Zápisky šílencovy: Pražská kavárna na kolenou

Miloš Zeman dostál své pověsti geniálního stratéga a zákulisními machinacemi dosáhl toho, že se káva dostala na seznam zakázaných látek. Pražské kávarně tím zasadil nečekaný úder.

Legislativní změnu následovala bezprostřední policejní akce, kterou ze svého papamobilu řídil prezident osobně. Protidrogové komando zasahovalo v Praze na několika místech současně, nejurputnější odpor byl zaznamenán u kavárny Slávia, tradiční bašty intelektuální elity. Podle svědků byla zaznamenána dokonce slovní přestřelka. Poté co byl odpor hrstky neduživých intelektuálů zlomen, zabavila policie na místě čtyři pressovače, tři moccakonvičky a několik ilegálních souprav na přípravu latté.
Kromě kaváren zasahovala policie v některých případech i v soukromých prostorách. Například novinář Jiří X. Doležal byl přistižen ve své kuchyni při zalévání ranního turka. Přes vypjatou atmosféru v kuchyni policie postupovala maximálně korektně a nechala Doležala alespoň dokouřit jointa.
Demoralizovaní inelektuálové nyní čelí abstinenčním příznakům a pražské nemocnice hlásí již první případy zdravotních komplikací. Filosof Václav Bělohradský musel být hospitalizován s podezřením na střevní chřipku. Naštěstí se ukázalo, že v jeho případě šlo pouze o tekutý hněv. “Nic co by nespravilo pár tablet živočišného uhlí,” vyjádřil se ošetřující lékař.
Zrušením množství kaváren vznikla na trhu díra, kterou by podle názoru prezidenta mohly časem zaplnit čínská opiová doupata.
                                                                          ***

Autor: Martin Vaněk | pondělí 15.12.2014 9:06 | karma článku: 22,08 | přečteno: 1509x