Mluvit arabsky je na pěst.

Chtěl bych reagovat na incident co se stal v Praze. dívka byla napadena pouze pro to, že promluvila arabsky. Jsme opravdu vyspěla společnost?

Dnes se na různých zpravodajských serverech objevila zpráva o napadení dívky v tramvaji. To by samozřejmě byla otřesná věc a čin netolerovatelný, ovšem hlavní problém je motiv tohoto činu. Pachatelka, která dívku napadla ji napadla pouze pro to, že se svojí sestrou promluvila pár vět arabsky. Dívka prý od narození žije v ČR, má české občanství a studuje vysokou školu a jen kvůli svému původu (její rodina je z Libanonu) byla fyzicky napadena.

Jen se ptám, je tohle poslední kapka, kdy si společnost řekne, že už dost, musíme se na věc podívat trochu jinak, nebo to je teprve začátek laviny, taková malá vločka, která rozpoutá koloběh dalších násilností?  Velkou pozornost bych upřel na policii, hodně záleží na tom, jak se k činu postaví. Zamete ho pod koberec, nebo vydá prohlášení a uvede, že s takovými pachateli okamžitě provede trestné řízení? To je otázka, na kterou zatím neznáme odpověď. 

Sám teď nevím, co si mám myslet. také jsem se v ČR narodil a žiji zde už 17 let. Mám se tedy začít bát, že kdykoli s bratrem nebo tátou prohodím na ulici pár slov arabsky, že dostanu kopanec do zad nebo pěstí? Tohle mi přijde jako absurdní myšlenka. Ať už máme jazyk nebo jméno jakékoli, ať jde o oblečení nebo kulturu, pokud máme české občanství, jsme Češi stejně jako kdokoli jiný. 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Sufian Massalema | středa 13.4.2016 16:48 | karma článku: 29,73 | přečteno: 5290x
  • Další články autora