Jeruzalém, náš Doník to udělal

Nakonec jsem se rozhodl tak nějak intuitivně, jsem již dlouhou dobu zásadním způsobem v palestinsko-izraelském konfliktu na straně Izraele a je tak tomu dodnes.

Jak jsem již podle mne docela jasně popsal, ta tři abrahamitská náboženství jejich jediného Boha mne nejen nějak příliš neberou, ale dokonce jsem toho názoru, že by se bez jejich existence lidstvu žilo lépe. Nicméně, co se dá dělat, jsou tady a od svého vzniku dlouhodobě škodí svými nepřestávajícími rozepřemi táhnoucími se již přes dva tisíce let. Během svého života jsem i k palestinsko-izraelskému konfliktu musel zaujmout nějaké stanovisko, což je věc nelehká, neboť nikdo neví, kdo začal a každá ze dvou stran má svou pravdu a své argumenty.

Nakonec jsem se rozhodl tak nějak intuitivně, jsem již dlouhou dobu zásadním způsobem v palestinsko-izraelském konfliktu na straně Izraele a je tak tomu dodnes. Nevím však, jestli se ten náš Doník tak trochu neunáhlil. V současné poněkud výbušné situaci bych asi spíše zachoval status quo. No, uvidíme, co z toho bude. Vzhledem k tomu, že tento nový Doníkův nápad odsoudil nejen celý islámský svět, ale i Vatikán, OSN, EU, Rusko, Čína, Británie a podobně a že v Palestině zítra začínají tři dny zloby, bude to asi podařený rokenrol s hromadou mrtvých, řekl bych. Abych se přiznal, docela rád obrazně šťourám klackem do vosích hnízd, do tohoto hnízda bych se však zašťourat neodvážil.

Teď ještě, aby se ten náš Doník pokusil zdárně vyrušit toho malého korejského tlusťocha. No, doufám, že se mu i tento strategický čin hodný moudrého státníka podaří bez toho, aby definitivně rozpoutal třetí světovou. Přikládám video mé oblíbené kapely Laibach ze Slovinska. Je na něm taková, řekl bych, smířlivá verze izraelské hymny spojená s palestinskou hymnou, což je však asi bohužel utopie.

 

 

Autor: Martin Mařák | středa 6.12.2017 21:14 | karma článku: 14,59 | přečteno: 872x
  • Další články autora

Martin Mařák

Beltaine aneb sex s robotem

29.4.2024 v 22:28 | Karma: 5,05

Martin Mařák

Umělec a úřednice

21.4.2024 v 14:45 | Karma: 10,77

Martin Mařák

Slovensko, od Hitlera k Putinovi

7.4.2024 v 11:59 | Karma: 27,42