Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobře napsáno; až na ten závěr. Nemáme profesi "ministr" a navíc v demokracii je nepsaným pravidlem, že obranu dělá civil. Líbil by se Vám lépe účetní nebo kuchař s vysokou? Pan Stropnický má za sebou štaci v diplomatických službách bez většího škraloupu a do politiky se dostal v době natáčení. Neznám záměry scénáristy, ale tuším, že z titulu funkce byl odejit nahoru, takže moc už hrát nebude. Ta dáma se určitě jen potřebovala zviditelnit.

0 0
možnosti
Foto

Každý, kdo se dal na politiku, měl nejdříve nějaké občanské povolání, (snad až na pár současných soudruhů typu Bohuslav Sobotka, či Marek Benda a další, kteří ničehož neumějí a politikařit začli rovnou ze školy) Proč by tedy například herec nemohl být politikem (je úplně jedno, že je zrovna ministrem)? - To za prvé. 

Za druhé - to, co jako herec říká, či říkal, ve své roli, přece nemá nic společného s hercovou osobou, s jeho myšlením, názory, či dokonce činy. Copak vrahy, lupiče, podvodníky, tuneláře, recidivisty... hrají jen bezcharakterní, či jinak pokřivení herci? Pokud by tohle platilo, pak aby si německý herec Bruno Ganz, který ztvárnil Hitlera, šel rovnou hodit mašli!

5 0
možnosti

J31a23r96a 63R93a39n25k

23. 10. 2014 0:03

Aniz bych musela dlouho premyslet napada mne par jmen politiku, kteri si i "zahrali": Arnold Schwarzenegger, Ronald Reahgan, Clint Eastwood, Jesse Ventura, Eva Peron, Sidney Potier (ambasadorem v Japonsku), Shirley Temple, Sonny Bono.....a dalsi, myslim, ze se snazila i Gina Lollobrigida:-)

0 0
možnosti
Foto

A neviděla ani Černé barony.... Tam exceluje soudruh poručík Hamáček,.,...

4 0
možnosti

..aférka okresního formátu..která je daní za umělé prosazování žen do pozic na které evidentně nemají (nedj bůh aby se prosadily povinné kvóty...jedna kuchtová snad stačila)...a také za absenci alespoň symbolické prezenční služby...nikdo o armádě nice neví...ale všichni do toho chtějí kecat....

3 1
možnosti

Řekl bych to úplně jinak: herec nemá být ministrem, zejména ne ministrem obrany.

Bývalý ministr se sice může stát herecem a jeho herecké kariéře to neuškodí, ale bývalému herci jeho dřívější role v ministerské funkci uškodí vždy.

2 4
možnosti

Ronald Reagan byl velmi uznávaný politik. A představte si - byl to bývalý herec.

12 0
možnosti

Stropnický je herec co dostal roli ministra a tu také hraje, ministerstvo jako takové řídí Babiš nebo někdo z jeho lidí.

6 1
možnosti

I průměrný divák TV Nova je natolik inteligentní, že pozná rozdíl mezi seriálovou postavou a hercem, který je náhodou ministrem. Tím se odlišuje od průměrného voliče ODS a TOP 09, který to nepozná.

11 0
možnosti
Foto

O71t39t22o 73Č11e76r21n56ý

22. 10. 2014 10:27

V USA existuje vlivná a mocná intelektuální lobby, která je zaměřená jen na propagaci hodnot své pravdy a ne nepodobně jako v našich podmínkách směřuje témata k obrazu svému. Do toho často spadá armáda, policie, černí nebo jinak barevní atd.

Zapomínáte, že seriály a témata tohoto typu u mas jen potvrzují zaběhlá klišé, jako podnikatel=podvodník, voják v misi=žoldák atp. To je prostě věčný názorový marast podle toho, v které době je co aktuální. A takovou seriálovou škvárou se jen zesiluje.

Ministr obrany nemá co dělat v akcích podobných lacinému seriálu s kontroverzním obsahem vzhledem k funkci. Snižuje svou vážnost a věrohodnost. Stačí, že tím ministrem se stal herec. Tedy nejde ani o povolání, ale že jím zůstal i v té funkci a nic zázračného nepředvedl. Jak by také mohl, když jeho vůdce nepředvádí nic lepšího.

4 3
možnosti
Foto

Ono je také otázkou zda ten seriál se netočil ještě předtím, než se Stropnický stal ministrem obrany. Nedovedu si představit, že by nějaký ministr a tuším i poslanec měl tolik času, aby ještě hrál v divadle nebo televizních seriálech.

6 0
možnosti

a to asi neviděla film Copak je to za vojáka a ani seriál Chlapi a chlapci  ;-D

5 0
možnosti

Paní poslankyně Černochová nemá jinou možnost jak se zviditelnit než právě takovýmhle trollováním. Nejde jí to tak dobře jako třeba Kalouskovi, ale zdá se že ODS tam na tohle ve sněmovně bohužel nikoho šikovnějšího nemá.

7 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.