Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

18. 3. 2008 19:26
no a k tomu všemu

nevidím jediný důvod, proč by měl u nás mít nárok na důchod člověk, který žije v zahraničí, pracuje v zahraničí, tady neodvádí daně ani si neplatí soc. a důchodové a přesto, když doloží, že pracoval,má právo na důchod.Kolik takových lidí je ? Zkrátka je to všechno špatně. Osobně mi vadí, že není možné jít do důchodu dříve, ale s výrazně sníženou výší důchodů. Já si vůbec nedokážu představit pracovat do 65 let a déle, když sama cítím, jak strašně jsem unavená a do důchodu DALEKO. Nějak jsme se stali národem otroků, kteří musí pracovat a na odpočinek mají směšnou dovolenou, v zásadě civlizace začíná popírat svou podstatu.A to nemluvím o tom, jak se společnost rozdělila, místo aby její složky kooperovaly.

0 0
možnosti
I

i.marigor

18. 3. 2008 13:17
Důchodci a práce.

Myslím,že ste měl svůj článek ukončit druhou větou o autorovi.

Zkuste si poctivě odpovědět jako i podnikatel.Jsem ochoten zaměstnat jako podnikatel člověka v předdůchodovém věku?

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

18. 3. 2008 14:49
Re: Důchodci a práce.

R^

0 0
možnosti
C

chodovar

18. 3. 2008 13:09
"perfektní nápad"

ale chyba je v tom, že peníze se utrácejí ve stejném roce, kdy se vyberou, nikoliv z roku předešlého. To je ten "průtokový" systém. Aby Váš nápad byl dobrý, musíte říct, z jakých peněz by se vyrovnal rozdíl mezi rokem letošním a předešlým.

Ono to není tak jednoduché, jak si představujete, věřím, že vláda má k dispozici dostatek ekonomů, kteří snad něco vymyslí, když to za poslední roky vlády levičáků nikdo neudělal. Je to přece nepopulární!

0 0
možnosti
C

chodovar

18. 3. 2008 13:03
Perfektní nápad

ale chyba je v tom, že peníze se utrácejí ve stejném roce, kdy se vyberou, nikoliv z roku předešlého. To je ten "průtokový" systém. Aby Váš nápad byl dobrý, musíte říct, z jakých peněz by se vyrovnal rozdíl mezi rokem letošním a předešlým

0 0
možnosti
MH

Helena1

18. 3. 2008 10:56
Není práce jako práce

Dělník u lopaty a úředník u počítače. Kdo bude v 65 letech víc fyzicky odrovnanej?

0 0
možnosti
VH-VM

Velká hlava - více multikulturní

18. 3. 2008 12:25
Re: Není práce jako práce

ten u počítače, protože bude na ty lopaty muset dělat8-o[>-][>-]V

0 0
možnosti
G

grinderman

18. 3. 2008 10:52
myslim si, ze vubec nejde

o stanoveni urciteho veku odchodu do duchodu. Jde o to jak reformovat spravu statnich prijmu tak aby vetsina verejnych penez skoncila tam kde je to potrebne a ne ve 'spratelenych penezenkach' statnich uredniku a jejich znamych. Jaka je vlada u moci vubec nehraje roli u vsech v CR je to zatim stejne. Bohuzel. Osobne si myslim, ze se ma platit za vse co clovek uziva (jedno jestli zbozi nebo zdravi...)a pomahat se ma jen ve vyjmecnych pripadech, jen se me nelibi povinnost odvadet penize nekam do cerne diry ceske politiky.

0 0
možnosti
PJ

patockajan

18. 3. 2008 10:44
V práci u popelnice

Jenže. milý příteli, také se nám může stát, že budeme mít v 55-60 špatné zdraví, ale bez nároku na invalidní důchod. takže pro zaměstnavatele budeme neatraktivní a budeme rádi, když seženeme místo na vrátnici za minimální mzdu (pokud ji nezruší...). Takže si zlikvidujeme výši důchodu (bude pak rovněž minimální) a dost možná se u těch popelnic sejdeme. Ti, kteří jako já, pracují spíše nemanuálně, ať se předčasně neradují - neuropsychické potíže v populaci spíš narůstají....

0 0
možnosti
PM

dědek 52

18. 3. 2008 11:20
Re: V práci u popelnice

přesně tak. Mám cca 10 let do penze a v současném zaměstnání se budu snažit zůstat dokuď udržím meč a moč.( to je tak rok ;-D) V případě špatného zdraví doufám, že budu mít to štěstí, že rovnou umřu. Představa vrátnice, nebo popelnic,  mě optimismem nenaplňuje. 

0 0
možnosti
MK

al325

18. 3. 2008 10:01
pokračování příspěvku níže

Zpřístupnit lidem, jak a na co jdou peníze ze státní kasy a trochu se začít řídit zdravým rozumem..

Tlaky musí jít od novinářů a veřejnosti. Politici by nám měli předkládat účty.   

0 0
možnosti
MK

al325

18. 3. 2008 10:00
Můj pohled

Řešení, jak zajistit důchodcům materiální podmínky k životu, aniž by se posouvala věková hranice:

Např. Rozdělovat poměrně jenom z peněz, které se na důchody vyberou. Nemusí vznikat žádné dluhy. Jeden rok se peníze vyberou, příští se rozdělí.  Umožnit odchod do důchodu každému podle jeho možností a schopností. (třeba od 50 let) Čím později, tím větší důchod a opačně.    

Část peněz pro důchody převést z balíku "vybráno na daních".

Nesponzorovat ze státní pokladny akce typu Olmpijské hry v Praze, lyžování v Liberci a pod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2300x
Vyloupl jsem se v roce 1981. V současné době pracující v telekomunikacích a fotovoltaice (www.terms.eu)