Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 20:25
Nekuřáci, auta vám nevadí??

Mám takový pocit, že nekuřáci jsou trochu retardovaní, když protestují proti kouření v kuřáckých restauracích, ehm v restauracích, kde je dovoleno kouřit, ale nevadí jim vůbec smrad z aut a jejich výfuků v ulicích měst. CHÁPETE, nekuřáci, že čuchat čmoud z výfuku nějakého náklaďáku na zastávce MHD nebo na přechodu je stokrát / tisíckrát horší, jak pasivně čuchat cigaretu, navíc v prostorách, které jsou vyhrazené pro kuřáky a kam nemusíte vůbec chodit?

-

PROČ neprotestujete proti autům v ulicích a necháváte se ovlivňovat tou ubohou propagandou, že zrovna pasivní kouření vám škodí zdraví, když se můžete jednoduše chránit? TO vám opravdu nevadí čuchat ten smrad na ulicích, kde se bránit nemůžete? 8-o

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 13:56
Malý test, zda se vyplatí nekuřácká hospoda

Milí nekuřáci, chtěl bych otevřít nekuřáckou hospodu, protože vidím velkou díru na trhu. Nevím ale, zda se mi zaplatí náklady a provoz. Tak schválně, kolik byste tak asi byli schopni denně/týdně utratit? Teď, prosím, hovořte, chtěl bych nějaká čísla. KOLIKRÁT týdně chodíte do hospody a kolik tam asi průměrně utratíte. DĚKUJI :-)

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 18:03
Re: Malý test, zda se vyplatí nekuřácká hospoda

NIC? Žádná reakce? Nekuřáci, vy nechodíte do hospod, nebo se stydíte za svou směšnou týdenní útratu, kdy "platíte" stravenkami a nedáte si k jídlu ani žádné pití? Myslím, že tohle svědčí o všem a nedivte se, že nikdo kvůli vám nebude otvírat nekuřáckou hospodu ;-D

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 12:56
Rada pro majitele kuřáckých hospod

Jelikož se to začíná na internetu nějak množit příspěvky fanatických nekuřáků, kteří si neuvědomují, že do kuřáckých hospod nemusí chodit (veřejný prostor, zastávky MHD, státní instituce jsou něco jiného, tam ať je zákaz kouření), tak jedna rada, jak to vyřešil majitel restaurace v ulici:

-

Na dveře vyvěsil cedulky "Soukromý (kuřácký) klub", "Vstup od 18ti let". No a je vymalováno. Pouští tam každého, má polední menu, vaří se tam i celý den kvalitní minutky, ale nikdo se nemůže rozčilovat, že se mu kouření nelíbí, když tam jde na oběd nebo na pivo. Je to soukromý klub, můžete jít jinam !!!!!

0 0
možnosti
B

bezsvobodynejsinic

6. 7. 2010 9:42
zkuste

si ještě jednou přečíst článek p. Jakla. Píšete úplně o něčem jiném.

0 0
možnosti
PS

schelak

6. 7. 2010 9:27
nepochopil

Další,co nepochopil.Vůbec nejde o práva kuřáka či nekuřáka.Jde o právo majitele restaurace,hospody,baru.. rozhodnout,pro jakou klientelu bude svůj podnik provozovat.Jestli ze svého podniku udělá fast food,vegetariánskou restauraci,čínskou restauraci,kuřáckou nebo nekuřáckou restauraci.Vždy je to rozhodnutí majitele.A vaše rozhodnutí je,že buď jeho nabídky využijete nebo půjdete jinam.Když chci svíčkovou s knedlíkem nejdu do Mc Donalds,ale do restaurace,kde svíčkovou s knedlíkem podávají,když chci nezakouřené prostředí nejdu do kuřácké,ale do nekuřácké restaurace.Nic složitého na můj vkus.

0 0
možnosti
MP

Vrah

6. 7. 2010 9:53
Re: nepochopil

Jo jo, to akorát Chuck Norris si v KFC objednal BigMac a dostal ho. ;-D

0 0
možnosti
MP

Vrah

6. 7. 2010 9:22
Kdyby nešlo o zaměstnance,

klikdně bych se za kuřácké hospody rval. Zaměstnanec si ale dost dobře nemůže vybrat. A pokud ho pošlou z ÚP., pak ani takové zaměstnání nemůže odmítnout.

