Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Miska Kvakin

13. 1. 2012 21:02
milý zlatý

nejhorší je, že ten Štrougal má, bohužel, pravdu.

Já bych jeho knize vyčetl něco úplně jiného - totiž, že o mnohých důležitých věcech, o nichž vědět musí, jednoduše nepíše a že mnoho věci okatě obešel. To mě mrzí - ale třeba nesmí, chce-li se dožít vyššího věku, aby něco neprasklo na dnešní demokraty.

4 0
možnosti
C

Camino.

14. 1. 2012 1:18
milý zlatý Vikino,

Vikino Kvakine, ted jsi ukazal barvuRvRvRv

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

13. 1. 2012 19:21
No s těmi Japonci

jsem mnohokrát osobně zažil, jak v našich fabrikách fotografovali kdeco. To z nich spadla ta jejich strojená škrobenost a po dílnách pobíhali jako pominutí a koukali, jak se co vyrábí. Na veletrzích to bylo obdobné. Pracoval jsem v té době jako konstruktér v podniku na výrobu šicích strojů. Celý koncern tehdejšího textilního průmyslu Elitex byl v úzkém kontaktu s Japonci a byla u nás uplatněna řada světových vynálezů a patentů. Bohužel jsme je neuměli obchodně zúročit. Štrougal se tehdy hodně zasazoval o technický pokrok v podnicích a zavádění robotizace. Jeho koncepce měla hlavu a patu. Zato současní vládní diletanti rozkradli co mohli, prosperující podniky prodali zahraniční konkurenci, kteří je zde potom zavřeli a z nás udělali jen montovny.

5 0
možnosti

jarinka

13. 1. 2012 14:12
Štrougal byl

docela oblíbený, navíc sedmdesátá a osmdesátá léta byla pro mnoho lidí krásným obdobím - zvláště ve srovnání s dnešním marasmem. Plno lidí si tuto knihu rádo přečte. Doporučuji číst i mladým lidem, aby se dozvěděli, jak to bylo například na hranicích - proč vlastně byly uzavřené a proč byli někteří pohraničníci zastřeleni.

4 0
možnosti
IJ

bojovnik2

13. 1. 2012 14:06
I kdyby se pravičaci podělali,

zůstane empirickým faktem, že v odbornosti, morálce a lidské úrovni nesahají dnešní politici těm totalitním ani po kotníky.

5 0
možnosti
PZ

PeTaX

13. 1. 2012 13:53
Tak nějak

R^

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

13. 1. 2012 9:59
Jak můžete psát o knize, kterou jste nečetl?

A četl jste skutečný Hitlerův Mein Kampf?

4 0
možnosti

jarinka

13. 1. 2012 14:16
Re: Jak můžete psát o knize, kterou jste nečetl?

Asi neví, co se dělo v nacistickém koncentráku, jinak by s ním nemohl naši vlast srovnávat.

4 0
možnosti
DP

Daniel P.

13. 1. 2012 9:32
karma

...a pokud soudruh Štrougal tvrdí, že za bolševika nebyla korupce, tak lže jako bolševik.

3 0
možnosti
C

Camino.

14. 1. 2012 1:21
Re: karma

Chudakovi autorovi se sem sesla cela ruda letka;-(

2 0
možnosti
DK

dakram1

13. 1. 2012 8:19
Hm...

Nemohu pochopit, pokud je u nás tolik proklamovaná demokracie, co máte proti knize napsané Štrougalem, protože dnes si může každý vydat co che (a taky vydává). Už máme za sebou kuchařky, kdy skoro každý umělec byl skvělý kuchař, Pawlovskou apod., tak třeba nacházíme nový směr....!!

3 0
možnosti
DP

Daniel P.

13. 1. 2012 9:35
Re: Hm...

Protože soudruh Štrougal propaguje zločinný totalitní režim směřující k potlačení práv a svobod jednotlivce a navíc o něm lže jako když Rudé Právo tiskne.

On se s korupcí nesetkal stejně jako se s ní nesetkali dnešní bojovníci proti korupci ve vládě, parlamentu a ve funkcích a za bolševika bylo "bezpečí a klid na práci" jako dneska, jen se o tom nesmělo psát, a lidi se nic nedozvěděli. Inu co oči nevidí, to srdce neželí.

Kdy si lidi uvědomí, že to na co dneska všichni právem nadávají je snaha zavést bolševismus v celé EU a naši milí aparátčíci dělají všechno proto, aby tu měli pozice jako mívali soudruzi v ČSSR - tedy feudalismus se vším všudy?

4 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

13. 1. 2012 7:54
Zkroťte svou závist

, pane Martišovský, v tomto režimu může napsat a prodat knmihu každý, zaplatili jsme si k tomu vstupenku totálním výprodejem státního majetku do cizích rukou. Takže ukažte, že umíte také napsat poutavou knihu, jako pan Štrougal, nebo raději mlčte R^

5 0
možnosti
M

Míra4.1

13. 1. 2012 7:57
Re: Zkroťte svou závist

Co třeba kauza vydání knihy Mein Kampf??? Raději mlčte vy, nebo běžte do stáda na Novinky;-€Rv

0 0
možnosti
R

roman36d

13. 1. 2012 7:37
Máte pravdu. Jenže má to jeden háček.

Posledních dvacet let dělíme komunisty na ty před rokem 1968 a na ty tzv. normalizační. Problémem Husáka, Štrougala a jiných je ten, že největších sviňáren se dopouštěli v padesátých a šedesátých letech a v období Pražského jara se přidali na stranu proreformních komunistů. Pokud bysme je dneska chtěli soudit, zpochybníme tím Pražské jaro, tím i Dubčeka a v podstatě všechny komunisty kteří byli před rokem 1970 aktivní, jenže neprošli normalizací. A to si jaksi nemůžeme dovolit. Budeme se muset zkrátka smířit nejen se Štrougalem, ale i s blogerem Paulczynskim a dalšími kteří vlezli do KSČ pod šéfy StB z padesátých let, ministry vnitra z období kdy v ČSR existovali lágry pro nepohodlné a tak by se dalo pokračovat. Ale oni byli přece ti správní. Je Husák, poté co ho Brežněv nechal napojit na ovládání po lunochodu, ze strany vyrazil. Takže vše je odpuštěno, zapomeňte. Rv

3 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy