Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Andrea B.

4. 9. 2011 7:16
Ja bych ten US system tak neopevovala.....

Vsude je neco.... Kdo vi jestli Vasi sousede, neziji z tech prevyhodnych" hypotek a az jednou jeden z nich nebo nedejboze oba ztrati praci, prestehuji se do stanovych mestecek , ktere v USA houfne vznikaji... Take jste zapomnel tak trosku zminit jak vysoke je zdravotni pojisteni a ze si ho spousta lidi nemuze dovolit a co vas ceka v pripade ze ho nemate a onemocnite. A co dan z nemovitosti ? Nezda se Vam premrstena ? Mne ano... A americky socialni system ? Zlata Evropa !!!  A jeste jedna vec, vsiml jste si kolik v mych ocich uplne obycejnych deti v americkem skolnim systemu dostalo nejakou diagnozu a strkaji do nich prasky (aby se mohly soustredit, aby byly klidnejsi, atd.)...  ? Nerikam, ze se tam neda zit, ale ja osobne davam prednost Evrope...

0 0
možnosti

troublemaker cz

20. 7. 2011 18:15
Dobrý článek,

karma aR^R^R^.

0 0
možnosti

Tramp_007

20. 7. 2011 8:11
Žiju

v jedné ze zemí EU a taky pro mě platí ten předposlední odstavec.

0 0
možnosti
P

por.Dub

20. 7. 2011 7:44
Taky se mně ptají,

proč jsem se vrátil.??    Je to jednoduché - mám už léta a tak nostalgie za krásnym dětstvím  u starých rodičú, první

lásky a tak, mně přitáhli do Čech.  V USA jsem platil daně 3x -  místní, státní a federální daň. V souhrnu to bylo méně jak zde  i toho papírováni a šikany ze strany státu bylo jaksi zanedbatelně a tak jsem se na podnikání vykašlal a stejně jsem se šikane nevyhnul. Tak třeba když Vás bezdúvodně zastavý policista a  prohlíží Vám auto a tak. Noviny už vúbec nečtu- je to akorát na infarkt -  na zloděje se ukáže, ale nic se neděje. Už léta ten samej scénař. A lidé jsou tak zmagoření, že do kola volí ODS a ČSSD. Neuvěřitelné!!!!

0 0
možnosti
R

Roman36a

20. 7. 2011 7:54
Re: Taky se mně ptají,

Za posledních 10 let mě policisté zastavili dvakrát. Jednou když jsem překročil rychlost, to bylo tak před osmi lety a jednou, shodou okolností minulý týden, když jsem se po půlnoci vracel z Německa, tak v Sokolově. Jen mi dali dejchnout, podívali se do papírů, popřáli mi šťastnou cestu a jel jsem. Šikanou bych to teda rozhodně nenazýval. Jedinej kdo mě kdy šikanoval byl policajt v nějaký díře na středozápadě. Nelíbil se mu můj mezinárodní řidičák, nějaká Ženevská úmluva z roku 1949 mu byla evidentně naprosto ukradená.

0 0
možnosti
A

AA00_multinekulturní_2

20. 7. 2011 7:14
Máte

naprostou pravdu. Také jsem si musel prožít kulturní šok, když jsem se odtamtud vrátil. Ale za těch pár let jsem si opět na ten náš smrádeček přivykl. Bohužel. Zde třeba vím, že policie mne nechrání, ale plní pouze úlohu zapisovatele. Na rozdíl od té americké, kde officer se bude za vás bít do roztrhání těla, jste li v právu. A s těmi úředníky...Darmo mluvit. Za tři roky jsem je tam potřeboval asi 3x, pokud bych do toho nepočítal i poštu.:-( Jen prostě neumím býti cizincem, je mi v cizině smutno, tak mi je souzeno toto naše mrazivé údolí mezi Krkonošemi a Šumavou.

0 0
možnosti
MT

3ska

20. 7. 2011 7:20
Re: Máte

Vim o cem mluvite. Zpet do CR se vratilo  nekolik mych pratel a rodina. Ma pribuzna to okometovala jako "nejhorsi rozhodnuti zovota". Kdo nezazil, mepochopi. At se vam dari.

0 0
možnosti
R

Roman36a

20. 7. 2011 6:45
To nechápu.

Adam s Evou byli z Ráje vykopnuti. Proč jste z něj ale odešel vy? A teď vážně. Nejste jediný kdo žil v USA a kdo nám může přinášet "pravdivé" informace o té zemi. To šlo za bolševiků.

1 0
možnosti
SS

Svent

20. 7. 2011 7:12
Re: To nechápu.

já jsem v usa nebyl a ani nemam potrebu tam jezdit, ale tusim, ze rici "ziji v USA" je totez, jako rici "ziji v Evrope nebo v Asii" Tedy regionalni rozdily budou vzhledem k velikosti zeme vic nez markantni.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

20. 7. 2011 6:39
.

R^

0 0
možnosti
K

kaktusak

20. 7. 2011 0:34
Skutečnou svobodu přinese až socialismus

Dnešní systém nemá ovšem se socialismem nic společného. Je to systém buržoazní, kde jsou kapitalisté líní podnikat na volném trhu, tak využívají svůj stát ve svůj prospěch a žijí z různých dotací a pochybných státních zakázek, snaží se zabetonovat na dosažených postech...

USA zbohatly krádeží půdy původním obyvatelům, vykořisťováním celého kontinentu a teď už celého světa, poskytováním úvěrů válčícím stranám, nebo rovnou vedením dobyvačných válek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy