evoluční určení, přidává tzv. střední rod., ten zde ale není, nebyl potřeba. Zde se pak v pubertě mohou "aktivovat" následně různé psychické disbalance a zde je i jejich počátek. Zvláště pokud při formování mozku v dětství, byl zde nějaká existenční tlak, na nerozvinuté naše vnímání a řád všeho. Snadno pak zde v průběhu života, může být tato jemná dynamika a souhra vzruchů – jejich aktivování a zpětné vychytávání, počet, neurotransmiterů, tzv. narušena, anebo dokonce tzv. "vypálena". Což se děje ve vyhraněných životních událostech. Taktéž může být pomalu "vypalována" vnějším podnětem, který nechceme či nemůžeme zpracovat, pojmout, pochopit ... . Zde je to fatálnější, neboť nemáme náhradní mozek, hlavu a přejít tam. Otázka pak je, jak "zajistit" alespoň kvalitnější život, a zde se to neobejde bez medikamentů, cílených na tuto chemickou. vzruchovou rovnováhu, komunikaci, jež vytváří náš existenční stav, jeho hloubku, dynamiku. Tak aby nezněly jen v orchestru hluboké zemní tony, a pak najednou ... .

Foto

Tak jak jsem se už ptal posledně, tak po suicidálním pokusu není automatická hospitalizace? Vím o holce, co se pokusila a byla zachráněna a pak hned převezena do léčebny, na 2 měsíce.

Foto

M38i45a 33H97o20r88o87v19á

4. 6. 2024 11:07

Taky jsem si myslela, že tam pošupajdím automaticky, ake skutečně mě poslali do ambulantní péče

A zkusila jste pracovat třeba v kamenolomu či na poli v JZD?

  • Počet článků 0
  • Celková karma 18,02
  • Průměrná čtenost 0x
Blog bipolární hraničářky s pokusem o humor..

O mně
Mé jméno jest Mia Horová, jsem extrovertní introvert a hodlám psát pravdu bez příkras, ovšem s pokusem o nadhled, protože, co si budeme....je to určitá cesta, jak žít s psychickými potížemi, a to ještě s grácií.