Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímalo by mě, kde pan Tomeš studoval obor o "Fikčních a parodických náboženstvích".

    Zařadit satanizmus mezi fikční a parodická náboženství skutečně snad lze jen na českých univerzitách.

Všude jinde již je standartně uznáván Jung a jeho pohled na člověka. Vzývání nejtemnějšího z temných stínů - Satana - nikdo rozumný a věci znalý nezařadí mezi fikční a parodická náboženství.

    Úroveň českého humanitního vzdělání je naprosto katastrofální.

0 0
možnosti
Foto

Oborem, který jsem studoval, je religionistika na FF MU v Brně, pane Rýznare. religionistika je věda o náboženství. Snadno si vygooglíte mé jméno a mé bakalářské a diplomové práce na téma náboženství v literatuře C. S. Lewise. Udělejte mi tu radost, přečtěte si je a pak mi napište, zda stále představují katastrofální dno českého humanitního vzdělání.

Satanismus je dle mého fikční, tedy z fikce vzniklé náboženství protože Satanská bible je fikční a esejistické dílo napsané konkrétním člověkem v roce 1969, tedy 8 let po Jungově smrti. Nepleťte si, prosím, moderní satanismus s Jungovým okultismem.

1 0
možnosti
Foto

Spousta lidí si na něco hraje. Někdo na vědu a někdo na víru.

Víra je v podstatě nějaký názorový systém. Naše společnost zatím neakceptovala ani nástroje na verifikaci nových psychologických směrů. Jak tedy chcete verifikovat či hodnotit víru?

    Psychologii na vysokých školách vyučují teoretici bez jakýchkoli sebezkušenostních výcviků. V tomto pseudoakademickém čurbesu mi přijde ten cedník na hlavě docela dobrý nápad.

    Ono až tak nejde o recesi .... přečtěte si, proč to pastafariánství v USA vzniklo.

0 0
možnosti

Pane Rýznare, nedá mi to, abych k vašemu komentáři nedodal (i když je to trochu od věci vaše příspěvku), že Víra má větší přesah, než jaký jí přisuzujete. Není to jen názorový systém, ale i hodnotový systém. Je to vztah (k Bohu, ke stvoření, k druhým lidem), je to životní postoj, životní styl, je to způsob prožívání.. To dodávám jen z toho důvodu, že vím, že se tématem náboženství na svém blogu dlouhodobě zabýváte a vedete s věřícími polemiku.

0 0
možnosti

Ony ty řečičky jsou dost vážné.Pokud tuto "organizaci" zaregistruje nministerstvo vnitra,tak budou mít nárok na státní příspěvek.

0 0
možnosti

8-o a? Víte kolik si platíte všech možných kněží? 

Jsme nejateističtější zemí minimálně v Evropě, stavy věřících u nás setrvale klesají, ale počty kněžích, prozatím placených ze státního, kupodivu stoupají :-/

2 0
možnosti

J58a93n 85R39á68ž

6. 8. 2013 11:59

Zdánlivě logické argumenty,které jste v článků použil, jen podporují tezi, že současná forma demokracie je dekadentní.

A jestli by pan Novotný uspěl u soudu, a já se obavám,ze by uspěl, tak by jen rozšiřující se názor o sebededestrukčním působení systému, který dovoluje jeho zneužívání a zesměšňování, potvrdil.

Od zesměšněni , či zneváženi je malý kousek k nerespektování. A jakmile se nerespektují základní atributy demokracie, kterými jsou řád a sebekorekční jednání,  je už jen malý krůček k  autoritativním systémům vlády, které si vynutí ti,kteří  parodování a zesměšňování řádu odmítnou dále tolerovat.

Historie je plná podobných zvratů!

1 1
možnosti

Napsal jste to parádně. Je tu jeden příklad, ono se jich najde samozřejmě víc, ale jde o tohle: klidně si měj na průkazce blond vlasy, dlouhé, krátké, modré, fialové, šufánek na hlavě, škleb se jak pako - vždyť je to tak demokratické a svobodné. Jenže potom se nediv, když po tobě budou chtít kvůli identifikaci otisky prstů, posléze DNA, obraz oční zornice... A tímto směrem se to ubírá.

0 0
možnosti

R^ perfektní.

A že bude mít pan Nový i stálou občanku s fotem s cedníkem nepochybují ani renomovaní právníci, neboť jeho OP je již ve výrobě a její nevydání občanovi by byl jaksi větší průšvih, než nábožensky motivovaná pokrývka hlavy na fotce ;-)

0 0
možnosti

Tak tak, zrovna včera jsem si v obchodě vyhlédnul krásný chromovaný cedník.

A velká špagetová příšera ve mně vzbuzuje rozhodně větší sympatie než celá naše vláda...

R^

1 0
možnosti

Mám krásný modrý, smaltovaný, po babičce. Myslím, že jeho čas nastane, až se bude řešit zákaz nošení burek na veřejnosti na našem území ...

1 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2241x
Jsem počítačový nadšenec zajímající se o všechno v digitálním online světě. Vystudoval jsem Fakultu informatiky Masarykovy univerzity v Brně.

Krom počítačů jsem milovníkem piva, vína a ragby.