Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

ivčrn

28. 11. 2011 21:35
Snažil jste se....

...ale ani jsem to nemohl dočíst:-/. Je to taková intelektuální onanie. Nemám moc náladu na psaní nějakých slohů plných přechytralých formulací, tak vám snad připomenu jen tohle: 1) Ty  "různé směry" : šiitský a sunnitský islám a 4 právní školy se od sebe liší jen v podružnostech, všechno má ten samý Korán a toho samého Muhammada za vzor. Neexistuje žádný "bosenský islám". Povězte mi, který z těchto "islámů" toleruje polyteisty nebo umožňuje rovnoprávnost žen a který respektuje změnu víry z islámu třeba na křesťanství? 2) Chod mešit a islámských nadací v ČR platí Saudové - wahhábisti. Takže mudrovat tu nad bosenskými polomuslimy je fakt bezpředmětné, když to mají na povel ti "radikálové" z KSA.

0 0
možnosti
F

Forma

28. 11. 2011 17:36
Je to jednoduché!

Jenom evropský intelektuál dokáže komplikovat pohled na .................. tu nejpolopatičtější TOTALITU na světě. Autor se pohledem na islám úplně mentálně imobilizoval.....................jako při pohledu na Medúzu či vlka z Červené Karkulky.

0 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

25. 11. 2011 14:51
proc je repatriace muslimy nesmyslna?

Je to reseni ktere je technicky proveditelne a pokud je to za uplatu tak i nenasilne a vyhodne pro obe strany. Jako jedine problem neodsouva do budoucna a nevyzaduje ucinene zazraky.

To ze soucastni politici strkaji hlavu do pisku neznamena ze tomu tak musi byt navzdy.

0 0
možnosti
K

kion333

25. 11. 2011 15:38
Re: proc je repatriace muslimy nesmyslna?

R^

0 0
možnosti
AA

Saša

25. 11. 2011 13:54
Mohamed byl lžiprorok.

Korán nadiktoval Mohamedovi Satan, aby svedl lidi z cesty Ježíše Krista.

0 0
možnosti
K

kion333

25. 11. 2011 13:30
:-)

V roce 2007 se sešla ve Vídni konference islám.org., aby formulovala spol.vizi Evropy ovládané islámem.

Vybírám:

"Dlouhodobější cíle islámu by měly být skryty veřejnosti.První a zásadní cíl, je prosazení islámského práva šaríja v Evropě, alespoň zatím jako souběžného systému, vedle zákonů evropských států, přičemž je záhodno vyhnout se publicitě o jeho skutečném významu"!!

Tariq Ramadan(oxfordský a ženevský profesor vyučující islám)!!

Věřím pevně , že je v tom jen Vaše neznalost autore!!

1 0
možnosti
M

mubu

25. 11. 2011 14:22
Re: :-)

obávám se, že totéž lze ale řící i o cílech šíření "západní demokracie" v nezápadních oblastech, i když to nikdo neřekne nahlas

0 0
možnosti
M

mubu

25. 11. 2011 13:09
Autore, nemyslíte si,

že jsou to právě akce západních zemí a Izraele, které k radikalizaci islámu přispívají? Předělávat islámský svět k obrazu svému je velkou chybou. Na druhé straně vyznavači islámu by se měli přizpůsobit životu na Západě, pokud tam chtějí žít. Prostě chci říci, že vnucování svých názorů, někdy i vojenskou cestou, je dost kontraproduktivní.

0 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

25. 11. 2011 13:49
Re: Autore, nemyslíte si,

Nepochybně evropská relativizace hodnot a ustupování silně přispívají k růstu agresivity islámu.

2 0
možnosti
DP

Daniel P.

25. 11. 2011 12:04
domnívám se, že nejde hovořit o islámu takovém, jaký je

To s Vámi nesouhlasím, i když přijímám Vámi uvedené výhrady. Islám můžete posuzovat na základě znalosti Koránu, síry (Mohamedův životopis) a hadísů. Zjednodušeně řečeno, síra a hadísy slouží ke snazšímu porozumění "jak to Mohamed myslel".

Ano, souhlasím, různé výklady, nejasný původ, ztraceno v překladu, dobový kontext, ale to není až tak relevantní - chceme vidět islám tak, jak sám sebe prezentuje, a máme k dispozici nějaké materiály, které bude průměrný muslim považovat za směrodatné a pro něj závazné.

Jistě že narazíme na různé více či méně kosmetické odlišnosti, ale nebude jich tolik. Ta podstatná myšlenka násilné expanze ale zůstane zachována. Lze kolem toho stavět oslí můstky všeho druhu, ale z hlediska nezaujatého čtenáře znaloho princibu abrogace (nahrazení starších veršů mladšími v případě sporu) nahlédnuto mluví Korán, síra a hadísy dosti jasnou řečí. V 7. století mohl mít islám smysl a důvod, v 21. už nikoli.

2 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2241x
Jsem počítačový nadšenec zajímající se o všechno v digitálním online světě. Vystudoval jsem Fakultu informatiky Masarykovy univerzity v Brně.

Krom počítačů jsem milovníkem piva, vína a ragby.