Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Hucul

28. 5. 2008 15:26
Predsudek...

... ac dnes chapan jako cosi pejorativniho, neni nicim jinym nez snahou nervove soustavy nejak aplikovat empiricke poznatky. Pokud dojde k jeho zdokonalovani a posleze treba i algoritmizaci behem uceni, je to dobre, ale vetsina predsudku zustane jen predsudky, protoze schopnost jednoho cloveka pojmout veskere vedeni sveta je nedosazitelna. Predsudek je metodou, jak vyuzivame znalosti, ktere nejsou ci nemohou byt nikdy kompletni. Neuronove site to nedelaji jinak. Proto pokud by neuronova sit dostala k nastudovani fotky vsech kapsaru v Praze a pak mela ze zaberu kamer ve meste vyhodnocovat potencialni kapsare, vzhledem k nemoznosti definovat kapsare jen ze vzhledu by pravdepozodbne aplikovala statisticky podlozenou zkratku "davat si pozor na Romy". A to bez jakehokoli rasismu, ciste na zaklade zkusenosti a predsudku ze zkusenosti nabyteho.

0 0
možnosti
PM

maulos

29. 5. 2008 11:56
Re: Predsudek...

přesně jste vystihl v článku zmiňovaný problém o nahlížení čechů na cikány R^

0 0
možnosti
JN

fix

28. 5. 2008 13:03
empirie

U nás v ulici žije jedna (díky bohu že JENOM jedna) romská rodina - matka slušná, pracuje, oba synové nepracují a živí se vykrádáním aut. Střídavě jsou v pasťáku (starší už v poctivém kriminále) a doma. Nedávno si přibrali ještě dýlování fetů ( z auta, výborná věc), takže doufáme, že je zavřou natvdo a nejmíň na pět let. Na stranu druhou musím říct, že mi baťoh vybral bílý pán středního věku, v brýlích a obleku.

0 0
možnosti
H

hříšník

25. 5. 2008 13:12
Cikáni jsou taky lidi

Nevím, ale asi jim tak trochu závidíme. Hříchy své musíme vyznávat tak jako oni a myslet si, že my chyby neděláme, by bylo hloupé. To co mně osobně trápí nejvíce je, že v prostředí kde žijí se jim nikdo nevěnuje a většinou lidé dávají své ruce od nich pryč. Lidi na ně jen křičí a nenávidí je. Za své problémy obviňují je. Bydlel jsem jako jediný gadža mezi nimi v jedné čtvrti a musím přiznat, že některým to trvalo i několik let než zjistili, že jsou mezi bílými lidmi také rozdíly. To proč se tito chovají tak jak se chovají ja jen známkou toho co všechno se od nás ve světě naučili. Kdybychom my byli lepší nemuseli bychom jim jít tak špatným příkladem. Nádherná je cikánská duše. Bůh cikány miluje. A i jim patří jeho milost.V

0 0
možnosti
NN

natelius

23. 5. 2008 20:32
V Praze jeden cikánský klan

zvolil zváštní taktiku. Tváří se, že prodávají (převážně bezdomovecký) Nový prostor, ale když jim dáte prachy, žadoní, abyste jim výtisk nechali, protože potřebují do večera zaplatit za ubytovnu. Zítra prý vám dají klidně výtisky dva - jeden jako bonus za laskavost. Nedosti na tom, že si člověk koupí pitomý levičácký plátek, na kterém se přiživuje (podle mých informací velice slušně) vedení redakce, dokonce ho ani nedostane. Zkusili to na mě třikrát - poprvé jsem mávnul rukou a prachy cikánce nechal, podruhé jsem si natvrdo vyžádal ty prachy nazpátek (tentokrát to byl muž). A napotřetí jsem (opět nová tvář, ale stejná barva) "prodejce" hnal svinským krokem pryč. Tato banda se dá snadno poznat - v ruce drží jediný výtisk obalený nějakou fólií. Osobně jsem přestal ten časopis kupovat úplně, ale tímto varuji všechny potenciální kavky.

0 0
možnosti
HS

SZYslak3

23. 5. 2008 19:19
no comment

Okruhy ke zkoušce z romologie  dle mého kamaráda, do indexu zapište následující (FFI/CIK1):

1. Krádež jako základní filozofie   2. Kočování a jeho specifika   3. Romské písně   4. Ňhé jako slovotvorný přostředek   5. Základní specifika romské chůze   6. Důležitost výpalného v romské společnosti   7. Nejoblíbenější značky vozů romského etnika   8. Základní přehled romských receptů   9. Daňový a sociální systém ČR a jeho mezery

0 0
možnosti
VH-VM

Velká hlava - více multikulturní

23. 5. 2008 19:19
Na kofoli je třeba přísnost

kofola se musí člověka bát8-oR^[>-]

0 0
možnosti
VP

Profík

23. 5. 2008 19:19
Čau Maulos

Si říkám odněkud tohohle týpka znám, kouknu na jméno a vidím, hele rok na vejšce jsem ho potkával. Zkouknul jsem ten blog a docela dobrý to tam máš. R^ Teda akorát žes ponížil Budvajs na okresní město, ale přesný status "největší vesnice v ČR" nakonec není tak důležitý. Měj se. ;-)

0 0
možnosti
AB

[eT]

23. 5. 2008 19:08
Kradou,

lžou a podvadí.

0 0
možnosti
NRP

NEMÍT RÁD PARODRÁTH

23. 5. 2008 18:17
hezky clanek

co se tyce gramatiky, tak na absolventa VS by se sluselo napsat ve vete "Nesnáším i skinheady co mě málem hodily.." mekke "i". To by mel zvladnout i absolvent 1.stupne ZS. Jinak me dost pobavilo to "Nee" na zacatku vety. To vazne nekdo pouziva? Jeste jsem to neslysel. Legracni.

0 0
možnosti
TM

opas

23. 5. 2008 18:10
Česko - cikánský slovník

Možná byste měli uvažovat o jeho pořízení. Značně ulehčí komunikaci a významně pomáhá při řešení konfliktních situací.

Vejde se do kapsy, váží asi kilo, nevyžaduje žádné napájení a vyrábějí je zejména firmy Glock, Heckler&Koch a ČZ Uherský Brod.

0 0
možnosti
JP

Dedek_Piskot

23. 5. 2008 22:37
Re: Česko - cikánský slovník

R^R^R^;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2300x
Vyloupl jsem se v roce 1981. V současné době pracující v telekomunikacích a fotovoltaice (www.terms.eu)