Místo Sedláčka v mikině měl Zeman vyznamenat Kellnera!

Proč by měl dostat vyznamenání nějaký režisér, který o Zemanovi natočil dokument, který si už stejně nikdo nepamatuje? To Kellner je jiná třída! Ve chvíli nejhorší hrdinně přispěchal prezidentovi v Číně na pomoc a díky jeho obětavému zásahu jsme vlastně vůbec nějaký metálový ceremoniál měli. Jinak by to Zeman býval zmeškal, a to předávání cen není bez prezidenta to pravé. Taková nezištná pomoc se přece musí nějak ocenit! A kromě toho by Kellner určitě dorazil v obleku.

Mě osobně může být celkem jedno, jestli si Sedláček přišel pro metál třeba v montérkách - když se chce veřejně ztrapňovat, je to jeho věc. Spíš je mi líto, že to muselo být při ceremoniálu, kterého se účastnil sir Nicholas Winton. Forejt by se mu měl osobně omluvit, že tímto způsobem degradovali předávací ceremoniál.

Nevím jak komu, ale mě Sedláček ve svém úboru jako bohém nepřipadal. Spíš bych řekl, že mu bylo líto obětovat tu trochu času na převlečení kvůli tak bezvýznamné události, jako je předávání státních vyznamenání. Na druhou stranu, co si Zeman vyznamenal, to tam měl...

Jedna věc na těch ceremoniálech by se dala ještě zlepšit - zavedl bych zbrusu novou kategorii řádů. Vedle lidí, kteří se zasloužili o stát, by se vyznamenávali ti, kteří se zasloužili o prezidenta. V současné chvíli tyhle kategorie nesmyslně splývají. Člověk pak úplně zbytečně přemýšlí, co užitečného pro nás vykonali třeba takový Fico s Renčem. Kdyby se na to zavedla separé kategorie, tak už by to nikoho nemátlo.

Zemanova cesta Kellnerovým tryskáčem byla pak jakýmsi zlatým hřebem večera konaným v předstihu. Jsem si jistý, že se chlapci celou dobu bavili jen o fotbale a o počasí. Jaké štěstí, že měl miliardář zrovna volné sedadlo. A ten luxus se určitě s nějakou vládní rachotinou nedá srovnat. Možná by Zemana měli po světě vozit výhradně magnáti. Vládní letka by ušetřila spoustu benzinu a nehrozilo by, že zase u vládního speciálu praskne přední sklo nebo třeba při přistání neuletí kolo. Miliardáři by to pro stát dozajista milerádi udělali...

Tak jak, pane prezidente, dočká se Kellner příští rok?

Autor: Oldřich Mazal | čtvrtek 30.10.2014 10:03 | karma článku: 16,50 | přečteno: 700x