Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

krllo

4. 1. 2012 19:17
Autore čím se tak můžete živit?

Psaním trapných blogů? Kolik máte id jednoho.:-)

0 0
možnosti
H

habit-.!..

4. 1. 2012 16:06
... beru tenhle článek spíš jako pokus...

... ukázat svoji běloskvoucí čistotu tím, že ušpiním všechny kolem sebe - tohle je dnes oblíbený způsob nezajímavých, jak se udělat zajímavými... nebo to spíš vypovídá o mentální výbavě vašeho kamaráda, případně o prostředí, ze kterého vychází...Rv

2 0
možnosti
MV

Old Nord

4. 1. 2012 15:36
T. Okamuru môžete vnímať ako kladný vzor

Aká je situácia? No predsa ryba smrdí od hlavy. Všade. Alebo inak: stačí si spomenúť na "amerikána" Madoffa a utopené dôchodkové peniaze kde ani milióny neukradnutých píl nenahradí stratu. Nehovoriac o roztápaní vašich peňazí nadmernou infláciou za ktorú tí bežní, skutočne poctiví občania nemôžu ale reálne sú okradnutí. Preto je asi zbytočné paušalizovať.

Okamuru môžete vnímať ako kladný vzor!

No (+) vám dávam :-)

1 0
možnosti
PH

petrph

4. 1. 2012 12:29
moc paušalizujete

Ti sami lidé, kteří by podle Vás "ukradli každý strom, pilu, barák i moštem" jsou schopní a ochotní na dobročinné akce posílat statisíce dárovacích SMS, zajímat se o mediálizované případy nemohoucích a dožadovat se čísla účtu na který by mohli posílat peníze na pomoc, skládat se na sbírky o povodních, a mnoho a mnoho dalších případů...

Takže ten problém asi bude jinde...źe by třeba v Americe dokázal stát a jeho bezpečnostní složky více vytlačovat ty nepoctivé jednotlivce a skupiny mimo společnost, kdežto u nás práv stát tuto úlohu neplní? Nebo žte by v Americe byly nižší ceny a vyšší platy - takže v tomto poměru je pro každého jedince v běžných  relací opravdu jednodušší, přirozenější (a méně rizikové) zaplatit než ukrást???

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

4. 1. 2012 16:49
Re: moc paušalizujete

Je to tak.Těch poctivých,kteří by podnikateli "pilu,stromek ani kasičku" neukradli tu může být takových 90%.Ale těch cca 5%,kterým není nic svaté a naše zákony je spíše chrání než trestají tu prostě dělá své.

Před 10-ti lety jsem byl ve Švédsku.Uprostřed přírodní rezervace stála kadibudka,uvnitř vybavená toaletním papírem,čistá,nezamknutá,zadarmo-široko daleko nic a nikdo.České hory mám prošlapané,na žádném odlehlém místě jsem na nic takového nenatrefil.

0 0
možnosti
L

laduk

4. 1. 2012 10:56
hm..

Hloupě přičítáte Čechům špatné vlastnosti, které jakoby měli jen oni. Jak se krade v Itálii a Španělsku se u nás stále ještě nekrade. To co v Americe popisujete je sice možné ale jsou to jen ostrůvky ...

1 0
možnosti
RD

radomír dolanský

4. 1. 2012 12:00
Re: hm..

Není to pokrytecké, omlouvat české kradení tím, že jinde se krade více? A jestliže je příběh z Ameriky jen ostrůvkem, nemohl by takovým ostrůvkem být i náš stát?;-)

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

4. 1. 2012 8:55
Na karmy jsem skoupý, ale už ji máte.

Přesně tak to je. Není to ale tím, že by Amíci byli poctivější než Češi. Lidé jsou stále zvěří, jen rozdílně civilizovanou. A o tom to je. Když je atmosféra uvolněná, tak opadají civilizační nánosy kryjící primitivní jádro. Je jedno jestli nánosy tvoří církevní, státní nebo společenské předpisy.

0 0
možnosti
K

krllo

4. 1. 2012 19:18
V Americe tvoří nánosy zbraně.

A touha si občas zastřílet do živého a ne do obrazovky.

0 0
možnosti
R

roman36d

4. 1. 2012 8:44
pokračování:

spojené státy jsou poměrně dost nábožensky založené a vánoční stromeček je brán jako symbol křesťanských svátků. Mít ho kradený je pro ně dost nepřípustný. Krádeže v obchodech, nebo dokonce loupežné přepadení tam ovšem moc výjimečné není.

0 0
možnosti
R

roman36d

4. 1. 2012 8:37
Hned jsem si vzpomněl

na nedávnou kauzu z Nového Zélandu, kde počítač automaticky otevřel dveře supermarketu v den státního svátku. Nikdo ze zaměstnanců tam nebyl a řada "zákazníků" zneužila situaci aby "zadarmo" nakoupila. Krade se bohužel doopravdy všude. Nedělal bych ze všech Čechů hned zloděje. Sám prodávám stavební materiál a zákazníci mají k dispozici nářadí pokud potřebují oddělit nějaké větší kusy. Jen jednou mi zmizela pilka na železo, ale po týdnu se vrátila. Zákazník jí omylem naložil do auta.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

4. 1. 2012 8:45
Re: Hned jsem si vzpomněl

Ale áno, tak to skutočne je. A preto považujem pravdoláskoviny za blábol.

Spoločnosť je taká, aké má nastavené pravidlá.

Pokiaľ pravidlá nahrávajú zlodejom, tí to okamžite využijú a postupne sa k nim zištne pridá aj "váhavá" vačšina. Bokom zostane len menšina s vysokým morálnym kreditom.

Bedovať nad úpadkom morálky a oháňať sa nejakými Baťovskými citátmi nemá žiadny konštruktívny zmysel. Jediná cesta je v nastavení pravidiel aby mal navrch zdravý rozum, slušnosť a poctivosť. Máme to presne naopak. Tí najvačší zlodeji majú eldorádo.:-/

1 0
možnosti
G

Gašpo_3

4. 1. 2012 8:30
Pokiaľ by Okamura kandidoval a vyhral

bolo by to pre neho asi harakiri.:-)

Vo funkcii prezidenta by síce mohol verejne a nahlas poukazovať na problémy. To by bolo pozitívne. Lenže nebol by schopný žiadnych konkrétnych činov, nemal by na to páky. A tak by ho "vďační poddaní" skoro zavrhli s nálepkou "šikmooký kecálista, populista".

Ja verím, že je hodne inteligentný a dobre vie, že ak sa chce do politiky angažovať, musí počkať na vhodnejšiu príležitosť. To nemusí trvať dlho. Ovce čakajú ďaľšie sklamania, pretože súčasná politická garnitúra akejkoľvek farby to poženie poriadne z kopca.

Až príde čas pre občianske hnutie, ktoré bude mať šancu na získanie ústavnej vačšiny, zmeny legislatívy, prípadne priamo rozprášenie politických strán a ich odsúdenie do úlohy "zájmových hnutí", potom bude mať jeho miesto vo vedení štátu zmysel.

0 0
možnosti
L

laduk

4. 1. 2012 11:02
Re: Pokiaľ by Okamura kandidoval a vyhral

Nezaměřoval bych se tak na Okamuru, může to být kdokoli. Například bývalý ředitel Novy Železný, také inteligentní a navíc velmi schopný manipulátor, podle mě lhář. Uvádím ho jen pro příklad jaký týpek může zvítězit ..

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy