Babiš má prvního partnera do vlády

Je to tady,  lidovci včera prohlásili, že jdou s nejvyšší pravděpodobností do opozice. Teď ještě, aby dostali rozum i v sociální demokracii, a stabilní vláda je na světě.

 

Je to tady,  lidovci včera prohlásili, že jdou s nejvyšší pravděpodobností do opozice. Teď ještě, aby dostali rozum i v sociální demokracii, a stabilní vláda je na světě. Trochu se to přemíchá, ale kluci a holky z „opozice“ budou určitě jednat státotvorně. Už se znají, dlouho jim to spolu klapalo. No a navíc jim Babiš láskyplně otevřel náruč styl, co jsme si to jsme si, otočíme list a šup, jdeme makat, ----- no a je to. Obnovená a poněkud přemíchaná bývalá a budoucí spíše levicová koalice je podle mne to nejjednodušší a zároveň nejlepší povolební řešení pro další  dlouhodobou stabilitu ČR. Myslím to naprosto vážně.

 

Je zcela evidentní, že z Babiše mají v ostatních politických stranách strach, no a vůbec se jim nedivím. Před volbami všude kolovalo několik dokumentů o tom, jakým způsobem Babiš v byznysu brutálně likviduje svou konkurenci, no a nikomu jistě neuniklo, jak ve volbách dopadla po čtyřleté spolupráci s ANO bývalá nejsilnější politická strana v ČR. Žádná sláva, řekl bych. ČSSD udělala několik velkých chyb, o tom není pochyb, ale Babiš toho mistrně využil a vysál je jako lasička celý kurník i s kohoutem. Koalici s Babišem dokázali a opět dokáží bez škod přežít jen lidovci, ti v tom mají obrovskou historickou praxi a neuvěřitelné zkušenosti, jsou to prostě survival jedničky.

 

Myslím si, že ČSSD je již stejně v háji na pěkně dlouhou řadu let, stejně jako tomu bylo s ODS, než se letos po volbách trochu odrazila od dna a stala se druhou nejsilnější stranou. Již jim podle mne o nic nejde a horší to být asi nemůže. Měli by to podle mne risknout a pokusit se alespoň něco uhrát. Mám pocit, že Babiš časem přistoupí i na tvrdé podmínky tak jako kdysi Topolánek s Bursíkovými Zelenými. Lidovci jsou již jasní, ti do toho podle svého prohlášení půjdou. Takže, lídři ČSSD, začněte se chovat státotvorně, stabilní vláda a stabilní institucionální, politická i ekonomická situace v ČR za to určitě stojí. Možná tím opět získáte ztracenou důvěru voličů, těžko říct…

Yes We Can!

 

 

 

Autor: Martin Mařák | úterý 24.10.2017 20:18 | karma článku: 27,06 | přečteno: 5211x
  • Další články autora

Martin Mařák

Beltaine aneb sex s robotem

29.4.2024 v 22:28 | Karma: 5,05

Martin Mařák

Umělec a úřednice

21.4.2024 v 14:45 | Karma: 10,77

Martin Mařák

Slovensko, od Hitlera k Putinovi

7.4.2024 v 11:59 | Karma: 27,42