Kulturní léto v Corku

Tak námto včera začalo. Nejrušnější kulturní část léta v Cork City. Včera zahájil tzv. Cork Midsummer festival. Přehlídka divadla, hudby, cirkusu, umění atd. Dnes Faithless otevřou hudební maraton Live at Marquee.

Midsummer festival pokrývá nabídkou všechny věkové skupiny. Nabízí zábavu pro celou rodinu, od divadelních představení, po vystoupení gospel sborů v katedrále, artistická vystoupení v cirkuse až po největší událost celého festivalu, jímž je tzv. picnic in the park. Ten je tento rok naplánován na neděli 24. Koná se pod záštitou starosty města a mělo by se ho zúčastnit kolem 8 000 lidí.
Vstupné je na nějaké akce dobrovolné či zcela zdarma, jinak se pohybuje v rozmezí 2 až 11 eur, je také možné zakoupit rodinné vstupenky. 



Dnes jsem měla možnost, jako dobrovolník pomáhající s organizací, zhlédnout představení Silly Billz Bum Breath. Jedná se o představení o 2 nejlepších kamarádkách, které se dostaly do vězení za špatné chování. Dospělí se bavili více než děti, jelikož si příběh propojili se story Paris Hilton a Lindsey Lohan. Těžko uvěřit, že britské duo s ním objíždí UK a Irsko již od roku 2005.




Live at Marquee je cyklus 16 koncertů, kde si vybere každý. Vystoupí již zníměná skupina Faithless, Duran Duran, The Who, Slayer, 50 Cent, Elton John, Lionel Richie, Status Quo a další.
Kvůli místnímu počasí se koncerty nebudou odehrávat na open airech nebo na sportovních stadionech, ale ve speciálním cirkusovém šapitó. Kolem je vyhrazeno hlídané parkoviště, jež je pro návštěvníky koncertu zcela zdarma.
Lístky seženete od 59 eur , záleží na druhu lístku a interpretovi.




Osobně se chystám na 50 Cent a jsem si jistá, že si poslechnu i Slayer, jelikož areál není daleko od mého domova.


Pro zvídavé a kulturně naladěné přidávám odkazy:
www.corkfestival.com
www.ticketmaster.ie/venue/197770 


Příště se s Vámi podělím o zážitky z festivalové party.




 

Autor: Barbora Milena Matulová | středa 20.6.2007 14:55 | karma článku: 7,58 | přečteno: 563x