Kam se hrabe řecká Syriza na naši ministryni Marksovou-Tominovou...

Zatímco v Řecku ještě probíhají oslavy VŘSR (Velké Řecké Socialistické Revoluce), u nás už ČSSD dumá nad tím, čím je trumfne. První nápady už se vylíhly - ministryně Marksová navrhuje zavést blahobyt zvýšením minimální mzdy a proplácením dlužných alimentů státem. Inu co, její peníze to přece nejsou, tak proč se držet při zdi.

Jsme šťastná země. Bohatství se tu rodí prostým rozhodnutím vlády. Zkrátka se rozhodne zvýšit minimální  mzdu a rázem se všichni mají lépe. Peníze, které takové zvýšení bude stát, rostou volně na stromech. V žádném případě se nemůže stát, aby to pocítil zákazník na rostoucích cenách. A stát samozřejmě naprosto nezištně neočekává, že by z vyšších mezd vytáhl také vyšší odvody...

Jen pro pořádek, nejsem proti tomu, aby minimální mzda v nějakých rozumných mezích rostla, ale rozhodně se z ní nesmí dělat politická hračka. Fascinuje mě, že si vláda dává jakýsi "pionýrský" závazek, že za jejího panování musí minimální mzda dosáhnout 40% té průměrné. Následky, které opakované skokové zvyšování bude mít, vládu patrně nezajímají. Ta má svá směrná čísla, přece pořád občanům slibuje, jak se o ně postará, tak se musí činit, že? Po nás potopa...

Pokud jde o alimenty, tak bohužel navržené opatření je vlastně přiznáním státu, že nedokáže vymoct vlastní rozsudky. Takže se teď o dlužné alimenty šábnou všichni daňoví poplatníci. Když je nedokáže donutit platit teď, tak po převzetí jejich dluhů z nich nevymůže taky vůbec nic. Pouze opět jen pomůže těm, co neplatí, na úkor těch, co platí. Rada je jasná - vyhýbejte se alimentům, co to jde, stát to za vás rád zatáhne!

No a po těchto dárečcích se už můžeme těšit, co si pro nás paní ministryně připraví s reformou důchodů. Pravděpodobně se dozvíme, že všichni budeme odcházet co nejdříve a budeme jej pobírat co nejvyšší. V naší zemi se totiž dějí ekonomické zázraky.

Toho bohdá nebude, aby nás Syriza ve slibování předběhla!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Mazal | pátek 30.1.2015 16:03 | karma článku: 35,37 | přečteno: 1857x