.Pokud by se vyřešil tento problém (např. kuřácké místnosti bez obsluhy), pak ať si v hospodě kouří kdo chce a jakoukoli regulaci tohoto druhu bych považoval za svinstvo. Do hospod nikdo chodit nemusí.

Oproti tomu jsem pro zákaz kouření ve všech skutečně veřejných prostorách – nejen na zastávkách MHD – když jdu po ulici a 10 metrů přede mnou jde nějaký dobytek, za nímž se smrad táhne dalších 20 metrů, škoda slov. Nebo když se dva dobytci postaví každý z jedné strany zastávky (oni přece nestojí na zastávce, že!)…

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 13:23
Re: Kdyby nešlo o zaměstnance,

Každý zaměstnanec se může svobodně rozhodnout, zda bude pracovat v kuřácké firmě. Příklad z ÚP je zcestný, žádný číšník nehledá práci přes ÚP a majitel má právo nekuřáka odmítnout.

-

Když kamarád hledal obsluhu do svého cigar clubu, kde se kouří doutníky, dýmky, cigára, pije dobrá whisky, tak každý nový zaměstnanec si toho byl vědom a svobodně se mohl rozmyslet, zda tam bude pracovat nebo půjde raději někam do cukrárny, kde se nekouří. Pracují tam samí kuřáci. Ještě nějaký problém máte? 8-o

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

6. 7. 2010 8:59
Nejprve precist, pak polemizovat

Pokud k tomu pridate jeste trochu premysleni, nemuze se Vam stat to, co dnes: pisete o necem jinem. Rika se tomu ja o koze, ty o voze.

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 8:23
To se zase vyrojilo bojovníků proti kouření :-)

Směšujete dvě základní věci: 1. Kouření škodí zdraví, 2. Právo majitele hospody se rozhodnout nad typem podniku. S bodem 1 určitě všichni souhlasí, ale p. Jakl psal hlavně o tom bodu 2. Nejde o svobodu kuřáků, ale o to, že nekuřáci si vyhrazují právo, že kamkoliv přijdou, že se tam nesmí kouřit, i když ví, že se jedná o kuřácký podnik.

-

Nekouřím nikde, kde by to někoho obtěžovalo, nezapálím si ani v kuřácké hospodě, když vedle někdo jí, nebo jsou tam děti. Ale když někdo přijde do zakouřené hospody, tak se nesmí divit, že se tam kouří. Může jít jinam.

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 8:24
Re: To se zase vyrojilo bojovníků proti kouření :-)

Mimochodem, ten příklad o Pražském hradu je úplně zcestný. Že se tam nekouří, je přece v naprostém pořádku a nikdo tam nemá právo vyžadovat kouření. Opět jste si vymyslel špatný argument. Není to soukromý prostor a stát má právo ve svých institucích a objektech chránit zdraví všech. Nemá ale co mluvit do toho, když si někdo otevře kuřácký klub nebo kuřáckou restauraci. To jsou podniky zaměřené na kuřáky, tak tam nemusíte chodit.

0 0
možnosti
MP

Muf Puf

6. 7. 2010 8:22
Kurňa!

Gdyš je tolik utiskovanejch nekuřáků, tak proč není většina hospod nekuřáckejch už teď ?8-o

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 8:29
Re: Kurňa!

Ona jich není většina, jen jsou více slyšet. Nekuřák přijde tak max. na oběd, utratí jednu stravenku, nedá si k tomu ani žádné pití ani žádný dýško. Když náhodně přijde 1x za měsíc na pivo, tak ucucává 2 piva celej večer... Kdo by zaplatil z takových návštěvníků provoz hospody? ;-D

0 0
možnosti
JB

baranka

6. 7. 2010 8:04
Více mě vadí čudící auta ...

... Jsem nekuřák , ale více než kuřáci mě vadí čudící auta . Zakažme auta :-(...

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy