Čekeroš (Horáček, Fischer, Drahoš...)

Čekeroš neměl čas a nervy na to, aby si ho rychle pro selfíčko vyrobil, navíc se mu tak trochu  třásly prsty a zcela jistě by si při tom ustřihl kus ušního boltce, nebo palec u nohy.  

Čekeroš se v sobotu probudil z růžového snu do tvrdé reality. Maloval si to pěkně a tak trochu snil o tom, že se dostane do druhého kola, ve kterém mu to pak rozumný a moudrostí přetékající lid přece dá, no a i on jednou bude viset zarámován ve třídách všech škol přímo nad katedrou. Bylo to naprosto evidentní a zcela logické. Vylezl z teplé postele a zimničně se protáhl, pak se nasunul do kostkovaných teplých papučí a nasoukal se do županu. Uvařil si čaj, namazal rohlík margarínem a podíval se na zprávy.

 

BácRatataBum! ------ Cink!

 

Přistání na zemi muselo bylo velmi brutální. Svědčí o tom i první reakce Čekeroše na fayzbuku, ve které kandidaturu Topolánka nazval špatným vtipem. Okamžitě přispěchal i s tím, že jeho nejbližší spolupracovník nastupuje do vězení a že je Topolánek hrubý, vulgární a bez respektu stejně jako pan prezident Zeman. Chybělo jen již, aby Čekeroš při tom svatém rozhořčení v rukou držel mohutný transparent s fotkou z Berlusconiho soukromé párty. Ale i nejen toho se jistě brzy dočkáme. Čekeroš neměl čas a nervy na to, aby si ho rychle pro selfíčko vyrobil, navíc se mu tak trochu  třásly prsty a zcela jistě by si při tom ustřihl kus ušního boltce, nebo palec u nohy.

 

O prezidentské volby jsem se vůbec nezajímal, připadalo mně to jako naprostá nuda a byl jsem přesvědčený o tom, že Miloš Zeman to křoví u cesty suverénně převálcuje již v prvním kole. S nečekaným a mistrně načasovaným vstupem Mirka Topolánka do hry se situace naprosto a radikálně změnila. A je to od soboty vidět na webu a na reakcích všech těch, kteří volí Zemana, Babiše, Okamuru a podobně... I oni to moc dobře ví, proto také zuřivě mlátí hlavami do zdí zmateně všemi směry rychlostí světla svištíce přičemž z rektálních škvírek jak z mohutného trombónu  nenávistné pšouky do všech stran světových navzdory veškeré nepohodě mocně dují. A že je to hudba velmi moderní až kakofonická, tak toho jste si možná všimli i vy.

 

Předpokládám, že různí televizní, rádioví a novinoví komentátoři,  jejichž poklidně nalajnovaná vize byla náhle tak překvapivě zborcena, již o sto šest ládují trusomety nejrůznějšího kalibru a brzy na obloze vypukne obrovský lejnostroj plný překvapivě pestrých barev. Již se na to velmi těším. Tato prezidentská volba, zdá se, bude plná zvratů a zároveň ohromná legrace. Jsem zvědavý na to, co ještě překvapivějšího se stane do zítřejšího odpoledne, i když si myslím, že Topolánkovo one man show by mohl účinně rozmlátit jedině Andrej Babiš, který zatím, řekl bych, dává přednost postu předsedy vlády. Ale člověk nikdy neví, že...

 

YES WE CAN!

Autor: Martin Mařák | pondělí 6.11.2017 20:13 | karma článku: 12,45 | přečteno: 664x
  • Další články autora

Martin Mařák

Beltaine aneb sex s robotem

29.4.2024 v 22:28 | Karma: 5,05

Martin Mařák

Umělec a úřednice

21.4.2024 v 14:45 | Karma: 10,77

Martin Mařák

Slovensko, od Hitlera k Putinovi

7.4.2024 v 11:59 | Karma: 27,42