Proč je potřeba komunisty zavírat...

Dnes jsem se na blogu setkal v diskuzi pod článkem jež pojednával o Voskovci a Werichovi a jejich faux pas o Ukrajinském hladomoru s člověkem, před kterým se musí, dovolte mi to tvrzení,  každý každý slušný občan tím nejsprostším způsobem uplivnout. Jeho přezdívka je "kaktusak".

Člověk se s přezdívkou kaktusák nejen zcela důsledně popírá událost, dalece přesahující meze židovské genocidy, světově známé jako "Hladomor ma Ukrajině", on snad dokonce obhajuje Stalinský režim.

Pro nezainteresované osoby uvádím některá fakta o Ukrajinském hladomoru:

Když se v r. 1927 ujal vlády zločinec Džugašvili - mnohem více znám jako Stalin, byla Ukrajina druhou nejmocnější republikou sovětského svazu. V letech 1932-33 došlo na Ukrajině k obrovskému hladomoru, při kterém zemřely vinou kolektivizace miliony Ukrajinců. Když se v tomto případě mluví o miliony, jde skutečně o obrovský počet (dodnes není znám), nicméně oficiálně se hovoří až o dvanácti milionech mrtvých Ukrajincích. Odhady větší části historiků mluví o sedmi až jedenácti.

Kolektivizace jako taková začala v r. 1929 příkazem ze sovětského byra. v Oněch letech 1932 - 33 se na Ukrajině sklidilo vinou notného vyčerpání mnohem méně obilí než obvykle. I přesto však nebylo v Ukrajině ponecháno byť jedinného skladu, který by zemi zásobil a všechno putovalo do vlaků směřující do Ruska.

Zároveň bylo zakázáno se stěhovat z oblasti postižené hladomorem a obchodovat s jídlem. Za tyto zločiny hrozilo vězení nebo trest smrti. V nejhůře postižených oblastech, kam patřila i Kyjevská a Charkovská oblast, v letech 1932-33 zemřelo přes 25 % obyvatel.

Ozbrojené jednotky zabavily všechny potraviny i skryté zásoby, oblehly jednotlivé vesnice a nechaly hladem umírat obyvatele. Kdo se pokusil utéct byl zastřelen.

Zcela normální byly případy kanibalismu. Známé jsou případy, kdy rodiče povraždili své děti aby měli co jíst.

A já se ptám, proboha jaké morální právo má člověk s přezdívkou "kaktusak", dýchat náš vzduch ? Jaké morální právo má hnojit diskuze podobnými názory ?

Autor: Vladimír Maryška | úterý 2.8.2011 18:08 | karma článku: 21,95 | přečteno: 1757x