Karty jsou rozdány

Volby zase tak špatně nedopadly, mohlo to být lepší, ale i mnohem horší. Je podle mne důležité, že by s největší pravděpodobností nemělo dojít k systémovým a geopolitickým změnám.

Babiš nedosáhl na kvalifikovanou většinu ve Sněmovně a to ani s Okamurou, což je velmi dobrá zpráva. Nemůže tedy jen tak jednoduše měnit Ústavu, což je ještě složitější, a současný systém zůstane zachován. Volby zase tak špatně nedopadly, mohlo to být lepší, ale i mnohem horší. Je podle mne důležité, že by s největší pravděpodobností nemělo dojít k systémovým a geopolitickým změnám. Občany ČR již nezajímá, že byl někdo komunista, či spolupracoval s STB a podobně, no a z toho je třeba vycházet. Je to prostě realita, ať se mně  líbí, nebo ne.

Těžko lze odhadnout, jak dopadnou povolební jednání. Osobně si myslím, že dojde k obnovení bývalé koalice a že se bude jednat o vládu stabilní, která vzhledem k výsledkům voleb naštěstí nebude mít příliš velký prostor pro legislativní smršť ve Sněmovně. Další dobrou zprávou je propad ČSSD a zmenšení vlivu KSČM, sociální demokraté však naštěstí zůstávají na politickém výsluní a neskončili definitivně, což mne těší. To, že Zelení škůdci lidstva nedostanou od státu ani korunu, mne však těší ještě více. ODS se začíná pomalu dávat dohromady, skončila na druhém místě, TOP 09 s nepopulárním Kalouskem se do Sněmovny nakonec na poslední chvíli prodrala, no a to také podle mne není na škodu věci. Přál bych si silnější SSO, ta se však bohužel do Sněmovny jako obvykle nedostala. Největším skokanem je bezesporu Tomio Okamura a jeho SPD. Nejsem příznivcem jeho strany a jak jsem již napsal výše, jsem rád, že spolu s ANO nemají ani kvalifikovanou většinu.

Co se týče vědeckého experimentu s Cibulkovým siderickým kyvadélkem, musím zodpovědně uznat, že jsem buď špatné médium, nebo se jedná o úplnou blbost. Siderické kyvadélko s naprostou přesností předpovědělo pouze nulu procent Pravému bloku Petra Cibulky, zbytek je vesměs mimo, občas zcela mimo.

Autor: Martin Mařák | neděle 22.10.2017 18:27 | karma článku: 11,72 | přečteno: 563x
  • Další články autora

Martin Mařák

Beltaine aneb sex s robotem

29.4.2024 v 22:28 | Karma: 5,05

Martin Mařák

Umělec a úřednice

21.4.2024 v 14:45 | Karma: 10,77

Martin Mařák

Slovensko, od Hitlera k Putinovi

7.4.2024 v 11:59 | Karma: 27,42