Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bannon versus Soros

Steve Bannon, který z povzdálí zastřešuje panevropské nacionální hnutí, v neděli přiletěl do Paříže a podle jeho slov očekává příští víkend v Evropě politické zemětřesení.

Tento víkend neskončí jen nekonečné boje o železný trůn z mečů v několik let trvajícím populárním televizním seriálu, ale vrcholí i závěrečná bitva dvou USA neziskovkových NGO gigantů o budoucí podobu Evropské unie, tedy Sorosovy Open society foundations, díky níž mohl studovat v zahraničí i maďarský premiér Viktor Orbán, a Bannonovy bruselské neziskovky The Movement, která má  za cíl vytvářet Sorosovým snahám v Evropě protiváhu a zároveň rozložit EU. Síly integrační - dostředivé a dezintegrační - odstředivé, nebo-li šiky globalistické a nacionální se o přízeň občanů EU opět utkají ve zteči, která vypukne příští pátek a skončí v neděli večer, přičemž boj bude zcela jistě zuřivější než dnes již legendární a bájemi opředený zápas Mohameda Aliho a Joe Fraziera:

 

 

Steve Bannon, který z povzdálí zastřešuje panevropské nacionální hnutí, v neděli přiletěl do Paříže, vyjádřil se reportérovi listu Le Parisien k současné politické situaci v Evropě a podle jeho slov očekává příští víkend politické zemětřesení v EU. 

„SB: Protože ze všech voleb, které proběhnou příští týden v Evropě včetně voleb v Británii s Brexit party N. Farage, jsou volby tady ve Francii bez pochyb ty nejdůležitější.

LP: Proč?

SB: Když se vrátíte do léta roku 2016, proběhly volby o brexitu, no a pak vítězné volby Trumpa. Ale v květnu roku 2017, přesně před dvěma roky, dobyl Macron velké vítězství nad Le Pen. Zvítězil z globalistických pozic a populistické hnutí vzpoury tak bylo Macronem, jenž byl vybrán „systémem“, naráz zastaveno. Nacionálně-populistická revolta, jak se zdálo, skončila. Ale příští víkend možná budou M.Salvini, M.Le Pen a N.Farage v čele tří největších stran v evropském parlamentu. Během dvou let se vše změnilo. Proto je Francie tak důležitá. Nejsem sice fanda Macrona, ale musím uznat, že vyznává to, co říká. Jeho proslov v září 2017 na Sorboně byl logickým závěrem evropského projektu J.Monneta. Chce evropské USA a je de facto hlavní postavou celé stranické kandidátky „Renesance“. Na plakátech ani není obličej hlavních představitelů kandidátky. (To není pravda. Na volebních plakátech je zobrazen tým kandidátů v čele s jedničkou, poznámka překladatele). Jedná se o referendum o Macronovi a jeho vizi Evropy.

LP: Jde tedy o odvetu?

SB: Nemyslete si to. Nicméně se Salvinim, Le Pen a Orbánem vznikla strukturovaná alternativa. Le Pen má pravdu, politika již není strukturovaná mezi pravicí a levicí, ale mezi těmi, kteří si myslí, že národní stát má být překonán a těmi, kteří ho považují za šperk. Takže příští týden budou mít lidé k dispozici opravdový výběr.“

Abych se přiznal, trochu úspěchu těm národovcům přece jen přeji, pokud to nebude přehnané. Je podle mne důležité, aby v EU nebyl viditelně prezentován jen jeden zběsilý extrém a aby to mezi oběma zdivočelými krajnostmi mohlo jiskřit, hrany se obrousily a rozumný střed zaujal pozice, které by vyhovovaly i mně osobně. Toho levicového šílenství, které se na nás ze všech stran valí z amerických univerzit, je přece jen na můj vkus poněkud příliš mnoho. Ale národovce volit v žádném případě nebudu, takový risk si nevezmu na svědomí. Jako občan ČR s pobytem v zahraničí tentokrát využiji možnosti, která je umožněna občanům EU, a budu volit Macronovu EU kandidátku v místě svého bydliště. Je to pro mne jednodušší, než si brát kvůli volbám jeden den dovolené a volit u nás doma se skřípěním zubů Zahradilovu ODS. Tak doufám, že k těmto důležitým volbám přijdete v co největším počtu a šťastnou ruku při výběru kandidátů.

Autor: Martin Mařák | neděle 19.5.2019 22:27 | karma článku: 12,19 | přečteno: 733x
  • Další články autora

Martin Mařák

Slet chcimírů v Praze

No a tak v Praze budou nadávat na údajně totalitní režim a já nevím co ještě, přičemž se pak rozejdou v klidu domů a nevypadnou všichni z okna najednou jako v jejich milovaném Rusku u tatíčka Putina milosrdného a tak Oi!

15.9.2023 v 0:00 | Karma: 18,55 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

Od pánviček v kuchyni mezi globalisty

Nahrát doma celkem kvalitní nahrávku může v dnešní době takřka každý. Je neuvěřitelné, jaký skok udělala technika na tomto poli za posledních třicet let a jak se celá věc stala finančně dostupná.

13.9.2023 v 19:30 | Karma: 4,33 | Přečteno: 227x | Diskuse| Kultura

Martin Mařák

Bibloidi a "pohané"

Jsem pohan a můj vztah k bibloidům se postupně vyvíjel. Od neutrálního postoje a dokonce i jistého obdivu k některým z jejich frakcí se nakonec přesunul k poznání o jejich všeobecné škodlivosti a vyslovené nedůvěře.

12.9.2023 v 0:00 | Karma: 11,50 | Přečteno: 415x | Diskuse| Kultura

Martin Mařák

Jourová z ANO, vítězství národních zájmů v Bruselu

Nejtvrdší kritika však kupodivu nepřišla ze směru KSČM, ODS, Pirátů, KDU-ČSL, nebo Top 09, ale docela překvapivě od Tomia Okamury z SPD, jenž docela vážně míní, že hnutí ANO nepodporuje české národní zájmy.

15.9.2019 v 17:34 | Karma: 10,76 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

Lítá sexistická gender řež o „ová-neová“

Koncovka příjmení „ova“ svým důrazem na vlastnictví a majetek zvýrazňuje nejen sexistickou nadřazenost falického mužství nad mnohem méně virilním principem ženství.

10.9.2019 v 23:14 | Karma: 22,06 | Přečteno: 3068x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Tuleja publikoval i v pochybných vědeckých časopisech, nyní žádá o stažení článků

2. května 2024  13:57

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Poslanci mají jednat o zákoníku práce, ANO chce zabránit výpovědi bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  13:49

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  13:45

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 144
  • Celková karma 23,27
  • Průměrná čtenost 1413x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik