Povolání, která jinde na světě nenajdete 3

Chtěli byste si najít práci v zahraničí? Většinou tam najdete podobné pracovní pozice jako u nás, ale existují i výjimky. Některé země mají profese, které jinde na světě nenajdete. Zajímá vás, jaké pikantnosti jsem objevil ve světě do třetice?

Dopravní zebry

Bolívie

Jejich prací je zvyšování bezpečnosti na silnicích. Jejich zaměstnavateli jsou města. Jejich revírem jsou křižovatky, kde kontrolují zastavování na červenou a bezpečné přecházení chodců. Pokud dáte chodcům přednost, udělají vám soukromou show - zatančí, zazpívají apod.

Prostě Zebra 11.

Kolokopové

Nizozemsko

Pokud uvážíme, kolik je v Nizozemsku jízdních kol, kanálů a mladých lidí pod různými vlivy, vyjde nám z této rovnice jasný výsledek. A s ním i problém - kanály plné rezavých kol, která znamenají nebezpečí pro projíždějící lodě a čluny. Proto se po kanálech pohybují kolokopové, kteří kola vytahují.

Nebo taky bikediggers.

Cestovní kancelář pro plyšáky

Japonsko

Snad jinde na světě nemůže existovat něco tak šíleného jako cestovka pro plyšová zvířátka. První a zřejmě jedinou je Unagi Travel v Tokiu. Jaký je její smysl? Pokud nemáte čas nebo prostředky vycestovat někam, pošlete svého plyšáka. Domů se vám vrátí se spoustou zážitků a fotografií, takže máte pocit, jako byste si prohlíželi vlastní fotky z dovolené. To je i případ medvídka jménem Little Brother, který vyrazil z  Los Angeles do Japonska. Jeho majitel o výletu říká: „Bylo to velmi dojemné, protože z Japonska jsme odešli v padesátých letech minulého století a od té doby se tam nevrátili. Já bych se na takovou cestu nemohl vydat, proto mě nadchla možnost poslat tam aspoň svého kamaráda. Personál cestovní kanceláře se o něj staral velmi dobře a na každé fotce z něj sálá spokojenost. Oba jsme nadšeni.“

Dobíječi lidí

Mexico

V Mexiku mají lidi, kteří se živí tím, že vás dobijí energií. Doslova. Nejčastěji se pohybují večer po barech a putykách a nabízejí své služby unaveným a opilým lidem, kteří jsou ochotni za tuto zkušenost zaplatit. Jejich zařízení je jednoduché: baterie v kovové krabičce s regulátorem napětí a dvěma elektrodami. Mezi Mexičany se traduje, že malé množství elektřiny je nakopne. Někteří zase tvrdí, že je to nejlepší způsob, jak vystřízlivět. Ale to se mi nezdá - který Mexičan by chtěl vystřízlivět? Kromě individuálního dobití si můžete nechat nažhavit pérka i ve skupině. Stačí se chytit za ruce a prvnímu a poslednímu v řadě dát elektrodu.

Cena dobití se pohybuje mezi 2 až 4 dolary.

Vzpomněli jste si na film Pelíšky? Ano, takto jejich zařízení vypadá i funguje.

Ochutnávač zvířecích pokrmů

Velká Británie

A chuťovka na závěr. Simon Allison pracuje jako ochutnávač krmiv pro společnost Marks & Spencer. Název jeho pozice senior food technologist vypadá neškodně, ale jen dokud nezjistíte jeho specializaci - krmiva pro domácí zvířata.

Jeho oblíbeným zvířecím pokrmem je Fajnová organická kuřecí večeře se zeleninou pro kočky. Sám má doma kočky tři. Snad se s nimi i podělí a nesní všechno sám.

Na jeho obranu musím dodat, že patří spíše mezi plivače než polykače. Vždy má u sebe sklenici vody na vypláchnutí úst. Prý ale jen ze zdravotních důvodů. 

Možná existuje toto povolání i jinde ve světě, ale nikoho neproslavilo tolik, jako tohoto pána.

V článku byly použity informace z webu Quora.com a vyšel původně na blogu Jazykove.FairList.cz, kde najdete i obrazovou a video přílohu s ukázkami jednotlivých povolání.

Autor: Martin Smutek | pátek 25.7.2014 10:15 | karma článku: 11,89 | přečteno: 718x