Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po 42letech placení zdravotního a sociálního pojištění,budou nějací vydrbanci kecat ,že na důchod nemám nárok.

0 0
možnosti

Kdo Vám to, Vy chytrej, kecá? Resp. nám!

  Mimochodem: důchodové pojištění jste si v žádném případě neplatil 42 let. To se platí až od roku 1992.

1 0
možnosti

Hlupáci v Německu schválili minimální mzdu 8,5 euro. Ekonomičtí géniové v ČR by jim hned poradili, že k prosperitě se lze dostat jedině mzdovým dumpingem a prací za plat, který nezaručí přežití (Práh chudoby je cca 9600 na osobu mimochodem) ;-D

1 1
možnosti

No - o Vás ten článek je.   A o těch respondentech, jejichž stanoviska byla dnes zveřejněna: nejméně 20 tisíc, nejlépe čistého.  No - průměrný plat v rom případě bude kole 60 tisíc. Důsledek: Ceny, kterým nebude konkurovat zahraničí vzrostou třikrát, ostatní zboží se dovoze za bezkonkurenčně nižší cenu. A ty milióny nezaměstnaných se mohou těšit, že kdyby náhodou dělaly, budou mít minimálně 20 tisíc.

   Ekonomiku, totiž, žádný Bohoušek, tím méně Mišelka, neukecá.

0 0
možnosti

No já byrch raději tu minimální mzdu zrušil. Ti lidi co za ní dělaj si žijou nad poměry. Ale na druhou stranu abych nebyl prevít tak bych zrušil i pracovní dobu, aby si těch 8500 mohli vydělat delší dobou strávenou v práci (což by samozřejmě vedlo ke snížení nezaměstnanosti). A důchody? Okamžitě zrušit. Stejně je momentálně pobírají ty kdo v minulém režimu s prstem v nose vnitřně zadlužovali stát.

1 2
možnosti

Každý odborář by si měl povinně zařídit firmu a zaměstnávat aspoň sto lidí. Pak by snad pochopili, co je to podnikání! Odboráři jsou zdánlivě pro zájmy lidí, ve skutečnosti je tímto posílají na pracák.

9 1
možnosti

Ježíš - to na nich přece nemůžete chtít. Hubou se firma nevybuduje.

2 1
možnosti
Foto

"Demokracie má vždy  dočasný  charakter;  jednoduše  nemůže  existovat  jako  permanentní  forma vlády.  Demokracie  může  trvat  pouze  tak  dlouho,  nežli  voliči  zjistí,  že si  mohou  odhlasovat  velkorysé  výhody  na účet  státní  pokladny.  Od této chvíle  hlasuje většina  vždy  pro  ty  kandidáty,  kteří jí  slibují  nejvíce  požitků z  veřejných financí,  s  tím  výsledkem,  že  každá  demokracie  vždy  zkolabuje  kvůli nedostatku  finanční  odpovědnosti,  následované  vždy  diktaturou."

http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Fraser_Tytler

5 1
možnosti

Ale oni někteří lidé takové ptákoviny myslí vážně.;-) Když slyším mluvit Středulu v televizi, kdybych nevěděla, kdo to je, myslela bych si, že mluví president Země.

2 1
možnosti

Jako osvč žádám vládu, aby zařídila, aby mé tržby byly min. 1 milion měsíčně. Pak jsem ochoten zaměstnant člověka s min. mzdou 30 000 korun.

10 1
možnosti

"...lidi budou víc utrácet..." Nebudou! Inflace se skokove zvysi a to co je drahe a nedostupne dnes, nebude ani potom. Obvykle se ceny zvysi vice nez zvyseny prjem a ve skutecnosti to bude jeste horsi. A 30 tisic by bylo za chvili jako 10 tisic...

2 1
možnosti

No a co se stane, když minimální mzdu zrušíme?

Myslím si, že přibyde nezaměstnaných, a to v následujícím mechanismu:

Teď někdo pobírá 8.500,- oficiálně a dalších 8.500,- z ruky do ruky.

Ve chvíli, kdy minimální mzdu zrušíme, bude propuštěn a bude pobírat vše pouze z ruky do ruky.

Státu tak ubyde příjem do rozpočtu, který měl aspoň z té minimální mzdy a naopak přibyde výdaj na nezaměstnaného.

Zaměstnanec - pak už jen pracující a ne zaměstnanec - bude na tom stejně jako byl z hlediska svého příjmu, ale jeho práce bude postrádat i minimální zabezpečení důchodové a sociální, pokud si je nebude chtít platit sám.

A tak se mi zdá, že extrémy jsou škodlivé oba.

1 3
možnosti

Při zrušení minimální mzdy by ti podnikatelé, kteří toho zneužívají, se neměli o co opřít, proto by platili normální plat. Sociální dávky jsou vyšší než tato minimální mzdy, což je chyba. Není důvod pracovat, nesníží-li se tato dávka.

2 1
možnosti
Foto

Proč ten důchod jen 40 % průměrné mzdy, když v roce 2006 jistá strana slibovala 42 %? Hádejte která....dodám, že v témže roce také slibovala každému důchodci +1000 Kč.

1 1
možnosti

Slibovali důchodcům tisíc korun, za podmínky, že bude rovná dan dle Tlustého. Ta se neuskutečnila, proto nemohlo být ani těch tisíc kč.

0 1
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.