K palbě připraven!

Všimli jste si, že střílení rachejtlí o Silvestru, neorganizované, spontánní a dobrovolné, soukromě financované, je vlastně jedinou tradicí, kterou se napříč celým životem mojí generace nepodařilo politicky kontaminovat? 

Ani přepsat, ani obrátit naruby nebo prostě jakkoliv rozjebat k nepoznání a ve výsledku odzývat jako zoufalou nudu?
Když to vezmu popořadě:

Den obnovy samostatného českého státu -  Who gives fuck? Za pomlčkou chtěli svůj stát, my jsme tak maximálně chtěli, aby už dali pokoj.

Velký Pátek - Ok, začátek čtyřdenního víkendu. Spolu s Velikonočním pondělím. V kostelích má hrstka lidí dožínky, papež se mihne na balkoně. Ale jinak nic. 
Svátek práce - K smíchu. Hlavně že je volno a nemusíme už ani k mávátkům. Dredy a holý lebky si daj po tlamě. Mě už jen kávičku, zbytku světa je to fuk.

Den Vítězství - a čí tedy bylo? Napřed jen Rusů, pak Rusů a Američanů, teď je to jen k nasrání, že taky Rusů, protože když se řekne něco hezkýho o Rusech, jsou s tím mrzutosti. Maximálně tak si pogratulujme k neprohře.

Věrozvěsti, Hus, Václav....děláte si prdel? Nikdo neví co si s takovými svátky počít. Na Husa my třeba jezdíme do Jižních Čech grilovat...

Den vzniku Československa - Mu he he! Opakujte po mě: No Such Thing As Československo!

17. listopad - polovina lidí nevěří, že to datum má ještě dneska nějaký obsah. Jeden dva menší davy ve větších městech si pravidelně popláčou, že ten kdo vyhrál v poslední době nějaké volby, není Havel. Zbytek lidí jede v obchodech předkolo adventu, protože listopad naštěstí zatím zůstává zákazem nepostižen. 

Vánoce - Ježíšek! Děda Mráz! Pak zase Ježíšek a nebo Satan Klaus? A udělat to tak, aby to muslimy nenasralo nebo je to nasralo víc?

Takže jediná tradice velkého dosahu, která je stejná po celý můj život, která se nikdy nezměnila v obsahu ani provedení, do které si žádný politik nebo aktivista nenaládovali svojí agendu, která nás dokonce spojuje se zbytkem lidstva, je ta tradice, že poslední den roku se lidi vožerou a o půlnoci střílí petardy. Z toho důvodu - všichni ti co postávají s cedulkou "Opět jsme nedokázali za celý rok našeho psa vycvičit, aby se neposral z každýho hlasitějšího zvuku" , útočí na jedinou a poslední čistou, spontánně udržovanou tradici, která Čechům zbyla! Jejich požadavek je ergo kladívko jasně protispolečenský! Proto se všichni vyzbrojme a slibme si, že budeme proti takovým tendencím už za čtyři dni bojovat střelbou ze všech hlavní!

Tak přísaháme!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Marx | středa 27.12.2017 9:31 | karma článku: 13,47 | přečteno: 356x
  • Další články autora

Martin Marx

Mezi kupkami sena

24.1.2018 v 18:06 | Karma: 8,65

Martin Marx

Proč jsem pirátoskeptik

25.10.2017 v 10:31 | Karma: 30,89