Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

rozbor

18. 8. 2009 12:57
najít práci Pavlovi

To je důležité, aby měl Pavel práci.A co s těmi studenty ze Slovenska, kteří tu studují a je jich tady 10 000, nebo kolik.Tady dostudují a co dál? V Kežmaroku práci nenajde a tak tu zůstane, nejlépe v Praze a co chudák Pavel?Bohužel je to tak, bude to jako jinde ve světě.Už nebude tolik na MBA, ale co člověk umí.Neosvědčíš se, tak holt bude VŠ dělat něco jiného.Tak to chodí.Když jsem včera spatřil sl.Hanychovou, která na otázku, co bude dělat po VŠ řekla, že jí jde hlavně o titul (což jde mimochodem 90%), tak se vlastně ukazuje potencionální VŠ, který asi nebude dělat co vystudoval.A co s naším Pavlem?Holt skončí jako účetní.Aspoň se vypracuje a bude potom auditor, potom analytik, potom ředitel, potom ministr atd.Není to jednoduché.Vždyť Pavel NEPOTŘEBUJE  pomoct.Pavel to zvládne sám.;-D;-D

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

16. 8. 2009 1:15
Facebook neni na hledani prace

Ahoj Pavle, pokud opravdu chces svemu kamosovi pomoci najit praci, tak by bylo dobre, aby ji zkousel hledat stylem, kterym si kvalitni zamestnavatele skutecne vybiraji lidi. Cele to zacina tim, ze by mel mit sv CV na internetu, ale ne ve forme Wordu, ale v socialni siti, nikoliv vsak na Facebooku! Ten k tomu neni vhodny, spis naopak. Svetovym standardem, ktery se rozhodne vyplati je LINKEDIN http://www.linkedin.com v CR tato sit ma nekolik set tisic uzivatelu, velmi pomuze pokud se ji naucis dobre vyuzivat. Dalsi dulezitou soucasti hledani jsou profily na http://www.monster.com a take http://www.jobs.cz. Hlavni vec co to kamaradovi prinese je, ze se nauci prezentovat sve CV tak jak jej zamestnavatele skutecne videt. Kazdopadne dalsi dobrou formou je networking, neboli ucastneni se akci, ktere se pres tyto site organizuji napriklad cestou do nemeckych firem je http://www.xing.com. Dulezite je hlavne byt aktivni a vedet CO PRESNE chce delat necekat na NEJAKOU nabidku, to je casta chyba. Good luck. JK

0 0
možnosti
R

rito

15. 8. 2009 18:56
A Petr je co?

Ono toiž nejde ani o jednoho, ani o druhého. Jde o jejich hodnotu, co by zboží, na trhu práce.  Jestli ji nemají, alespoň vědí kam skočit. Na úřad práce. Tam trh nerozhoduje a ani nemůže.  Každý se dočasně stává neprodejným  zbožím. Tady je demokracie.

Co takhle zahraničí a bez fňukání?;-D;-) 

0 0
možnosti
RK

Radek0075

15. 8. 2009 12:53
Mě osobně na tom člověku vadí jeho slovní zásoba,

řekněme spíš trapné fráze.  Pracovní proces, v současné době, nadlidký výkon, netradiční potenciál.  A pokud jde o jeho životopis, z něj se o tom člověku nedozvim absolutně nic. Tedy kromě toho co studoval (čímž se neliší od tisíců jiných) a kde pracoval. Asistent prodeje počítám že je někdo, kdo krájí v Supermarketu u pultu točeňák, ale chce aby to vypadalo vznešeně,  společnost SaveMax nebudu raději komentovat, ale dobrou vizitku mu to nepřineslo a ty  "kompletní realizace internetových projektů"? Nemám tušení co si pod tím představit. Takže co s tím? Nejdřív přestat kvičet  "Doba je těžká a já jsem chudák". Co takhle to otočit?  "V současné době, době krize se já ucházím o pracovní místo u vás, jsem přesvědčený že můžu být pro vaší firmu obrovským přínosem."  Ale hlavně vyprdnout se na net, na facebook a podobný koniny dobrý tak maximálně na to aby se parta teenagerů dohodla na vajíčkové bitvě. Chce to chodit a nabízet. Jít přímo za majiteli, za řediteli.  

 

0 0
možnosti
RK

Radek0075

15. 8. 2009 12:55
Re: Mě osobně na tom člověku vadí jeho slovní zásoba,

oprava:  majitely, ředitely....  Jenže chce to něco umět. Něco, o co by mohl mít někdo zájem. Já jsem si něco vystudoval a teď mě s tím zaměstnejte, s tím si člověk vystačil naposled za komančů.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

15. 8. 2009 11:51
Ach jo...

Vona ta Ďoura člověka asi fakt neuživí, což? My se ale snažíme... ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2300x
Vyloupl jsem se v roce 1981. V současné době pracující v telekomunikacích a fotovoltaice (www.terms.eu)