Je třeba "zabít" ODS Fialu

Všichni ti diskutující a podobně, kteří doposud nenechali na ODS suchou nit, se najednou jako jeden ženamuž spojili do mohutné AntiFi fronty.

V povolebním hemžení na politických webech a internetových diskuzích jsem si všiml zajímavého fenoménu. Všichni ti diskutující a podobně, kteří doposud nenechali na ODS suchou nit, se najednou jako jeden ženamuž spojili do mohutné AntiFi fronty. Fiala je amatér, Fiala nic nechápe, Fiala není taktik, Fiala rozbíjí demokracii, Fiala toto a ono… Tedy zkráceně Fiala nemíní spolupracovat s Babišem a s ANO, nebo-li s homogenním politickým útvarem Andrej Babiš.

Zaujaly mne dvě skutečnosti. První z nich je ta, že oponenti Fialy často argumentují jistou programovou shodou obou stran. Jako by zapomněli, že stranický program je jen jakási noblesnější forma toaletního papíru, kterým si každá strana v ČR po volbách ve vládní koalici jaksi vytře pozadí, což znají jak v ANO, tak v ODS, ČSSD a i jiných našich stranách nepočetných, které se kdy dostaly ke státním penězovodům a k moci. V systému, kde jde vládnout jen za pomocí koalice, je navíc striktní dodržení politického programu technicky nemožné.

Dalším zajímavým a velmi signifikantním faktem je to, že se vesměs jedná o diskutující a tak, kteří jsou buď příznivci ANO, či národovci podporující různé nacionální strany, jež nyní, zdá se, vkládají velké naděje do Václava Klause mladšího, jenž se již nedávno vyjádřil, že by mu spolupráce s Babišem nevadila. Všichni mají možná kromě V.K.ml. společné, že „dodnes“ na ODS a její kolaborantskou reálnou politiku od doby Topolánka nadávali a nemohli jí přijít na jméno. Najednou jim je však z nějakého důvodu dobrá...

Postavit politickou stranu z nuly, získat jí voliče a důvěryhodnost, trvá dlouho, Pirátům to i bez miliardářů trvalo osm let poctivé dřiny. ODS se ocitla takřka na nule a Petr Fiala svým slušným vystupováním a rozumnou argumentací dokázal, že se ODS pomalu odráží od pomyslného politického dna. Byla by podle mne škoda, kdyby ODS podlehla buď netrpělivým hlasům toužících po moci, nebo sirénám z internetu.  Abych se přiznal, v této partii držím Fialovi palce.

 

Autor: Martin Mařák | středa 25.10.2017 21:31 | karma článku: 42,49 | přečteno: 8674x
  • Další články autora

Martin Mařák

Beltaine aneb sex s robotem

29.4.2024 v 22:28 | Karma: 4,14

Martin Mařák

Umělec a úřednice

21.4.2024 v 14:45 | Karma: 10,77

Martin Mařák

Slovensko, od Hitlera k Putinovi

7.4.2024 v 11:59 | Karma: 27,42