Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tswana

4. 9. 2011 11:04
SAB

Plzenske pivo marketuje majitel Prazdroje, tedy SAB (South African Breweries); to ze je toto pivo k dostani na americkem trhu ma jen malo co do cineni s ceskou obchodni neschopnosti. Za tim hledejte ceskou insularnost a z teto omezenosti plynouci pohrdani okolnim svetem.

0 0
možnosti
RS

maelmord

4. 9. 2011 8:33
Nejsme obchodníci...

Proti Polákům jsme obchodníci tak jednoprocentní. Češi byli vždycky spíš na to něco vyrobit, a to něco bylo spíš z oblasti průmyslu než zemědělství. Prodávat neumíme, a to ani ve světovém, ani v domácím měřítku. Stačí zajít do jakékoliv prodejny či restaurace v Čechách. Málokdy se dočkáte milé, vstřícné a kvalifikované obsluhy. Zpravidla se dočkáte pravého opaku, což zejména u restaurací je šokující. Jde to změnit - nové generace se musejí vychovávat jinak. Ale kdo je bude vychovávat, když rodiče jsou jiní a učitelé ve školách učí děti se učit nazpaměť seznamy nepotřebných dat. Schopnost samostatně myslet, vyjadřovat se, zdravě riskovat, nebát se. Ale i kdybychom vychovali takovou generaci šikovných lidí, tak je staří páprdové v čele těchto podniků stejně k ničemu nepustí...

2 0
možnosti
VN

naroznej

4. 9. 2011 8:40
Re: Nejsme obchodníci...

Je to píše o přetrvávající zažité komančské výchově.

V podstatě rozdíl mezi takovým Rakušákem a Čechem moc velký není , ale v úrovni personálu v restauracích je obrovský rozdíl. Zatímco tam je chápán host v restauraci jako někdo , díky němuž mám práci , v Česku je spíš host v restauraci vnímán jako ten , kdo obtěžuje a práci přidělává.

2 0
možnosti
VN

naroznej

4. 9. 2011 8:13
Auta jsou všude

Dobře , na rozdíl od minulých let není možné v USA koupit olomoucké tvarůžky , ale třeba taková auta značky ŠKODA jsou k mání a jezdí takřka v celém světě. Projezdil jsem snad celou latinskou ameriku a s českými Oktávkami či Superby se lze setkat jak na Kubě , tak třeba v Dominikánské republice , Kostarice , atd atd.

0 0
možnosti
TT

tomino777

5. 9. 2011 0:13
Re: Auta jsou všude

bohuzel nesouhlasim, jsem v usa tri mesice a skodovku jsem snad jeste nevidel a to neziji nikde mezi kukurici

0 0
možnosti
VN

naroznej

4. 9. 2011 8:10
Jestli to třeba není tím , že

že české sklo bylo TOP a o TOP sklo dnes nemá nikdo zájem ani v Čechách. Doba , kdy drahé, pěkné a broušené TOP sklo bylo považováno za majetek a dědilo se z generace na generaci již dávno skončila. Co se týče potravin , není složité přijít na to , že pokud je české zemědělství v krizi , poté je i české potravinářství v krizi. Zatímco polské zemědělství vzkvétá.  

Jednou jsem byl překvapen , když na jednom výletě na Kubě jsme si objednali pivo a bylo nám doneseno místní pivo značky Cristal . Když jsme jej šli zaplatit k pípě , spočinul náš zrak na chladícím boxu , ze kterého se na nás usmívaly lahve Pilsner Urquel. A to bylo i jediné zahraniční pivo , které tam někde občas bylo k mání.

Jinak  bych nepřeceňoval české pivo a jeho prodejnost v zahraničí. Je pravda , že je k mání (Pilsner Urquel někde i za ceny menší než v ČR) , ale jeho prodejnost je mizivá. I v takovém Regensburgu je v Kauflandu na pultu pár zaprášených láhví.

0 0
možnosti
D

DixiD

4. 9. 2011 7:21
Češi si prostě neumí vládnout. Toť vše...

Za dvacet let samostatnosti , kdy nejsme v podrůčí žádného státu , jsme dokázali jediné.

Nechat pár lumpů rozkrást tuhle zemi úplně až na dřeň. Nezbývá vůbec na nic, úřednický aparát se rozrostl do obřích rozměrů. Státní úžedníci mají platy nesrovnatelně vyšší, než soukromý sektor. Jak si může ekonomický náměstek České pošty (státní podnik) dovolit Lamborgini ? To jen na okraj....

