Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

BoboHml

12. 1. 2009 12:44
Nejlepší jsou poslední odstavce.

Ty jsou základ.Ne pumpování peněz,ale donucení - represe na každého kdo poruší zákon.Bez ohledu na barvu pleti.Proč bych se měnil,když si můžu dělat co chci a ještě mi platí?

0 0
možnosti
V

vaclavnovy

12. 1. 2009 10:38
Nemůžete srovnávat nesrovnatelné.

Černoši v Americe zakládali své organizace, podniky, nemocnice, školy... Zakládali své osady, divadla, hudební skupiny. Pro ně byla vzdělanost jedna z priorit, proto měli vysoké školy i za platnosti rasově diskriminačních zákonů, hodně černých studentů. Snažili se žít, to znamena, dodržovat zákony bílích Američanů. Mezi sebou se učily, jak se mají chovat. Jeden z nejznámějších černých vůdců - Martin Luther King, sám dodržoval zákony a nabádal k tomu ostatní. Kdyby se ale černoši měli chopat jak cikáni, tak je v Americe segregace do dnes. Tak že jestli jsou v Americe černí brány jako bílí, není to (jen) díky státu, ale HLAVNĚ díky jejich chování.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

12. 1. 2009 12:39
Re: Nemůžete srovnávat nesrovnatelné.

R^

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

12. 1. 2009 10:28
Nevím, zda to vůbec lze

srovnávat. Každá země má svoje. Ale co nejspíš platí všeobecně je, že čím je někdo větší "netáhlo", tím více a hlasitěji bude blafat o svých právech /která zná dokonale/,ale bude mlčet /či jen občas účelově zašeptá/ o svých povinnostech. Povinnosti by měli být proto jasně definovány a napsány daleko větším písmem než práva, aby se konečně udělalo jasno. Také si nejsem jistá, zda to, že se jinde bojí, aby nebyli označováni za rasisty není stejně ujeté, jako u nás v poslední době rozšířená záležitost, totiž, že komu se nelíbí módní multi kulti /mnohdy stačí být jen lehce skeptický/, či chování nepřizpůsobivých rómů a řekne to nahlas, je okamžitě označený jako netolerantní, rasista či rovnou nácek. To že se někde o některých věcech mluví méně, nebo z výše zmíněných důvodů vůbec neznamená, že jsou tam ty věci dobře či lépe řešené. 

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

12. 1. 2009 10:29
Re: Nevím, zda to vůbec lze POKRAČOVÁNÍ

Plus fakt, že každá země má "své" - svojí historii, svá specifika a ač se některé problémy mohou jevit velmi podobně nebo stejně, stejné být nemusejí a proto ani kopírování řešení těchto problémů od "sousedů či přespolních", nemusí být šťastným a fungujícím doma.

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

12. 1. 2009 10:13
Cikáni

Cikáni mají jinou mentalitu než my. Oni jsou šťastní a žijí přítomným okamžikem. nestarají se co bude zítra a kde na to vezmou. To pro mě ovšem není důvod, abych jim ti platil já.

Nevím, jestli si někdo uvědomil skutečnost, že cikáni mají svojí vlastní "stínovou" vládu. Oni mají svoje struktury, které respektují více než naše zákony. A není pro ně snadné se z vlivu těchto struktur vyprostit i když by to eventuálně chtěli. Možná pokud by se vláda zaměřila na získání spolupráce cikánských baronů a králů, tak by se někam pohnula.

Nevidím dokonce ani problém v tom, aby si tady v ČR žili kočovným životem - jen ať respektují naše pravidla a žijí za svoje.

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

12. 1. 2009 10:15
Re: Cikáni

Nějakou dobu jsem žil v Chebu a i tam jsem viděl nevídané - cikánky prodávaly ve zlatnictví, mluvili normálně česky a na ulicích jsem potkával smíšené páry. Nebyli to žádní degeneráti, byli to prostě tmavší Češi. Proto věřím, že jsou schopní žít jako my. Jen by se někdo musel intenzivněji zaobírat otázkou, co jim v tom skutečně brání.

0 0
možnosti
Č

čhavo

12. 1. 2009 10:12
GADŽOVSKÉ LOVE NECHCI !!!

[>-]Jsen romský Čech - neberu a nechci gadžovské peníze. .celý život pracuji , ale denně je mě vytýkáno, že jsem. Žiju v Janově a na vlastní kůži jsem pocítil nenávist čecháčků. problém je tak veliký, že bohužel nám nepomůže ani svěcená voda. Stát selhal, samosprávy rovněž. Policie si nedělá svou práci jak má dělat. problém není jen v nás, ale a to především v majoritě. Snažte se o jedno : Jsme lidmi jako vy, ty, on, ona. Podle toho nás suďte, jestli máte právo soudit.Záleží na domluvě, na respektu,vzájemné vstřícnosti. Díky za článek. Je výbornej ! R^

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

12. 1. 2009 10:51
Re: GADŽOVSKÉ LOVE NECHCI !!!

Je to nekonečný příběh pane Čhavo. Když mi pod oknem bude řvát každou noc do rána parta "lidí jako vy, ty, on ona" a já se kvůli tomu nevyspím do práce a při snaze o dohodu budu počastována nechutnými urážkami, na jakoukoliv vstřícnost a respekt se vykašlu - ať jde o jakoukoliv národnost či barvu pleti těch, kteří mi pod okny dělají vyrvál. Chápu Vaše rozhořčení a pokud pracujete a stejně jako já potřebujete spánek i k tomu, abyste v práci fungoval, měl byste i Vy rozumět mému rozhořčení. Se slušnými lidmi jsem nikdy neměla problém se domluvit - zdůrazňuji JAKÉKOLIV národnosti, etnika.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

12. 1. 2009 10:10
Víte, srovnáváte nesrovnatelné

Tady platí Kiplingovo "Západ se s Východem nikdy nepotká", tady Amerika s Evropou.

