Můj nejlepší kamarád: 2L2 0911

Nějaký pirát z D1, po kterém plivou média a s nimi celá země, mi je naprosto ukradený. Z toho, že se k jeho padělané SPZ vyjádřili členové Klubu přátel poznávacích značek, mi spadla brada a pět minut jsem koukal na tu pitomost s otevřenou pusou.

Klubů přátel čehokoli je neskutečné kvantum. Často jsou báječně absurdní a vyvolávají divoké představy o tom, co jejich členové dělají na klubových schůzkách. Třeba Klub přátel chodského psa je ještě vcelku srozumitelný, ale takový Klub přátel Jaroslava Tvrdíka už méně (20 členů sedí na schůzi a předhánějí se v superlativech na Jarouše ...??). Nebo Klub přátel vína bez alkoholu. I palmy mají své přátele. I Krušnohorská železnice, ba i československé opevnění. Botanická zahrada má přátele, stejně jako divoké živorodky, chrchlíci/chrchlíky (jakési podivné houby), dokonce hora Kleť nebo smíšené lesy mají svůj klub přátel. Skoro by jim jeden záviděl. Poeticky zní Klub přátel levného volání a Klub přátel Papinova hrnce ...
Stačí trochu zapátrat na Netu a člověk se nestačí divit, jak skvěle se lidé dokáží bavit,  jak kvete spolkový život po vzoru první republiky, a kdo/co všechno má své přátele. Ale poznávací značky!? Uff, to mi hlava nebere ... Náhled na stránku tohoto spolku mi chápání příliš neusnadňuje, protože hlavními cíli, které si členové stanovili jsou (citace):

- popularizace tématiky PZ silničních vozidel v nejširší veřejnosti
- podpora badatelské činnosti na poli historie PZ
- zřízení Muzea historie poznávacích značek
Dále hodlá Klub pořádat přednášky na téma PZ a provozovat s tím spojenou informační, publikační a poradenskou činnost vč. využití vlastního internetového serveru.

Vím, že kdo si hraje nezlobí, ale kamarádit se se značkami ... Těším se, až uvidím v televizní debatě zástupce KPPZ přizvaného coby odborníka na dopravní tematiku (když už se Standa Huml stal odborníkem přes řízení státu). 
Tímto vyhlašuji soutěž o nejšílenější Klub přátel... a současně zakládám Klub přátel klubů přátel.

Autor: Martin Kočí | úterý 4.1.2011 17:03 | karma článku: 17,14 | přečteno: 1883x