Nejstarší sklárna ve střední Evropě - CHřibská- přežila dvě války a komunismus. Nyní už majitel nemohl v tomto našem pseudo kapitalistickém prostředí vydržet a byl nucen kompletně celou výrobu přestěhovat do Vietnamu a vozí tam české skláře na foukání skla. A pořád se mu víc vyplatí tahle, pro mne šílená věc, než aby zústal v Čechách.... No coment....

1 0
možnosti
PL

barberode

4. 9. 2011 7:11
Ceske zbozi

Tak jen tak pro zajimavost, v Australii a v Melbourne se da koupit bezne ceske pivo cerny a svetly kozel, ten cerny je tu hodne oblibeny a stoji 3 AUD lahev,  dale pak Plzen, a nejake dalsi 2 nebo 3 druhy ceskych piv, becherovka a tuzemsky rum ovsem ten stoji AUD 50/lahev, ceske sklo a porcelan a hlavne tu mame od r. 2007 auta z CR Skoda, ted zatim modely octavia, Superb a tento rok pribudou Yeti a Fabia, jinak tu taky nic moc ceskeho neni, hodne nemeckeho zbozi, ale hlavne tu zije hodne evropskych immigrantu, kteri maji sve male obchudky, kde vyrabeji cerstve uzeniny, pecivo, takze evropsky zakaznik si muze vybrat to co mu chutna. V USA kde jsem take pobyval, jsem videl evropske produkty v obchodech ale byli strasne drahe, drazsi nez tady v Australii, nevim ale v USA se mi moc nelibilo, v Australii je to vice evropske i kdyz daleko!:-)

0 0
možnosti
R

roman36c

4. 9. 2011 7:35
Re: Ceske zbozi

Nevím jak Austrálie, ale USA zavedla na potraviny z EU dost vysokou daň. Možná je problém právě v tom.

1 0
možnosti
R

roman36c

4. 9. 2011 6:30
Ano.

České čokolády, nebo sýry doopravdy v amerických obchodech běžně člověk nenajde. Ono je to také způsobeno tím, že většina potravinářských firem je nadnárodních a v USA prodávají své výrobky vyrobené jinde a prodávané pod jinou značkou......... Můžou se Poláci, nebo Rusové pochlubit s tím, že jejich tramvaje a trolejbusy brázdí ulicemi Portlandu, nebo Bostonu? Sotva. Můžou se pochlubit tím, že o jejich radiolokátory má zájem Pentagon?

1 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

4. 9. 2011 8:11
Re: Ano.

Proč by někdo importoval hnusné české čokolády a sýry, když může importovat ze Švýcar, Francie, Itálie nebo Nizozemska?

2 0
možnosti
Ž

žakozvanémládě

3. 9. 2011 22:04

Kde jsme? Zkuste Čechy, najdete tu nepřeberné množství piv, tvarůžky i oplatky.

0 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

3. 9. 2011 21:08
Hmmm

velice trefně kávu tam u vás zhodnotil Jean Reno ve filmu "Godzilla". :-) Vzorek piva v USA byl pak k vidění v celé kráse ve filmu Payback - nádoba s teplou, neidentifikovatelnou, nazrzlou tekutinou bez pěny ve džbánku na stole. Na a čeští výrobci dílů pro automobily vyvážejí své výrobky tam, kde se dělají kvalitní auta - do Německa. :-)

0 0
možnosti
M

Mike757

3. 9. 2011 17:53
Tak to snad ne

Vím, že v Čechách existuje přesvědčení, že Američané pijí špatně pivo - naprostá pitomost. Tak jen malou technickou. a) buď jsem byl v jiné Americe, b) byl jsem ve stejné Americe, ale ztratil jsem chuťové buňky.:-/ Takový maras....Jediné, co se tam dalo pít, bylo Plzeňské nebo Heineken. A káva? Myslíte ten vývar z ponožek co "vaří" (již v konvicích a nalij si) na každém rohu (benzínky, Fast Foody, Hampton Inn, atd., ) a říkají tomu kafe?8-o Jediné dobré měli na 4* Sheraton Lakeside /Florida-Orlando-Kissimmee/. Konečně, každý jsem nějaký, ale toto musel být snad pokus o vtip.....:-/  S tím ostatním souhlasím, české zboží zde není.

1 0
možnosti
MTS

Ma Te S

3. 9. 2011 19:56
Re: Tak to snad ne

co se týče kávy - nebyl jste ve Starbucks?;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy