Divím se, že Černochová nepřibila Stropnického rovnou na kříž

Kriminálku Anděl sice nesleduju, ale z jednání poslankyně Černochové mi trčí snaha uvařit z ničeho nějakou aféru. Ne že bych snad Martina Stropnického nějak "baštil", ale prostě dělal jen to, co mu předepisoval scénář. Možná si měl scénárista lépe rozmyslet, než poslal ministra obrany odhalovat zločiny mezi vojáky, ale opravdu si nemyslím, že bylo záměrem někoho urazit.

Pokud chce poslankyně Černochová někoho kritizovat, tak by si měla vzít na paškál nekompetetní vedení resortu. Ohánět se seriálem je opravdu laciné. Něco zásadnějšího by nebylo? Není poněkud trapné kvůli tomu vířit vodu v Parlamentu a snažit se to procpat na program schůze? To se tedy opozice moc nepředvedla...

Kromě toho mi není jasné, čím podobný seriál poškozuje armádu a pověst České republiky. Co by říkala na takový film "Pár správných chlapů" s Jackem Nicholsonem, kde se řeší šikana a vražda v armádě? Považoval by to pan sněmovní šéf Hamáček za plivanec do tváře vojákům? Pravda, americký ministr obrany v tom nehrál, ale armáda tam není vyportrétovaná jako spolek skvělých hochů. A proč by taky měla?

Jako padouch už v seriálech figuroval kdekdo. Když je vrahem bezskrupulózní podnikatel, nikdo kupodivu nekřičí, že by tvůrci komusi plivali do tváře. V kdejakém filmu figurují úplatní policisté a zkorumpovaní agenti. Je to snad také urážka? Nemělo by se zakázat podobné věci zobrazovat? Zkrátka nevidím důvod, proč by armáda mohla být tabu. Nikdo přece nemůže tvrdit, že tam ke zločinu dojít nemůže. A pokud paní poslankyni ministr Stropnický tak irituje, tak ať se dívá na něco jiného. Seriálů je plný ranec.

Jsem si jistý, že za pár dní se nad "kriminálkovou" aférou zavře voda a poslanci se snad začnou věnovat něčemu užitečnějšímu. Nicméně bych měl pro scénáristy jednu dobrou radu - hlavně nenechávejte Stropnického vyšetřovat nějakou korupci mezi politiky. To by mohlo Černochovou tak vystresovat, že by s tím mohla běžet až před Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Takhle nehorázně urážet politiky, že prý berou úplatky!

Závěrem dodám už jen jedno - nemám nic proti tomu, aby si ministři přividělávali jako herci. Otázkou ovšem je, zdali je dobrý nápad, aby se herci stávali ministry...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oldřich Mazal | středa 22.10.2014 10:06 | karma článku: 30,74 | přečteno: 1717x