Paroubkolóza

Diagnóza: Paroubkolóza se projevuje postupným zpuchyřováním tkání, následně jejich čpavým zápachem, vyvolává nutkavé zvracení, v obzvlášť akutních případech návaly panické úzkosti.

Kromě toho, že se už léta nemohu zbavit nutkavého pocitu, že jsme všichni gogo, mě taky děsí choroba, která postihuje tuto zemi jako černý mor, nevyhýbá se nikomu a ničemu, žel ani tomuto blogu ... Podle toho, jak často je skloňována ve všech pádech, vypadá to na pěkný neočkovatelný průšvih. Z psychologického hlediska to zřejmě bude tak, že se o ní neustále mluví proto, že z ní máme strach, který tím odbouráváme ...Předpokládám, že na tomto blogu, pokud kopíruje zastoupení populace v podobných internetových projektech, průzkumech, atd., a také podle reakcí v diskusích, je cca 80% lidí spíše pravicově liberálního zaměření, což si spojuji s vlastnostmi jako třeba zdravý rozum, tolerance, IQ nad 100, osobní odpovědnost za sebe sama a své jednání, nechuť k silnému státu. Dále předpokládám, že velká většina těchto lidí má vztah k levicovým (proč jsem se jen musel narodit jako levák!! ;-) pohlavá

rům (nesouvisí s pohlavím) někde ve spektru od "nemusím je" až po vypjaté "nenávist až za hrob". OK?

Stejně tak jsou média (která by měla být nestranná, ale nejsou), a vůbec celý prostor této země, prosáknuta výkřiky o pravděpodobném nástupu brutální levice vedené lidmi jako Mr. Blister, Dr. Piráth,  Roko  ... (dlhouhá řada) se vším, co k této spodině patří. Jenže: kdo křičí? Opět ta vyděšená schopná menšina, která se bojí demokratického systému, který má řadu nevýhod, jednou z hlavních je ta, že každý má hlas (ale jistěže nenabádám k segregaci, fašismu nebo jiným pitomostem).
Přirovnání s nemocí použité na začátku není náhodné. To, k čemu se chci v krátkosti dobrat, by mělo směřovat ke snaze zahájit léčbu, namísto zděšeného povykování komu kde naskočil nový pupínek. Času je zatraceně málo, Mirek Penicilin, který proti paroubkolóze kdysi zabíral, dnes se zmutovaným virem moc nenadělá. Nové léky jsou ve fázi testování, stará kůra ze smrků z Vysočiny je jen stará kůra ze smrků z Vysočiny ... Cítím tu paniku všude kolem sebe, sám naprosto vážně zvažuji převést celou firmu na Slovensko (polovina už jí tam je) - ne, že by strýček Ficko byl bůhvíjaký génius (bože, budu si muset někdy přečíst ten Kodex bloggera, abych neměl autocenzuru zapnutou úplně zbytečně - možná se dalo říct rovnou, že je to blb ...?). A za panikou plíživě následuje odevzdaná rezignace a letargie.

Navrhuji tedy toto: Pojďme se přestat předhánět v tom, kdo umí lépe říct, že je xy k.kot. To přece víme. Hledejme lék, a to tak, že fofrem, nebo nás to rozežere. Pro začátek jsem se rozhodl, že budu všude říkat, co chci, a ne, co nechci.

Autor: Martin Kočí | středa 24.2.2010 14:24 | karma článku: 23,78 | přečteno: 1288x