.

Jde o životní hodnoty a způsob nahlížení na vlastní existenci na světě. Ne nadarmo USA založili vystěhovalci z Evropy, kteří se vydali "jinou" cestou. V USA jsou v podstatě všichni "náplava" bez významějších konfliktů v minulosti. Evropa je na tom jinak, tady je minulost plná střetů a konfliktů, které se samozřejmě táhnou do přítomnosti a budoucnosti (UK sem nepatří). Takže soužití "bělochů" a "černochů" v USA je prochu něco jiného než "Češi" a "Romové". Už jen v 600-letém soužití.

Přál bych si, aby se situace zlepšila na obou stranách, třeba i za použití pozitivní diskriminace. Jenže celá situace se neuklidní za 5, 10, 20 let. Ono je to jako s občanskou morálkou a politickou kulturou = jde to velmi pomalu, stojí to hodně peněz a cesta je plná výmolů. Komunisti a jejich "experiment" se socialismem se na nás daleko nejhůře podepsali právě na vnímání světa a jiných lidí. Někdy je to k uzoufání.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

12. 1. 2009 10:11
Re: Víte, srovnáváte nesrovnatelné

P.S. DS je extremistická strana a v ČR je v podstatě jediná (jediná viditelnější) a její volební úspěchy jsou 0.00nic. To je celkem rozdíl proti Francii (Le Pen), Rakousku (Haiderovi Svobodní), Německu (neonáckové), Nizozemí, Itálii (fašistická strana), Maďarsku (pravicová opozice), Slovensku (Slota). Prostě tady vždy bude nějaká DS a je jen na nás, abychom se nenechali zblbnout "jednoduchým řešením", které nefunguje.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

12. 1. 2009 9:59
Obávám se, že pohled autora je mylný

Zajímalo by mě, odkud autor článku čerpal informace a jak přišel na to, že se tu s Romy nic nedělá, že je stát nechává hnít v ghetech. Takovýto chytráci co si žijí v USA a kritizují jenom tím, že srovnávají stylem: tady v jůesej/záp. evropě to je tak a tak, tady by si tohle nikdo v nedovolil apod. nám můžou být akorát k smíchu. Ptám se kohokoliv, kdo si tento článek přečetl, jakou informační hodnotu má tento článek? Co nového nám říká? Jaká řešení při své kritičnosti nabízí jako alternativu? Já osobně tam nevidím nic konstruktivního, vidím tam naopak zjevnou dezinformaci a lacinou populistickou kritiku.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

12. 1. 2009 9:34
v Americe

obvykle ziji bili a cerni oddelene. Cernosi (a cast imigrantu) obyvaji gheta kam normalni clovek radeji ani nepachne a ziji z podpor. Proto ze Amerika je bohata muze si dovolit je velmi stedre financovat.

0 0
možnosti
VH-SM

Velká hlava - studnice moudrostí

12. 1. 2009 9:18
mno, mYchale, asi vzhledem k tomu, že

1/3 života žiješ v sídle ajmprjálistů, tak bys něměl psát o věcech, kterým nerozumíš. Napovím ti teda, jak je to v Krumlově - místní Romská komunita si po otevření hranic nenechala do města nasadit žádné cikány ze Slovenska a ostatních zemí. Prostě se Krumlov odmítnul multikulturně obohatit a žije se tam dobře. I já odmítám být multikulturně obohacen, a jak to děláte v Americe je mi fuk - ale hlavně mi sem žádný černochy neposílejte.

X [>-] X [>-] X

0 0
možnosti
IT

Ion Tichy

12. 1. 2009 9:11
Vzory

On je tu i jiný problém. Romy od ostatní společnosti neodděluje ani tak barva pleti nebo etnická příslušnost, ale způsob chování a řešení problémů. Prostě ůspěšný a normálně se chovající Rom a jeho rodina se během jedné, dvou generací stane běžnou majoritní rodinou, v praxi nerozlišitelnou od ostatních. Přestane se s problémovými spoluromy stýkat a nepředstavuje pro ně žádný pozitivní příklad. A nikdo je jako Romy nebude vnímat. To je také možná příčinou toho, že vlastně neexistuje úspěšný a uznávaný Rom. Prostě romem přestal být a stal se opálenějším Čechem.

U Afroameričanů je to jinak, tak se z nej stane úspěšný Afroameričan a je příkladem i pro ostatní.

0 0
možnosti
X

xs123

12. 1. 2009 10:26
Re: Vzory

Pracovitý spořádaný Rom se nepřestane s Romy stýkat, to oni ho vyvrhnou ze svého středu. Někteří to špatně snášejí. Mám známého, který je manažerem v jedné stále ještě prosperující montovně, a tam pracovali ve velkém Slováci, Poláci, Ukrajinci, Bulhaři a dokonce i Rumuni, ale  Romové, kterých bylo plné město, byli nezaměstnaní. Ze 100 Romů, které jim do továrny poslal pracovní úřad, vydrželi dva - a nad těmi nikdo nos neohrnuje. Jinak co s pracovníkem, který dvakrát přijde, a potom je tři týdny nemocný. Potom zase přijde, a potom ne.To by ta továrna zkrachovala jedna dvě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy