Zlatí komouši ...

... ti si aspoň na nic příliš nehráli, v rámci třídního boje kašlali na jakoukoli kamufláž, každému bylo jasné, že jsou nejrovnější ze všech rovných.

Dnešní soudruzi vládnoucí této zemi navazují na tuto tradici více než nadšeně, jen mají nepatrně ztíženou roli tím, že musí vždy vymyslet pro veřejnost "logické" zdůvodnění obalené cancy o demokracii. Tentokrát je více volna pro státní úředníky zdůvodněno kouzelným "jeví se jako vhodné a souladné se současnými společenskými trendy". Slova J. Postráneckého (náměstka ministra vnitra) "... jde vždy o jeden či dva dny a zaměstnanci budou muset práci jiné dny dohnat" zní jak vystřižené z pořadu 52 komiků a spol.
  
Ano, pokud bereme jako trend to, že poslanecká sněmovna neustále zeje prázdnotou, protože pánové a dámy do práce vlastně chodit vůbec nemusí, pak jistě. Pokud ale žijeme v době, kdy stát dělá z drobných podnikatelů a živnostníků v médiích cíleně zločince a darmožrouty, pak prrr. Důvody jsou trapně průzračné a současně hloupě krátkozraké.

Nelze reagovat jinak, než vzkázat Bohoušovi (a celému Bratrstvu kočičí pracky): FUJ, HANBA! 
  

 

Autor: Martin Kočí | úterý 9.6.2015 8:59 | karma článku: 33,85 | přečteno: 1557x