Normální je lhát, normální je chlastat

Strejda (kmotr) Janoušek lže jak když tiskne v každé větě, kterou pronese. Sázím boty, že se mu to vyplatí.

Když moje jmenovkyně, Kristýnka Touhoupomediálníslávěposedlá, omlouvá své výkony a chabrus paměť tím, že byla v alkoholovém rauši, a předpokládá, že u alkoholického národa najde pochopení, možná se ani tak nemýlí. Alkohol je často volán jako polehčující okolnost. Soudní lidé vědí, že by tomu mělo být přesně naopak.

Když pan Janoušek nabourá cizí auto, ujede, na křižovatce ho majitelka doběhne, tak ji pro jistotu lehce přejede, aby si moc nevyskakovala, poté ihned začne vytáčet kamarády, aby ho ze šlamastyky co nejrychleji dostali, když má přitom 2,2 promile alkoholu v krvi, což je dávka, která by porazila středně vzrostlého vola, a kecá přitom jakési bludy o absolutní nutnosti řízení v takovém stavu, následně všechno zatluče a tváří se jako andílek, protože mu kamarádi poradili, aby si trochu popela pro jistotu na hlavu nasypal, když už se nechal chytit, není to nic divného. Lhaní je vyvolených polehčující okolnost, vyšetřovatelé zřejmě opět neřeknou, že je císař nahý.

Pan Bárta, sázím, vyvázne i bez té podmínky, na kterou to v této chvíli vypadá (ten aspoň sáhnul do vlastní kapsy). A tak by se dalo pokračovat dál a dál, podobné zázraky pozorujeme denně. A je známou pravdou, že neustále opakovaná lež se dříve nebo později stane pravdou. A tak se pomalu ale jistě pozměňují hodnoty lidu této země, posunují se hranice morálky, plíživé znechucení je už dávno všudypřítomné.

Jak by se dnes na náměstích vyjímal bytelný středověký pranýř!!! Jenže, kde jsou ti hrdinové, kteří byli schopni takovéto pranýře plnit těly? .... U pana Janouška to tedy vypadá na pokutu. Zřejmě dost vysokou, protože to ho příliš trápit nebude + je šance, že pořádný flastr národu zavře hubu a oči. Ach jo.

Autor: Martin Kočí | sobota 7.4.2012 15:13 | karma článku: 21,28 | přečteno: 1086x