Diskuse

Čechy Čechům

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Nemyslím si, že by byla na místě Vaše ironie. V současné době je dle ČSÚ v této zemi kolem 1,5 miliónu obyvatel s jinou než českou národností. To jistě není číslo malé v desetimiliónové populaci. Většina těchto lidí zde zakotvila, přijala tuto zemi, její kulturu a zvyky za své a bez problémů zde žije a pracuje.

Na druhou stranu se zde etablují etnika (či chcete-li menšiny), kteří zde také žijí, ale pro tuto zemi a společnost nemají žádný přínos. Většinou žijí v uzavřených komunitách, neumějí ani po letech jazyk a mají ten názor, že stát se má o ně vždy postarat.

Myslím, že největším zlem současné Evropy (a u nás to platí dvojnásob) je tzv. honba za počtem VŠ vzdělaných lidí. To má za následek několik negativ:

a) školství má těžce klesající úroveň - v podstatě dnešní středoškolák by měl ještě před 20 lety problém projít učilištěm

b) VŠ dnes "vyprodukují" kolem 25% vysokoškoláků s technickým či odborným (míněno tím lékaře, pedagogy ap.) vzděláním - tedy lidí, kteří mají pro společnost přínos a jejichž práce má význam pro chod země. K tomu pak vypustí 75% také "vysokoškoláků" - různých sociologů. politologů a různých jiných -logů, kteří vlastně nic neumí, ale cítí se být nositeli "pokroku".

To má za následek zvýšenou produkci vysokoškoláků, ovšem povětšinou těch, kteří mají nulový přínos a jejichž jedinou šancí jsou neziskovky, různé zbytečné instituce jako ÚSTR, agentura pro začleňování, sociologické či politologické instituty ap.

9 0
možnosti
Foto

Vážně? Jdu zorganizovat petici a demonstraci! Koresponďák už jsem poslal.

0 1
možnosti
JB

J88a32n 93B56u59r72d54a

18. 3. 2016 10:06

Podle MŠMT na rok 2015 spadá do kategorie "Humanitní a společenské vědy a nauky" 56.218 studentů z celkových 326.909 studentů. To je něco kolem 17 procent. K tomu by se snad s trochou dobré vůle dala přidružit skupina "Vědy a nauky o kultuře a umění," která má 9765 studentů. Tak se dostanete ke dvaceti procentům.

Na 75 procent se nedostanete, ani když do "vysokoškoláků" s nulovým přínosem zahrnete studenty práv, pedagogiky a přírodovědy. Dá se říci, že na 75 procent neužitečných studentů se dostanete jen, pokud postavíte technické školy a lesní / veteriny proti všemu ostatnímu.

To jsou čísla pro studující. Čísla pro absolventy jsou v procentech velmi podobná ("Humanitní a společenské vědy a nauky" : 16,7 procent).

0 0
možnosti
  • Počet článků 885
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Svět je nejlepší místo k životu. A já rád žiji.