Boris brexit klaun velkohubý hodil zpátečku

Britský premiér převzal funkci a vydal se na cesty po blízkém okolí, aby si pokecal se sousedy a představil jim své převratné státnické vize o odchodu z EU s novou dohodou, či bez ní.

Kontroverzní britský premiér Boris Johnson, velký oblíbenec našich kruhů národoveckých skrze celé široširé spektrum politické od kupky rýže až po autentického juniora trikolóru a jeden z nosných pilířů brexit plánu na odchod Británie z matičky národů EU dobrotivé, jehož jsem obrovským příznivcem, se setkal se skutečnou realitou a jak to tak vypadá, buď z nějakých důvodů sonduje terén, nebo hodil zpátečku, z čehož mne asi nakonec doopravdy jebne v bedně (slabším povahám a jazykovým estétům se omlouvám za ve slušné společnosti nepřijatelný vulgarismus) a tzv. mě, jářku, vomejou, či co. 

Ale to již poněkud odbočuji od tématu a raději se vrátím k věci. Britský premiér převzal funkci a vydal se na cesty po blízkém okolí, aby si pokecal se sousedy a představil jim své převratné státnické vize o odchodu z EU s novou dohodou, či bez ní, přičemž ve Skotsku mu vůdce konzervativní opozice Ruth Davidson oznámila, že je proti odchodu Británie z EU bez dohody, zatímco skotská premiérka Nicola Sturgeon mu naopak sdělila, že zastává naprosto stejný politický postoj jako její konzervativně opoziční soupeřka.

Poté si zatelefonoval s irským premiérem Leo Varadkar, se kterým pak vydali společné prohlášení, v němž se dle zpravodajského webu Euroskop.cz tvrdí, že: "Premiér dal jasně najevo, že Spojené království z Evropské unie vystoupí 31. října, ať se stane cokoli. Řekl, že za jakéhokoli scénáře bude vláda neochvějně respektovat belfastskou dohodu (která ukončila dlouholetý konflikt v Severním Irsku, pozn. ČTK) a nikdy na hranici neumístí fyzické kontroly ani fyzickou infrastrukturu." To je sice všechno hezké, řekl bych, nelze však opomenout jeden palčivý problém, na který doposud nebylo nalezeno žádné řešení, nikdo totiž zatím nepřišel s nějakým reálným plánem, jakým způsobem se ona belfastská dohoda bude po brexitu respektovat způsobem, jenž by vyhovoval jak Irsku a Evropské unii na straně jedné, tak Severnímu Irsku a Británií na straně druhé.

https://www.euroskop.cz/8953/33513/clanek/johnson-londyn-kontroly-na-irske-hranici-nikdy-neobnovi/

Boris Johnson si to všechno patrně pořádně promyslel, jeho intelekt, zdá se,  zpracoval všechny nejrůznější taktické možnosti, jak by se jeho volební a jiné brexit sliby daly uskutečnit, aby se nakonec na návštěvě u farmářů v Knížectví Wales podle listu The Telegraph opatrně vyjádřil ve smyslu jakémsi, že by možná ta Británie nakonec mohla v té celní unii s EU a jednotném trhu s EU vlastně jaksi, dalo by se říct, ehm, ještě klidně i dva roky zůstat a tak, nebo co…

https://www.telegraph.co.uk/politics/2019/07/30/boris-johnson-says-uk-could-stay-eu-customs-union-single-market/

 
No a já tedy, naivní bloud s netrpělivostí očekávající letošní keltský  Samhain a to nejen z důvodu, že se rok překlopí do své temné fáze, ale i s nadějí, že ti věčně nespokojení britští remcalové konečně a definitivně vypadnou z EU, mám, abych se přiznal, stále větší obavy z toho, že ti brexit klauni zase jako obvykle chystají nějakou jejich tradiční kulišárnu a budou v EU škodit navěky věkův, amen a nikdy jinak.

Ach jo.

Autor: Martin Mařák | středa 31.7.2019 22:02 | karma článku: 18,24 | přečteno: 881x
  • Další články autora

Martin Mařák

Beltaine aneb sex s robotem

29.4.2024 v 22:28 | Karma: 5,05

Martin Mařák

Umělec a úřednice

21.4.2024 v 14:45 | Karma: 10,77

Martin Mařák

Slovensko, od Hitlera k Putinovi

7.4.2024 v 11:59 | Karma: 27,42