Instant Karma - The Amnesty International Campaign to Save Darfur

Během víkendu jsem viděla v Tv reklamu na tohle nové cd. Po Georgi Clooneym, Bradu Pittovi a Mattu Damonovi a jejich Not On Our Watch projektu, který se snaží získat finance na humanitární pomoc Darfuru. N\ní  je tady nová bojová linie  slavných, která se snaží obrátit naši pozornost směrem k Sudánu.

Instant Karma cd je pojmenováno po písničce Johna Lennona, jehož tvorba nás bude provázet celým albem.
Tvůrci vybrali jeho 20 písniček a nechali je nahrát znovu současnými oblíbenými interprety.
Jména jsou to více než lákavá - REM, U2, The Black Eyed Peas, Christina Aguilera, Green Day, Aerosmith, Snow Patrol, Lenny Kravitz, Jack Johnson ....
A skladby jsou výmluvné - Mother, Instant Karma, Cold Turkey, Working Class Hero,  Imagine, Give Peace a Chance, #9 Dream atd...


Tohle album asi není jedno z těch, co si pustíte před party nebo když se Vám prostě chce tancovat.
Spíš je to cd, které si pustíte, když máte depku, nebo venku prší a Vám je smutno. Písničky jsou chytře vybrané, hrají si s Vámi, s Vašimi myšlenkami a chtě nechtě přece jen skončíte v Darfuru a u záběrů, co jste viděli ve zprávách.


Dobrou činností v tomot pohnutí mysli je zabrousit na www.amnesty.org www.notonourwatchproject.org nebo http://www.unicef.ie/darfur-crisis-nov.htm Na těchto stránkách můžete získat více informací o konfliktu v Darfuru a také můžete zjistit, jak můžete pomoci. Dobrým začátkem je činnost v duchu ¨pošli to dál¨. 


Je mi jasné, že si spousta lidí řekne a co já s tim. Lidi umírají denně a je spousta válek a nespravedlností na světě. Ano, máte pravdu. Ale co není správné je, že se stáváme imunními a přestává nás šokovat, že se tyhle věci dějí. 
Buďme vděční za to, co máme a snažme se dát šanci ostatním na lepší život.
Stále jen nadáváme a chceme víc a lepší. Ale mnoho lidí ani nemá minimum toho, co máme my.
Pitnou vodu, střechu nad hlavou, bezpečí, lékařskou pomoc ...









Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Barbora Milena Matulová | pondělí 25.6.2007 10:14 | karma článku: 10,29 | přečteno: 763x