Požaduju, aby vláda ihned zvýšila minimální mzdu na 30 000 korun!

Velmi mě rozladilo, že minimální mzda má stoupnout jen o 700 korun! A prý to mělo být jen 500, kdyby se Jourová nestala tou eurosekretářkou, nebo jak se to jmenuje. Před volbama mi Sobotka sliboval, že mi zařídí důstojnej život a pečený holuby do úst. Za takovouhle minimální mzdu těch holubů moc nedostanu. Vláda musí dělat politiku pro lidi a ne rozdávat nějaký žebračenky!

Podívejte se, jaký prachy se berou támhle v Německu. To by takhle nešlo. Vláda nám musí zařídit všem slušnou životní úroveň. Proto si ji volíme, ne? Třicet tisíc, to je minimum, aby měl každej aspoň trochu slušný živobytí. A kde na to šéf vezme, to je jeho problém. Von je kapitalista, tak se musí starat. Když si válí šunky tadyhle v audině, tak ať si to nějak vymyslí.

Jo a Středula říkal, že by se mělo zvedat každej rok. A to je správný! Když mi budou furt přidávat, tak já budu víc utrácet a ekonomika na tom bude líp a líp. To ti kapitalisti furt nechápou. Když vláda bude všude všem přidávat, tak lidi budou víc utrácet a kapitalisti taky víc utržej. To je přece jednoduchý.

A hlavně ty důchody, ty musí vláda taky zvýšit. Kvůli tomu ji přece volíme, ne? Pořád mi někdo slibuje, že budu v důchodu brát těch 40% průměrný mzdy a furt nic. Podívejte se, jaký důchody se berou v Německu. Kdyby vlády furt jenom nekradly, tak máme na důchody peněz habaděj! A co je to za pořádky, přidávat takhle po stovkách? Já mám právo na důstojný stáří, ať si na to vláda někde ty peníze sežene. Třeba ať zvedne mýmu šéfovi daně! Stejně si jen válí šunky v tý audině...

Takže já bych tímhle chtěl moc apelovat na předsedu Sobotku, aby těm kapitalistům pořád takhle neustupoval a konečně nám nadělil takovou minimální mzdu, která všem slušnejm občanům zajistí životní úroveň, jakou maj na tom Západě. Aspoň těch třicet tisíc by to chtělo...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oldřich Mazal | pátek 5.9.2014 10:06 | karma článku: 31,36 | přečteno: 1705x