ZAČALO SE BLÝSKAT NA LEPŠÍ ČASY

(nebo si jen mocní vyřizují účty) To jsou první myšlenky, které mě napadly po přečtení článků u dnešním zatčení paní Nagyové a pánů Tluchoře, Fuksy, Páleníka, Bočka a brzy asi i Šnajdra.

         Nebudu zastírat své nesympatie k výše jmenovaným, ale zaměřím se na to, co tato událost signalizuje nebo může znamenat:

1) kriminální struktury jsou v parlamentu a ve vládě jako doma

2) premiér propadá panice a seknutí do vlastních řad je snaha zabránit pádu

    preferencí ODS

3) rebelové se dočkali své "odměny" za své rebelantství

4) kdo vlastně řídí tento stát, politici nebo kriminálníci?

5) policie a státní zastupitelství "puštění z řetězu" konají konečně svou práci

          Ať je to jakkoli, současný premiér měl ve vládě a ve vedení poslaneckého klubu "pěkné ptáčky". To, že jeho nejbližší spolupracovnice je v tom "namočená" též, je už skandální.

         Když si premiér vybírá ministry a spolupracovníky, to si je neprověří? Když strana sestavuje kandidátky, neprovádí si alespoň povrchní lustraci kdo je kdo? Nebo jen dostanou od zákulisních hráčů seznam a ten pouze potvrdí?

         Naše společnost se potácí nad propastí. Morálka, poctivost a slušnost je něco, co naši politici dávno ztratili. Do politiky se nechodí sloužit, ale nahrabat si co nejvíc a za každou cenu. Odraz jejich chování pozvolna deformuje i obyčejné lidi. Je přirozené, že když kradou, lžou a podvádí "ti nejlepší z nás", začne se toto chování stávat normou i pro ostatní občany.

         Každopádně si myslím, že současné vedení, směřování a ideová podstata ODS jsou špatné. Politika ODS se zcela odcizila svým ideálům a hodnotám z dob jejího vzniku. Stala se pouhým "výtahem" k moci a prostředkem k získání prospěchu a hmotných statků. Základní konzervativní ideály moderní pravicové strany jsou už dávno převálcovány korytářstvím, mocichtivostí a prospěchářstvím. Tento přerod začal u Topolánkovy vlády a Nečas s tím neudělal nic. Zmohl se pouze na nic neříkající, obecné a sterilní politická prohlášení.

         Snad jediné za co lze této ODS pogratulovat je uvolnění rukou policii a státním zástupcům. I když je k tomu velkou měrou donutila veřejnost.

         Je pravdou, že zatýkání může být pouhým vyřizováním účtů mezi mocnými a nebude nikomu nic prokázáno. Ale to je vlastně jedno. Už jen podezření z nekalostí, případně vykonstruované obvinění jen potvrzuje tragický stav na naší politické scéně a uvnitř ODS jako takové.

         Pokud se ODS zásadně nepřerodí a nezbaví se svých "zasloužilých" členů, zkompromitovaných osob a poslanců, není pro ni na naší politické scéně místo. Buď to pochopí oni, nebo to už začínají chápat voliči.

         Jako bývalý člen ODS a pravicový volič, jsem vývojem nejen v ODS, ale i ve státě, značně znepokojen a volám po zásadních změnách. Nechce se mi žít ve státě pod vládou pánů Sobotky a Filipa. Z výsledků jejich konání z dob vlád pánů Špidly, Grose a Paroubka, jsme se ještě nevzpamatovali dodnes a nejsem zatím přesvědčen, že se jejich základní "socdemácká" podstata, změnila.

 

Martin Volný

pravicový volič        

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Volný | čtvrtek 13.6.2013 12:45 | karma článku: 31,64 | přečteno: 3453x
  • Další články autora

Martin Volný

Asi tolik k tomu, co se děje

7.3.2022 v 16:03 | Karma: 12,74

Martin Volný

Jsou komunální volby stranické?

9.10.2014 v 16:44 | Karma: 6,90

Martin Volný

To je teda síla!

16.1.2014 v 16:02 | Karma: 31,74

Martin Volný

Otevřený dopis

23.12.2013 v 9:32 | Karma: 43,78