Nový občanský zákoník - může tu být ještě hůř?

Tak se naše vláda zase rozhodla poškádlit české občany navrženými změnami v občanském zákoníku. Předem zdůrazňuji, že jsem  - s dovolením – konzervativněji založený člověk (konzervativní ale neznamená zakonzervovaný) a tak jsem tuto snůšku blábolů pročítal s otevřenou pusou.

Návrat povinnosti vdavků na magistrátu i v případě, že se lidé vezmou v kostele, mi přijde jako návrat do totalitní minulosti. Prostě víra se z myslí české společnosti vytrácí a tím nemyslím zdaleka jenom katolickou víru, ale víru obecně. Zároveň novelizovaný občanský zákoník začíná popírat základní funkci rodiny. Tou je plodit a vychovávat děti. Samozřejmě nelze si nepovšimnout současných módních trendů jako je společné žití mimo svazek manželský, dokonce i společné žití s dětmi. Je to leckdy velmi výhodné. Můj osobní názor je ten, že pokud si partner nechce vzít toho druhého a říká, že oddací list je jenom „papír“, tak tím pádem také naznačuje, že si nechává pootevřená zadní vrátka pro případné vycouvání ze vztahu, a to i v případě, že už pár má děti. Dnešní lidé nechtějí odevzdávat sebe někomu druhému a toho druhého přijmout za partnera. Je v tom do velké míry pohodlnost, leckdy i finanční důvody a vláda myslí na mladé manžele velmi málo, stejně jako na rodiny s dětmi. Než aby přidala mladým maminkám s dětmi, raději živí na sociálkách lidi jistého původu, kteří potom svoje dávky prosází v automatech, propijí a prokouří (popřípadě pokud náhodou nemají kde bydlet, nabídne jim i střechu nad hlavou, zatímco tuzemský člověk by skončil nekompromisně pod mostem). Nebo prohrává jednu arbitráž za druhou a – český daňový poplatníku plať.Ale o tom jsem až tak psát nechtěl.


 


Spíše chci psát o tom, jak vláda svými kroky chce postupně „srovnat“ svazek manželský jak u heterosexuálů, tak u homosexuálů. Respektuji práva homosexuálů, i to, že tu prostě jsou, ale jak může stát dovolit, aby homosexuální pár vychovával děti, když ten přitom žádné děti sám vyprodukovat nemůže? Stát přece z každého nového člověka profituje, ten totiž po určité době nastoupí do práce, vytváří HDP a řádně platí daně…podle mě je to proti logice věci….


 


Často si říkám, jak asi naše společnost bude vypadat za pár let? Za každou facku dítěti bude muset tatínek platit pokutu, nebo druhý tatínek jít před soud, žáci ve školách budou beztrestně mlátit učitele, nahrávat si je a zesměšňovat je na internetu, 12ti letí vrazi budou zabíjet lidi, půjdou do léčebny a za pár let je propustí aby mohli zabíjet znovu….nechci ani domyslet, jak to bude dál…ale platí jedno přísloví-„nikdy není tak, aby nemohlo být ještě hůř“….Otázka je, co může být ještě horší?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Menčík | neděle 14.9.2008 18:47 | karma článku: 18,75 | přečteno: 1070x
  • Další články autora