Export trapnosti Nečasovy vlády, psal k Mašínům Michal Hašek

K ocenění bratří Mašínů se vyjádřil témař každý politik. Proto vám přinášíme ještě další názor - 1. místopředsedy ČSSD Michala Haška.

Nečasova vláda vyslala na pohřeb pana Mašína do USA ministra obrany Alexandra Vondru, který zároveň udělí bratrům Mašínům resortní medaili.

Považuji tento krok koaliční vlády vedle domácí frašky Bátora, spojené s neúčastí ministrů TOP 09 na schůzích vlády ( tedy záměrného neplnění ústavní funkce člena vlády ) za typický příklad šlapání slona v porcelánu. Nehodlám na tomto místě obsáhle vést polemiku o činech bratří Mašínů při útěku s komunistickou totalitou zadrátovaného Československa, ale zaměřím se na kroky Nečasovy vlády.

Za první vážné selhání považuji vyslání Alexandra Vondry, ministra obrany, s nevyřešeným skandálem Promopro za krkem, ve kterém jde o stovky milionů korun, o které daňoví poplatníci přišli díky odfláknuté práci pana Vondry jako místopředsedy vlády odpovědného za české předsednictví EU. Stát se to v USA některému členu federální administrativy, nepochybně by dnes minimálně nebyl členem vlády a měl by velké problémy s americkou justicí.

Za druhý vážný přešlap považuji to, že premiér Nečas alibisticky nechá Mašíny vyznamenat resortním vyznamenáním ministerstva obrany, o němž rozhoduje pouze ministr obrany a občané se o tom, že existuje, dozvěděli, mimo pár znalců, vlastně až nyní. Jaké budou asi pocity Mašínovy rodiny, když budou v USA přebírat téměř neznámé resortní ocenění z rukou politika podezřelého minimálně ze špatného hospodaření s veřejnými financemi?

Pokud se vláda skutečně domnívá, že bratři Mašínové zaslouží ocenění (o čemž veďme korektní nepopulistickou polemiku), měl by za oceán sám premiér či ministr zahraničí, očekával bych i návrh koaličních stran na udělení státního vyznamenání. Jinak totiž Nečasova vláda exportuje svoji trapnost po totálním otrávení většiny občanů ČR doma už i za oceán.

Souhlasíte? Nebo máte pocit, že Mašínové oceněni být měli? Chtěli byste si ujasnit svůj názor? Můžete. ZDE.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Cibulka | pondělí 5.12.2011 19:53 | karma článku: 13,13 | přečteno: 1085x