Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Václava Klause a Miloše Zemana jsem měla odjakživa ráda i se vším tím, za co jsou kritizovaní, jen možná každého z nich trochu jinak.

Klaus má můj hluboký respekt za svůj zcela konzistentní vizionářský názor na EU, těžko se hledá, v čem někdy neměl pravdu. Jsem mu také vděčná za jeho zcela jasný postoj k událostem na Ukrajině.

Na rozdíl od Klause je s přibývajícím stářím Zeman čím dál méně konzistentní ve svých názorech, záleží na tom, jestli je vyslovuje na summitu NATO nebo na setkání známých na Rhodosu. Zeman si také začíná libovat v pózách "proti všem". Nicméně, Zeman je ale nejvíc jeden z nás, má nejblíž k lidem a na rozdíl od Klause vnímá naše starosti.

Teprve v dnešních časech si uvědomuju, že především Havel přispěl k tomu, že jsme se ze dne na den jako země přesunuli z jedné zadnice do druhé zadnice a začali oficiálně uctívat euroatlantické hodnoty a cíle. Nechápu, proč se odkaz Havla pojmenovává jako pravda a láska, když jeho nejhlasitější stoupenci jsou dnes pravdoslepí a šíří jen nenávist.

3 0
možnosti
JP

Vždycky když tomuto člověku teklo do bot byl takový. Nepopularita z něj vždy udělá beránka božího - na to mu jeho rozum a vrozená faleš vždy stačili.

2 1
možnosti
Foto

Mně se v debatě také líbil.

Jako prezident se choval decentně při projevech. Ale amnestie se mu nepovedla a také mě rozzlobil s reakcí na postavení Kaplického Chobotnice.

Nepochopila jsem, proč ho moderátoři oslovovali - pane prezidente.

1 2
možnosti
Foto

Paní Fořtová, co se týká Kaplického Chobotnice, tak svoji výhradu pronesl neveřejně. Jenže měl smůlu, že poblíž stál redaktor, který jeho názor zveřejnil. To, že to je stavba, která se do Prahy nehodí mělo odvahu říct jenom málo architektů. Soud později prokázal, že přijatý návrh Chobotnice byl porušením zadáním soutěže a tedy neměl vyhrát. Vyhrál jenom proto, že to byl Kaplický. Každá amnestie ve svém důsledku vede k tomu, že se část lidí opět vrátí tam odkud vyšla. Moderátoři oslovali pane prezidente i Havla, když už nebyl prezidentem.

8 0
možnosti

Klause považuji za jednoho z posledních obhájců takové zapomenuté hodnoty, jakou je individuální svoboda. KarmaR^

10 0
možnosti
Foto

Vůči Václavu Klausovi mám už dlouho spoustu výhrad. Nicméně tato nedělní Partie s ním na Primě byla pro mne příjemným osvěžením. V porovnání s tím, co předvádí Miloš Zeman, musím konstatovat "zlatý Klaus".

5 0
možnosti
PK

P92a80v28e62l 39K43u89l43a

4. 1. 2015 13:46

"Jasně vyslovoval závěry, aniž by v projevu trčelo jeho vždypřítomné "já"....jen proto, že o sobě mluvil jako "my". :-/;-D To je ještě horší, než to "já":-/

0 7
možnosti
PK

P54a22v52e81l 21K58u76l79a

4. 1. 2015 13:53

Pane Kindle, vy jste ten rozhovor neslyšel? Pokud ano, tak proč mě mínusujete 8-o?

0 1
možnosti
Foto

Dovoluji si jako uvozovku použít text níže napsaný panem Hudečkem:

"Václav Klaus je velice inteligentní člověk s obrovským rozhledem a výborným analytickým myšlením."

S tím musí snad každý souhlasit, proti tomu není žádná.

Zásadní jeho problém spočívá v tom, že po celou dobu své politické kariéry nepřipustil debatu o svých závěrech a rozhodnutích (ani předtím, než je přijal), což vyloučilo porovnávání různých variant a prosazení pouze jeho. A protože se shlédl v rigidně konzervativních kapitalistických poučkách, které již byly ale překonány, zaváděl u nás systém, jehož důsledky sklízíme dosud. Příklad?

- daňový systém  nesmyslně složitý a nespravovatelný, což vedlo k obrovských daňovým únikům (navíc krytých např. jeho souputníkem Kočárníkem)

- nesmyslně štědrý systém sociálních dávek dosud vysávající rozpočet

- privatizace bez právního rámce a bankovní socialismus-sanace a ztráty odhadované kolem 1 bil. Kč 

- potlačování jakýchkoliv projevů občanské společnosti blokací potřebné legislativy a protěžování výhradně politických stran

- jeho averze k regulacím a kontrole umožnila rozkrádání a tunelování v obrovském měřítku a ani po zjištění tohoto problému nezajistil nápravu, protože by musel uznat chybu v jím nastaveném systému.

Mohl bych popisovat dále a dále, ale k tomu tyto komentáře nejsou určeny. Každý, ať si dělá sám svůj obrázek a postoje.

2 9
možnosti
Foto

Pane Macháčku privatizace bez právního rámce a bankovní socialismus;-D;-D;-D. Kde jste to vzal. Dlouho jsem se tak nezasmál. Každá pitomost vyslovena miedii a některým pomateným politikem se stává pravdou, jak to dokazujete vy.

6 1
možnosti
NM

...musím říci,že pomalu a jistě měním názor na p.Klause k tomu lepšímu + neb za těch pět let dá se říci,že má stále stejný názor na dění kolem sebe ale i v ČR...

11 0
možnosti
VPS

Vždyvky je největším problémem, že lidé nepospouchají, CO se jim říká, ale mudrují nad tím, KDO jim to říká. A to bývá mnohdy velmi ošidné.

15 0
možnosti
Foto

V tom s vámi plně souhlasím. Lidé povětšinou totiž vůbec NEUMĚJÍ poslouchat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
... ale jinak mě to tady na světě s vámi zatím baví ... ;-)