Hledá se blog...

Už nevím jak je to dávno, ale četl jsem nějaký ten pátek zpátky na blogu iDnesu, krásnou báseň o lidském životě a pozdním stáří, lidském umírání... Pamatuje si ho ?

Vlastně ani nevím o čem celá ta básnička byla... Přeletěl jsem ji letmo a rychle, ale přece ve mě něo zanechala, a ani tady nevím co. Je to uvnitř nás - pocit, který se dostaví jednou za pár let a jichž si běžně nevšímáme, známe ho však všichni. Přijdou na nás emoce, o kterých všichni víme že existuje, ale sami je prožíváme málokdy.

Stejně taková byla ta básnička. O manželech, kteří se milovali a stárnou spolu, pak přijd čas umírání jednoho z nich. nepamatuju si obsah ani formu...

ale ta věta "...já už ti tu polívku Jozífku nedovařím...", ta ve mě zůstala. a vzpoměnl jsem si na ni dnes, když jsem jel tramvají a viděl dva starý manželský pár, jak jeden druhého podpírají a jdou ulicí.

Jestli jste si, vážení autoři a blogeři na tento blog vzpomněli a znáte jho název nebo máte odkaz, pošlete mi jej prosím diskuze, rád bych si ho zase přečetl.

Vím, že s jednou větou asi neuspěju, ale třeba v někom ta věta zůstala taky a vzpomene si...

Autor: Vladimír Maryška | pátek 11.11.2011 17:58 | karma článku: 8,11 | přečteno: 722x