Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

marek018

21. 3. 2011 16:00
Trefa do černého

krátké ale výstižné

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 3. 2011 8:43
Ale pane kolego!

On vám někdo ruší cestovné (pokud jedete na služební cestu či pracujete mimo místo bydliště)? Někdo vám ruší "diety" (tedy stravné při služebních cestách)?  A dokonce vám tyto náhrady ani nedaní.  Nemyslím, že jsou poslanecké náhrady malé. Ale žádat jejich zrušení je nesmysl.

Ale určitě bude karma vysoká - nadávání lid vždy ocení.

0 0
možnosti
JD

pedr64

21. 3. 2011 9:12
Re: Ale pane kolego!

poslanec sedící ve sněmovně není na služební cestě. Když se já rozhodnu pracovat na druhém konci repubkliky, tak ubytování a cestování za rodinou budu platit ze svého.

0 0
možnosti
P

por.Dub

21. 3. 2011 7:30
A co

zrušit SENÁT !!

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 3. 2011 7:20
nadneste tento požadavek

A celý tenhle Kalouskův systém se zhroutí jako domeček z karet. Ono přece nejde o to,že by snad poslanci brali něco navíc co jiní ne. To je pak otázka co je vlastně uznatelný daňový náklad. Přece i jiné organizace proplácejí svým zaměstnancům (ale i podnikatelé sami sobě) cestovné. Tedy že jim zaplatí třeba jízdenky, letenky ze služebních cest.Ale aby se pak berňák v tom štoural, proč se proplatila letenka, když podnik má 4 auta, nebo se mohlo jet busem?

A nebo proč se proplatila luxusní křesla do zasedačky, když stačili židle.Proč utrácí (tím pádem zmenšuje daňovej základ) pan ředitel a zaměstnává sekretářku, náměstka a poradce, když si to mohl oběhnout všechno sám....:-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 3. 2011 8:46
Re: nadneste tento požadavek

Kdo je podnikatel, podle vás.  Pokud máte na mysli akcionáře či společníka, pak - pokud jsou zaměstnanci - jim platí cestovné podnik. OSVČ si nic neproplácí, cestovné má v nákladech a na stravné může zapomenout.  To jen abychom byli přesní.

0 0
možnosti

debater

21. 3. 2011 7:03
Souhlasím, drobně bych doplnil.

Nechť se poslanci řídí Zákoníkem práce, který pro nás ostatní tak obětavě vymysleli. Konec konců, nejsou nic jiného než státními zaměstnanci na dobu určitou.

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 3. 2011 6:54
Víte co uslyšíte ?

Uslyšíte, že je to populistický požadavek, ale je správný. Ty výhody byly původně určeny jen pro dojičky a soustružníky, kteří dojížděli dvakrát ročně zvednout ruku za symbolickou odměnu. Novodobí politikové ucítili možnost jak si přilepšit ještě víc a tak toho využili. Když upravíme výhody všem, měli bychom je upravit opravdu všem - tedy i poslancům, vojákům, policistům i státním úředníkům. !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy