Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pan Mazal se dívá na potrat rozumně - lidsky. Mýlí se však celkově - jak může někdo uzákonit vraždu nevinné lidské bytosti? Byli to Lenin s Hitlerem, kteří zavedli tuto "vymoženost", díky které se snadno staneme spoluvinníky zabití. Někteří "pokrokovci" prosazují autogenocidu národů i dnes. Daří se jim, u nás denně likvidujeme 3 třídy počatých nenarozených dětí, za rok přes 20tisíc (rodí se cca 100tis)!

Vedení k antikoncepci nemá dobré výsledky, např.v Británii přibývá výskyt početí

v nižším věku. Lidé by se měli poznávat intimně až po svatbě (celo -lidském a -životním odevzdání), bez takovéto mravnosti se jen šíří utrpení dětí.

Největší rozumovou chybou těchto usmrcení je překročení prahu - kdo bude po počatých nenarozených dětech označen za dašího bez práva na život? Ochrana lidského života nemůže být relativní. Kdo se zastane nevinných bezbranných osob?

1 1
možnosti
JC

Z hlediska právní terminologie je interrupce popravou.

Úmyslné usmrcení druhého člověka je buď proti právu, pak se nazývá vraždou, nebo je po právu, pak se nazývá popravou. Interrupce, u níž jsou splněny zákonem stanovené podmínky, je usmrcení jiného člověku v souladu s právem, po právu, proto je popravou.

---

Užívání termínu potrat pro interrupci je nevhodné. Zákon to také tak neoznačuje, ale označuje to za umělé přerušení těhotenství.

Slovo potrat je staré české slovo označující situaci, kdy těhotná žena (tehdejším jazykem samodruhá) potratila své očekávané dítě.

V případě umělého přerušení těhotenství ta žena své dítě neztratila - nepotratila, ale zahodila ho, úmyslně se ho zbavila. Slovo potrat je tedy nepřípadné a staví tyto ženy na roveň těm nešťastným ženám, které skutečně o své očekávané děťátky přišly proti své vůli, ztratily či staročesky potratily ho.

2 1
možnosti
Foto

Zase tu v diskusích najdeme zapálené chlapy, co mají potřebu kecat do něčeho, do čeho je jim houby. Plod je součástí matčina těla. Pro ženy už je tak těžké samo podstoupení zákroku a vyrovnání se s ním psychicky i bez keců těhle středověkých fanatiků, co by obsah dělohy nejraději prohlásili za státní majetek. Chlapi by do vagíny měli lézt jen se souhlasem její majitelky. Tečka.:-P

1 2
možnosti
JK

Uvediem malý príklad, kam sa "potratová kultúra" zvrhla. U niektorých lekárov sa stáva úplne bežné, že ich prvou reakciou na to, že zistia, že je žena tehotná, je navrhnutie potratu. Pritom to môže mladá, vydatá, zdravá a bezdetná žena. Ale potrat je dobrý biznis.

Zabitie je vždy zabitie. Nezávidím lekárom a ďalším ľuďom, ktorí sa aktívne angažujú pri potratoch, až sa raz budú musieť za svoje činy zodpovedať pred Prozreteľnosťou...

2 1
možnosti
VL

"Je potrat vražda?" Není.

3 2
možnosti
Foto

Zakázat legální potraty znamená návrat k andělíčkářům, pletacím jehlicím a úmrtím matek. Čili diskuse o tom, zda ano či ne, je čistě akademické - ono se prostě dít bude, ať už to stát posvětí, nebo ne. Smysl má diskuse o tom, za jakých podmínek to dělat. Podle mě je současná právní úprava dostatečná a nic bych na ní neměnil.

6 1
možnosti
MK

Budiž, nazývejte potrat vraždou. Na jeho podstatě to nic nemění.

Je každá vražda stejně odsouzeníhodná?

Hodnota života každého člověka je relativní.

Pokud zavraždíte dospělého člověka v produktivním věku, který má rodinu a přátele, způsobíte mnohem větší škodu, než když zavraždíte plod v děloze, který dosud nijak ekonomicky společnosti nepřispěl a ke kterému si dosud nikdo žádný citový vztah nevybudoval.

5 3
možnosti
JS

hlavně to stále není člověk... nechápu, že má někdo neustále potřebu potrat přirovnávat k vraždě!

6 1
možnosti
Foto

Co ženy oplodněné při znásilnění?

A ta pilulka je prostě jen k ženskému tělu šetrnější způsob potratu, tož proč ne?

8 1
možnosti
JP

Pilulka je šetrnější? To máte od kterého experta?

0 1
možnosti
JC

Nám mužům nehrozí nechtěné těhotenství ani náhodou ale svojí nezodpovědností či nešikovností někdy přivedeme do této situace  své životní či někdy jen sexuální partnerky .  TAKŽE STAČÍ CO JSME JIM SVOJI NEZODPOVĚDNOSTÍ ZPŮSOBILI A TAK  POKUD NEPŘEVEZMEME CELOU ZODPOVĚDNOST ZA VZNIKLOU SITUACI NA SEBE A NAŠI PARTNEKU SI NEVEZMEME NEBO SE O NIÍ ALESPOŇ ZCELA A DOBŘE NEPOSTARÁME , NEMÁME NEJMENŠÍ PRÁVO JÍ  MLUVIT  DO TOHO ZDA  SE Z TOUTO TĚŽKOU SITUACÍ VYPOŘÁDÁ POTRATEM ČI NIKOLIV .

13 0
možnosti

blbne Vám comp a háže tam kapitálky

1 5
možnosti
MK

Opravdu nevím, co tady řešíte. Má žena právo nakládat svobodně se svým tělem? Nepochybně ano. Je plod v těle ženy jejím tělem? Nepochybně ne. Ženské tělo slouží plodu jen jako jakýsi "přírodní inkubátor", neboť prvních devět měsíců sbírá síly k samostatné existenci. Nicméně hned od početí se chová jako samostatný organismus. A je to nepochybně i člověk, i když zatím nevyvinutý. Je úmyslné usmrcení jiného člověka vraždou? Nepochybně ano. Není co řešit.

6 11
možnosti
JN

J56a48n 16N30o28v83o23t34n41ý

20. 6. 2014 22:50

Tak i ten plod od ženy přeberte a donoste sám, vy chytrej.

 Že to nejde? No tak do toho první tři měsíce ženám nekecejte, protože ten plod bez ní prostě nepřežije a aby byla žena degradována na "přírodní inkubátor" z toho jsem snad už civilizačně dále (a při velkém postižení plodu už vůbec mlčte) ;-)

10 2
možnosti