Několik tipů jak si okořenit nákup vánočního stromu

Koupě vánočního stromu, to je proces velmi náročný a zodpovědný. Poučoval jsem svou rodinu při nedělním obědě, když jsem se dozvěděl, že letošní nejdůležitější úkol vánoc (tedy krom zvonění o štědrém dnu) mám na starost já.

Samozřejmě jsem se dmul pýchou, že tak výsostně zodpovědnou věc, mám na starost právě já a s vědomím, že na mých bedrech stojí osud letošních vánoc, vydal jsem se stromek koupit.

Mám tu pro vás tedy několik tipů, jak si koupi stromku náležitě okořenit, aby se z této triviální události stal životní zážitek.

Předem musíte splnit několik formálních kritérií, jinak to ani nemá smysl:

-          Pro stromeček se vypravte cestou z práce, nejlépe v polední přestávce.

-          Nesmíte jet autem, to byste nakonec mohli mít přece jenom hezký zážitek.

-          Cestu si neplánujte tak, abyste stromek donesli do kanceláře, udělali si poslednch árvěcí a jeli domů.

A teď několik postřehů, jimiž začne opravdu životní zážitek:

-          Před cestou se samozřejmě posilněte štamprlí s kolegy, jdete přece nakupovat vánoční strom, to i žádá slavnostní náladu. Při následné přepravě to velmi oceníte.

-          Rukavice si samozřejmě neberte, tak primitivní úkol zvládnete za deset minut, jde přece jen o pár metrů.

-          Na cestu si pochopitelně vezměte kabát, tak skvěle se dlouho nezašpiníte a budete mít důvod koupit si nový. Svým blízkým tedy konečně ušetříte rozhodování, co pod stromeček.

-          Drahým síťkám na zabalení se vyhněte. Nebudete přece utrácet za zbytečnosti a ještě ušetříte celých 15 korun. Doma vás pochválí.

-          Oproti původním předpokladům kupte větší, hustější a víc široký stromek, než jste chtěli, ty malé přece vypadají divně.

-          Co se týče druhu stromku, kupte jedině smrk. Sice jste původně chtěli jedli, ale smrk víc píchá, lépe opadává a prostě je tradičnější. Ještě budete mít pocit, že jste podpořili domácí trh oproti kanadským jedlím.

-           Je-li to jen trochu možné, přepravu uskutečněte alespoň třemi druhy dopravních prostředků. Nejlépe vysokopodlažních. Trolejbus je vůbec nejlepší nápad. Takovou srandu při nástupu a výstupu už opravdu dlouho nezažijete. A že se špička zasekla o madlo? Není problém, do stromku stačí kopnout. Sice budete vypadat jako buran a dáma, která chtěla nastoupit, vás prokleje až do sedmého kolena, protože na ní strom spadl, ale vy budete z vozidla venku.

(V této fázi se začínáte mírně zlobit.)

-          Vyberte si málo navazující, pokud možno vůbec nenavazující spoje. Okořenit to můžete navíc zastávkami, kde není stromek o co opřít. Spolucestujících si nevšímejte, jsou stejně divní jako vy, jen bez stromku.

(Nyní nabíráte v obličeji rudou barvu, bohužel, z náporu zimy to není.)

-          Nákup proveďte v nejfrekventovanějších odpoledních hodinách, ideálně v dopravní špičce. Extrémní štěstí máte, pokud alespoň při jednom přestupu potkáte kočárek, ideálně dva. Ve voze je přece spousta místa.

(Barva ve vašem obličeji se mění z rudé na fialovou, ani tentokrát to není důsledek ukrutného mrazu.)

-          Bez toho aniž byste prošli středem města, nákup neprovádějte. Kolemjdoucí chodci, zejména skupinky mladistvých a postpubertálních dívek to velmi ocení. Navíc srazíte i pár kusů vánoční výzdoby na veřejném osvětlení. To si jindy neužijete.

(V této fázi se silnější povahy kácejí k zemi, ty slabší už veze sanitka s infarktem do nejbližší nemocnice.)

-          Neodcházejte z práce příliš brzo, ale tak, abyste dorazili do kanceláře ideálně v době, kdy tam bude alespoň většina kolegů, kteří se vás zeptají, kde jste tak dlouho byli.

 

Tato scenérie má navíc jeden bonus, během cesty si vzpomenete na tolik sprostých výrazů, na které jste dávno zapomněli, případně zjistíte, že jste je do té doby vůbec neznali.

Přesto vám přeji příjemné prožití vánoc a štastný nový rok… ;)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Maryška | čtvrtek 13.12.2012 16:42 | karma článku: 13,20 | přečteno: 875x