Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už vidím Skota, jak považuje majetkové výrovnání s církvemi za dobrý obchod. Pro církev katolickou je to velmi dobrý obchod, nikoliv však pro občany. 1) Nikdo nemůže nutit nějaký stát dotovat církev. Ten penězovod je možné kdykoliv zastavit. Stejně tak třeba výplatu důchodů. Stačí přijmout zákon, v nejhorším případě ústavníé.

2) Výpočet výše finančních náhrad je vysloveně vycucána z prstu. Například průměrná cena jednoho metru2 lesa je určena ve výši 25, 00 korun, ale dosahovaná průměrná cena v r. 2012 byla s bídou 15, 00 korun. Stejně tak je to s cenou polí a stavebních pozemků.

Zkrátka,  ty finanční náhrady dovolují církví, aby si nakoupila zpět veškerý majetek, který ztratila ne po r. 1948, ale po r. 1918.

1 0
možnosti

Stát dotuje církev od roku 1948 s rozhodnutí moci reprezentované Národní frontou. Nevím, proč by církev nakupovala další majetek, když jí už ten stávající leckde padá na hlavu.

1 0
možnosti

Jedním z problémů pochopení majetkového vyrovnání s církvemi je, že všude, i ve veřejnoprávních médiích, se mluví o "církevních restitucích". Tím se, problematiky neznalým, lidem zbytečně plete hlava, protože to srovnávají, zcela nesmyslně, s restitucemi podle zákona 229/1991 Sb.

1 0
možnosti

Jsou to tedy restituce, nebo ne?

0 0
možnosti

;-D;-DAni rudoprdelník, ani modroprdelník, nejsem v žádné straně. Já jen, že na důchody není, rodiny s postiženými dětmi musí doslova pomocí sbírek žebrat o podporu. A tlustí preláti v čele s vypaseným Dukou natahují ruce se zlatými prsteny. Fuj !!!Rv

2 2
možnosti

Ministerstvo práce a soc. věcí má roční rozpočet cca. 0,5 bilionu korun. Kolik činí platby státu v církevních restitucích ročně?

3 1
možnosti

První věc, kterou udělal Československý stát po svém vzniku v roce 1918, byla pozemková reforma. Třetina veškeré půdy nového státu totiž patřila šlechtě a především katolické církvi. Drtivá většina nejvyšších představitelů církve byli zároveň členy šlechtických rodin. Tento obrovský majetek pocházel z vrchnostenské moci – byl tedy vybudován na vrcholně nespravedlivých základech. Takový obrovský pozemkový majetek představoval pro nový stát nepřijatelné bezpečnostní riziko a brzdu ekonomického rozvoje. Do roku 1938 stát zabavil a přerozdělil přes čtyři miliony hektarů půdy. Zabavení majetku po roce 1945 bylo defacto pokračováním této reformy – jenže ji už neprováděla První ČS republika, ale komunisté – a to je nyní "ideální" argument, kvůli němuž lze prohlásit toto zabavování majetku za krádež.

I bez velké fantazie lze označit tzv. církevní restituce za formu revizionismu – snahu o návrat stavu, kdy vlastnictví nemovitostí mělo feudální rozměry. A tak tomu s církevními restitucemi fakticky bude. Obrovský majetek církve je dědictvím vrchnostenské moci, tedy nevolnické a poddanské vlády – tak to chápala První ČS republika a tak bychom to měli chápat i my.

Argumentačně se opírat o ekonomické výpočty v horizontu padesáti (!) let, je naprostým nesmyslem.

2 3
možnosti

Jakou měl církevní majetek (půda) funkci?

1 0
možnosti

Tato diskuse jasně dokládá, že nejde o problém ekonomický (tam máte pravdu), ale hlavně o ideologický.

3 0
možnosti

Článek nezpochybňuji, jen se pozastavím nad jedním faktem. Jestliže je odhadovaný přínos z daní z majetku církve 4mld znamená to, že v současné chvíli je 0?

0 0
možnosti

Z těch majetků, které církev dnes nevlastní, je přirozeně daňový příjem 0. :-)

2 0
možnosti

Ano, je to dobrý obchod jen pro někoho. Bohužel se této výhody nedožiji, ale chtěla bych vidět, jak církev se bude starat o své zaměstnance. Určitě to bude další vydírání  státu, ale i  oveček, které se hlásí k těmto sektám. Církev je jak zdravotnictví. Hrnec bez dna. Čím více se do nich lije, tím více peněz potřebují. Římskokatolická církev je chamtivá. Do pokory a skromnosti má hodně daleko. Ta nám ještě pěkně zamotá hlavu a udělá průvan ve státní kaseRvRv

2 3
možnosti

Ještě za bolševika jsem se podílel na opravách kostelů a far, tak vím. Bezedným hrncem je arogantní, užvaněná, chamtivá politická lůza, která se považuje  za bohy.

3 2
možnosti

Totální blbost, proč vracet nakradené;-€a té krve a mrtvých na rukách církve, nejstarší mafie na světě;-(. Ať se ti černoprdelníci živí sami, proč ty příživníky platit !!! Ať to platí jejich věřící ovečky, nebo vlastně ovceRv

3 6
možnosti

Ajajaj, tak to budete bit! :-) Jenom počkejte, až nastoupí komando věřích a katolických fundamentalisů, ti Vás rozsápou na hadry:-) Ani ta pověstná nitka na Vás nezůstane, natož suchá;-D

0 3
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
... ale jinak mě to tady na světě s vámi zatím baví ... ;-)