Komu se nelíbí za moje na mém, ať si napíše za svoje na svém

Po svém posledním článku jsem se nestačila divit. Komentáře některých čtenářů mě opravdu překvapily, proto bych se jim dnes chtěla věnovat.

Předtím jsem tyto hanící a rýpavé komentáře vídala většinou pod blogy VIP či nejčtenějších autorů. Ale po menším růzkumu jsem zjistila, že jich není ušetřen nikdo. Tak bych se chtěla zamyslet nad tím, proč to někdo dělá.


Nemám nic proti připomínkám, krtitice, komentářům...Pokud jsou slušné,  opodstatněné a mají myšlenku. Ale ty typu - proboha proč píšete takové blbosti, tohle je do lampárny, kdybyste nebyla miss, nikdo by to nečetl, píšeš o tom a sám na ně čumíš atd opravdu nechápu. Naštěstí to po mě nikdo nechce.


Myslím, že každý kdo tady píše svůj blog, to dělá, protože ho to baví, a ne, aby "si honil triko". Prostě nás baví sedět u compu a házet do něj svoje myšlenky a využíváme toho, že je můžeme prezentovat veřejně, tak si je třeba někdo přečte a bude z toho něco mít, jako třeba zkažený den nebo inpiraci.


To samé platí o čtenářích. Čtete naše výtvory, protože chcete a protože jste zvědaví. Takže nechápu, proč si potom stěžujete na kvalitu Vašeho čtiva. Když do toho jdete, když klikáte na odkaz, víte, že drtivá většina přispěvatelů nejsou vystudovaní žurnalisté, tak co si slibujete? Ano, pobavení, údiv, téma k výsměchu s kolegy, kterým tu "blbost" samozřejmě dáte přečíst, abyste se měli s kým podělit o své zážitky.
 
Pro Vás všechny rýpaly mám vzkaz  - Když se Vám nelíbí, jak píšeme my, založte svůj blog a ukažte nám, jak se to dělá. Kritizovat umí každý. Ale nebát se a zkusit něco nového umí jen málokdo. Nebo snad máte strach z kritiků?


Pokud si od svých ostrých soudů slibujete, že mě odradíte od psaní, mám špatnou zprávu - má to zcela opačný efekt. Ráda provokuju a  debatuju, takže Vaše komentáře mě povzbuzují a nakopávají k dalším výtvorům.


Všem rýpalům co nemají blog přeji hezký víkend a komentátorům bloggerům děkuji za feedback, budu se snažit ho využít ve svým dalších článcích.

Autor: Barbora Milena Matulová | čtvrtek 14.6.2007 18:30 | karma článku: 7,87 | přečteno: 497x