Koncert pro princeznu Dianu

V neděli 1.7. se uskutečnil na stadionu Wembley vzpomínkový koncert pro princeznu Dianu. Megakoncert pořádaný jejími syny princem Williamem a Harrym se uskutečnil v den, kdy by Diana oslavila své 46. narozeniny.

Také se zasloužil o připomenutí tragické události ze srpna 1997, kdy princezna zemřela po autohavárii v Paříži.
Této události se naposledy věnoval dokumnet britské televizní stanice BBC, která poprvé, i přes protesty královské rodiny, odvysílala dosud nezveřejněné záběry posledních minut Diany a marné snahy lékařů zachránit jí život.




William a Harry tuto událost plánovali více než půl roku a snažili se, aby výběrem interpretů vyšli vstříc všem, kdo měli jejich matku rádi.
Na koncertě vystoupilo více než 60 zpěváků, zpěvaček a kapel - Duran Duran,  Elton John,  Fergie, Nelly Furtado, Kanye West, P. Diddy, Joss Stone, Pharrel Williams, Lilly Allen,  Tom Jones atd...


Přenos byl vysílán ve 145 zemích světa a mnozí tuhle událost nazvali generálkou na Live Earth concert, který je naplánován na 7.7. , obdoba Live Aid má upozornit na důsledky globálního oteplování a přimět lidi k změně životního stylu, aby byli více všímaví a šetrní ke svému životnímu prostředí.


Wembley stadion byl vyprodaný a podle záběrů kamer se zdálo, že si všichni užívají. I princové nevydrželi, vstali ze svých míst a tancovali.
Největším dojákem nebyl překvapivě Elton John, který koncert otvíral, ale P.Diddy se svým I`ll be missing you. Způsob, jakým písničku podal a gospel za zády dostal každého a to i přesto, že tahle písnička zní éterem téměř desetiletí.
Nelly Furtado ve svítivě růžových šatech pojala své vystoupení jako vždy originálně a víc než zpěvu se věnovala procházení po podiu. Zvolení písně Maneater mi přijde vzhledem k akci nešťastné. 
Fergie se jako vždy se zpěvem trápila a dokázala nám, že její vystoupení před pár dny v supermarketu zadarmo je jasný výsledek její snahy o solovou kariéru.S Black Eyed Peas jí to šlo líp.
Kanye West a Golddigger...no zpívat píseň o zlatokopce se v tomto případě také tak nějak nehodilo...Brýle posázené diamanty byly jen dalším důkazem Bling - Bling stylu a po písni Diamonds of Sierra Leone mi Kanye připadal, jako příznivkyně PETA Pamela Anderson chodící v botech z tulení kůže....
Joss Stone zpívající Pressure od Queen, nevím....Jsou písničky, kde originál je originál a tahle je jedna z nich, takže i kdyby to zazpívala perfektně, pro mě Freddy je Freddy....


Každopádně si myslím, že hudební akce to byla více než podařená a pokud Vám tato podívaná unikla, přidávám odkazy, abyste se mohli také pokochat.


http://www.youtube.com/watch?v=4tCpoewG7To P. Diddy
http://www.youtube.com/watch?v=asN5oPl-Ifw   Nelly Furtado
http://www.youtube.com/watch?v=HT-m_Qh-ql8 Kanye West
http://www.youtube.com/watch?v=-aE4BNFolHs Fergie


 

Autor: Barbora Milena Matulová | pondělí 2.7.2007 16:07 | karma článku: 9,83 | přečteno: 1357x